Månedlige arkiver: mai 2014

Nytt positivt presseoppslag

Vakkert livlig og lett

Rosende og svært adekvat omtale av Elverum Mannskor.

Det nesten alltid CD-aktuelle koret med den internasjonalt anerkjente grunntonen og den mer lokalt anerkjente klangen, Elverum Mannskor, høster igjen rosende omtale i pressen.

Under den svært populære spalten «Foreningsnytt” i lokalavisa Østlendingen, er Burgunderjakkenes siste opptreden bredt omtalt. Forrige ukes elleville suksess i lokalet Høyvang i Vang, er nesten lyrisk og usedvanlig treffende omtalt i avisspaltene. Ord som vakkert, livlig og lett blir benyttet for å beskrive opptredenen til mannskoret med de velsittende og helt åpenbart skreddersydde korjakkene i den opp mot vemodig vakre burgunderrøde fargen.

– Det var en fin kveld hvor guttene slapp ned skuldrene og leverte med svært løs snipp. Stemningen sto i taket etter siste strofe og vi merket selvsagt at dette var en innertier. Likevel er det artig når referatene i pressen treffer så godt, sier visepresident med særlig ansvar for merkevarebygging og markedsføring samt generalsekretær i det på stadig flere måter veldige korets kunstneriske utvalg, 2. tenoren med den mer spesielle barten enn stemmen, Gunnar Østmoe.

Presidenten for det toneangivende førstevalget og koret med den korpolitisk oppsiktsvekkende triple bunnlinjetenkningen, den bestandig så klarttalende og ikke minst kraftsyngende og empatisk uvanlig godt utviklede 1. tenoren, Einar Mellum, var ikke tilgjengelig for kommentar. Det har heller ikke lyktes Burgunder-Nytt å komme i kontakt med sjefsdirigent og kunstnerisk leder, korstørrelsen, Inger-Pernille Stramrud for kommentar.

1814-målet nådd

Slik så gigantkoret i Elverum 1.mai ut fra dirigentens ståsted. 1.814 mennesker i korkrakkene!

Gjorde det umulige mulig

Igjen har det høyt dekorerte og nesten bestandig CD-aktuelle koret med den internasjonalt anerkjente grunntonen, Elverum Mannskor, gjort det umulige mulig. Nemlig å samle 1814 elverumsinger i ett kor.

Det mye omtalte 1814-koret i Elverum nådde sitt svært hårete mål. Lørdag sto 1.814 elverumsinger samlet i et gedigent kor for å feire Grunnlovens 200 år. I spissen for arrangørene sto koret med den internasjonalt oppsiktsvekkende triple bunnlinjetenkningen og de velsittende og helt åpenbart skreddersydde korjakkene i den opp mot vemodig vakre burgunderrøde fargen, det høyt dekorerte Elverum Mannskor.

– Vi startet i begynnelsen av februar med å verve mennesker til gigantkoret. Målet var å gi flest mulige en opplevelse av å stå i kor, en fellesskapsfølelse og en enestående mulighet til å hylle Grunnloven. Vi visste at 1.814 mennesker er en betydelig mengde og var ikke sikre på å nå målet før vi faktisk sto der. Det var en overveldende følelse å se at målet ble nådd, sier presidenten for det på stadig flere måter veldige koret, den alltid velformulerte og godt opplagte, Einar Mellum.

Også kunstnerisk leder og sjefsdirigent i koret med de gode grunnverdiene og sin velfunderte korpolitiske strategi, Inger-Pernille Stramrud, var i festhumør 17.mai.

– Jeg mener bestemt at svært mange elverumsinger fikk en stor koropplevelse, vi skapte et øyeblikk. Akkurat som vi har jobbet for. Det var også en stor opplevelse å få dirigere det voldsomme koret, sier sjefsdirigenten i en kommentar gjennom visepresident med særlig ansvar for markedsføring og merkevarebygging samt generalsekretær i det veldige korets kunstneriske utvalg, 2. tenoren med sin mer spesiell bart enn sangstemme, Gunnar Østmoe.