Månedlige arkiver: august 2014

Antrekk ryster en hel korverden

Presidenten kom til kort

Burgunder-Nytt kan i dag avsløre at selveste presidenten i Elverum Mannskor, Einar Mellum, opptrådte i et svært ureglementært antrekk lørdag kveld.

Burgunderjakkenes president presser seg inn i en altfor trang og kort korjakke. 1. bass Hermansen (t.v) og andre korbrødre valgte å le - ikke å gråte.

Rykteflom og skandalemeldinger spredte seg i den internasjonale korpressen etter at nyheten om at presidenten for det på stadig flere måter veldige mannskoret og det toneangivende førstevalg hadde stilt til opptreden i en slags kelner-versjon av den ellers så gjennomstilige jakka med det optimale snittet. Og denne gangen viste det seg at ryktene var sanne. Bildebeviset Burgunder-Nytt sitter på, sier det meste.
Bakgrunnen for fadesen var en sangopptreden som de nesten bestandig CD-aktuelle og høyt dekorerte guttene med den internasjonalt anerkjente grunntonen og den mer lokalt aksepterte klangen skulle holde lørdag ettermiddag. Da det
ble kjent at koret med den korpolitisk oppsiktsvekkende triple bunnlinjetenkningen skulle synge, var det et par som ble så glade at de faktisk giftet seg. Slik ble guttene med de velsittende og helt åpenbart skreddersydde korjakkene i den opp mot vemodig vakre burgunderrøde fargen, en del av hyldesten til selve kjærligheten denne lørdagen. Bryllupsgjestene lo og gråt om hverandre da de ømme tonene spredte seg over selskapet.
– Ekstra artig var det jo at det var en av vår egne som gikk til det skrittet å gifte seg for anledningen. Det var nemlig ingen ringere enn 2.bass, under permisjon, Tore Huseby som giftet seg, sier presidenten med den svært pussige korjakkelengden. På spørsmål om jakkelengden, ønsker ikke den empatisk uvanlig godt utviklede og svært veltalende presidenten å uttale seg i det hele tatt.
– Dette er et spørsmål som åpenbart må rettes til vår visepresident som har ansvar for merkevarebygging og markedsføring, sier presidenten.
«Presidenten lever under det samme uniformsregimet som alle andre i burgunderjakkene. At selveste presidenten måtte ikle seg sjefsdirigent Inger-Pernille Stramruds mye mindre korjakke lørdag ettermiddag, er beklagelig men anses ikke som på noen måte virksomhetskritisk. Ja, jakken var kort, men fargen og snittet er innenfor det akseptable. Utover dette ønsker jeg ikke å uttale meg om saken», heter det i en pressemelding som gikk ut til en samlet korpresse mandag ettermiddag.

Statsråd hørte Elverum Mannskor

Oppsiktsvekkende antrekk

Nærmere 3.000 møtte opp for å høre Elverum Mannskor synge under årets Festspillåpning. Blant dem utenriksminister Børge Brende. Veltalende og hyggelig, men mange undret seg svært over antrekket.
I et hav av særdeles velsittende og helt åpenbart skreddersydde burgunderrøde jakker, stilte nemlig Høyre-statsråden med blå jakke og lyse benklær. Den velformulerte og svært godt empatisk utviklede 1. tenoren og presidenten for det høyt dekorerte og nesten bestandig CD-aktuell koret med den internasjonalt anerkjente grunntonen og den mer lokalt anerkjente klangen, ønsker ikke å spekulere i hvorfor utenriksministeren hadde valgt sitt noe spesielle antrekk.
– Elverum Mannskors vedtatte verdigrunnlag, utarbeidet av den opp mot legendariske Verdikommisjonen nedsatt av årsmøtet i 2007, står for raushet, kameratskap og det faktum at vi i utgangspunktet ønsker alle velkommen, sier det evigunge og svært populære presidenten for det toneangivende førstevalg, Elverum Mannskor. Han legger dog til at lyse benklær er koret med den korpolitisk sensasjonelle triple bunnlinjetenkningen for lengst ferdige med.
Visepresident med særlig ansvar for markedsføring og merkevarebygging, samt generalsekretær i korets blytunge kunstneriske utvalg, Gunnar Østmoe, 2. tenoren med sin mer spesielle bart enn stemme, sier i en kortfattet sms-melding til Burgunder-nytt at han, selv om han nok oppfattet en forbauselse blant Festspill-publikummet, av prinsipp ikke kommenterer ulike statsråders antrekk når de nyter toner fra Elverum Mannskor.
«Det er gledelig at en statsråd, i en svært travel tid, prioriterer å høre Elverum Mannskor synge «Elverumssangen», heter det i den korte meldingen.