Månedlige arkiver: september 2014

Grasrotandelen utdelt

– For oss er ikke kor helt bingo

Elverum Mannskor mottok denne gangen drøye 5.000 kroner som sin Grasrotandel. Overraskende på mange var det nok at det er mindre enn ett av byens mye mindre og svært blandede kor mottok.

Utdrag av tallene fra Norsk Tipping

– Egentlig ikke overraskende i det hele tatt, sier den veltalende presidenten med den glassklare 1. tenor-stemmen, Einar Mellum. Sjefen for koret med den korpolitisk oppsiktsvekkende triple bunnlinjetenkningen og de velsittende og helt åpenbart skreddersydde korjakkene i den opp mot vemodig vakre burgunderrøde fargen, forklarer det hele slik.

– Korsang er for oss ingen form for lykkespill, eller kall det gjerne bingo. Vi i Elverum Mannskor jobber med det korfaglige og korpolitisk korrekte. Det er hardt seriøst arbeid og på mange måter motsatsen til tilfeldige lykketreff i Norsk Tippings regi. At andre kor velger andre veier å gå, har vi selvsagt full respekt for, sier presidenten for det nesten alltid CD-aktuelle koret med den internasjonalt anerkjente grunntonen og den mer lokalt aksepterte klangen.

Presidentskapets aller øverste økonomiske ansvarlig, sjefskasserer og 1. tenor Olaf Johan “svært-nær-tittelen-sentralbanksjefen” Thomasgaard, sier at Grasrotandelen er en ordning der koret får fem prosent av innsatsen til spillere hos Norsk Tipping som ønsker å gi sin del til korets omfattende virksomhet.

– Vi har 33 personer som sørget for at vi mottar drøye 5.000 kroner denne gangen. Det er fem prosent av disse spillernes tippeinnsats i perioden fra 1. januar til 31.august. Ja. Vi har diskutert det moralske i å motta penger som er satt som innsats på spill, men har kommet fram til at dette er innenfor vårt etiske og moralske regelsett, sier en meget nøktern kasserer i det høyt dekorerte koret.

Han vil ikke på noen måte kommentere at andre mye mindre og svært blandende kor mottar like mye penger med langt under halvparten av antall spillere som bidragsytere.

– Det er det strengt korfinansielle, og ikke lidelser som resultat av spillegalskap, som en min profesjon, svarer 1. tenor og sjefskasserer Thomasgaard.

«Vaktbikkja» på plass igjen

Systemkritisk som aldri før

Ett år fritt for hysteriske systemkritiske ytringer og maniske mafiapåstander grunnet rent forfølgelsesvanvidd er over. Bjørge “roten-til-alt-ondt-i-skosjikanesaka” Furuheim er tilbake.

Furuheim er tilbake.

Allerede etter sin første kveld etter et års permisjon fra 2.tenor-rekka i det høyt dekorerte koret med de velsittende og åpenbart skreddersydde korjakker i den opp mot vemodig vakre burgunderrøde fargen, kom det innspill fra den svært breiale, men dog på flere måter solide tenoren med det skøyeraktige ytre til Burgunder-Nytts redaksjon. I et slags skriv til redaksjonen, som følger det nesten alltid CD-aktuelle og uvanlig høyt dekorerte mannskoret med den internasjonalt oppsiktsvekkende triple bunnlinjetenkningen, kommer Furuheim med en rekke påstander av svært varierende art. Redaksjonen har likevel valgt å publisere hele innholdet av skrivet uten noen kommentar fra korets gjennomsubstansielle og alltid velfunderende presidentskap. Dette for å dokumentere publikasjonens korpolitiske uavhengighet og uvanlige høyde under taket. Bjørge “roten-til-alt-ondt-i-skosjikanesaka” Furuheim skriver følgende.

“Mannskorets vinlotteri framstår som en hvilken som helst annen såpeopera: du kan gjerne ha gått glipp av et år, men oppdager når du kommer tilbake at handlingen og hovedpersonene er akkurat de samme. Dagens trekning var intet unntak. Etter å ha servert et par lett gjennomskuelige avledningsmanøvre i form av å trekke kuler til medlemmer som ikke var tilstede, trillet ikke uventet kulen til Gunnar «i-fare-for-snart-å-bli-som-Silvio-Berlusconi» Hoffgaard ut av posen. Hoffgaard styrer jo som kjent listene som forteller hvilket nummer medlemmene har…

En lignende avledningsmanøver ble også gjennomført når flaske to skulle trekkes, før man elegant knipset fram kulen til dagens jubilant og presidentskapsmedlem Runar Hedenstad.

Det må også nevnes at undertegnede ble klassifisert som ny i koret, og måtte stå skolerett for å bli sunget velkomstsang for….”