Månedlige arkiver: april 2014

Dirigentjakka er ankommet

Føler seg endelig komplett

Sjefsdirigent og kunstnerisk leder Inger-Pernille Stramrud endelig i korrekt antrekk.

Da er også sjefsdirgent og kunstnerisk leder Stramrud komplett og klar for tyngre oppgaver.

Midt i svært hektiske mai-dager for det høyt dekorerte koret med den internasjonalt anerkjente grunntonen, den mer lokalt aksepterte klangen og den globalt oppsiktsvekkende triple bunnlinjetenkningen, de nesten bestandig CD-aktuelle og alltid godt opplagte Elverum Mannskor, ankom nylig korjakka til dirigentstørrelsen i det på mange måter veldige mannskoret, den gjennomprofesjonelle og for de burgunderrøde guttene helt passe høyt profilerte Inger-Pernille Stramrud. En gledens dag, med andre ord.

– Ja. Det har tatt sin tid. Men korjakkene våre er jo skreddersøm fra fjerne Østen. Av ekte thaisilke i presis farge, direkte fra vår egen korskredder på andre siden av kloden. Nødvendigvis tar det noe tid, sier den alltid presise, klarttenkende og svært informativt sterke presidenten med den uvanlig klare men samtidig silkemyke 1. tenorstemmen, Einar Mellum.

Burgundernytt har ikke lykkes i forsøkene på å få en kommentar fra sjefsdirigenten og den kunstneriske lederen selv, men visepresident med særlig ansvar for merkevarebygging og markedsføring samt generalsekretær i det på mange måter veldige korets blytunge kunstneriske utvalg, 2. tenoren med sin mer spesielle bart enn stemme, Gunnar Østmoe, skriver følgende i en sms-melding til redaksjonen:

“Koret har siden 1976 hatt burgunderrøde korjakker og det burgunderrøde har en helt spesiell symbolverdi for koret. Særlig med tanke på vårt stadig økende internasjonale engasjement og vår generelle korpolitiske betydning og plass, er det viktig å framstå som en samlet gruppe av innovative tradisjonsbærere av mannskorsang. Dirigenten føler seg trolig komplett”.