Månedlige arkiver: mars 2014

Høytid i Elverum

Burgunderrøde hurrarop begeistret

Deler av koret med den nye sjefsdirigenten. Vemodig vakkert og eventyrlig stemningsfullt.

Kongen hadde sendt sin mann og forsvarsledelsen sine høyest dekorerte. I tillegg var våre fremste folkevalgte og ypperste byråkrater på plass da den uvanlig høyt beskattede korstørrelsen Inger-Pernille Stramrud debuterte som sjefsdirigent for Elverum mannskor.

Kjendisfaktoren var uvanlig høy i Elverum rådhus da koret med den internasjonale grunntonen, den korpolitisk oppsiktsvekkende triple grunnlinjetenkningen og de velsittende og helt åpenbart skreddersydde korjakkene i den opp mot vemodig vakre burgunderrøde fargen urframførte sangen “Det går et festtog gjennom landet” i Elverum rådhus torsdag.

Etter at det høyt dekorerte og det på stadig flere måter veldige koret hadde framført den offisielle sangen, skrevet til Grunnlovsjubileet i 2014, fortsatte de burgunderrøde kulturambassadørene med mannskorklassikeren “Naar Fjordene Blaaner”. Applausen var spontan, taktfull og ikke minst uvanlig rungende og hjertelig. Makteliten måtte bare gi seg ende over, den stående applausen ville nesten ingen ende ta.

– Vi har som visjon å være det toneangivende førstevalg. Da er det viktig å være på denne type plattformer. Selvsagt ekstra gledelig at vi blir satt så stor pris på som gratulasjonene og hurraropene i etterkant tyder på. Det ble i tillegg en varm velkomst for vår nye sjefsdirigent og kunstneriske leder, korstørrelsen Inger-Pernille Stramrud, sier en svært rørt men dog fattet og sedvanlig presist formulert president, Einar Mellum.

Den uvanlig godt empatisk utviklede presidenten med den solide tenorstemmen forteller videre at sangen “Det går et festtog gjennom landet” er den samme som det planlagte gigantkoret i Elverum skal framføre 17.mai 2014. Mellum ber store og små elverumsinger melde seg på til koret. Her handler det mer om å gjøre noe sammen, enn å synge klokkerent i et kor. Til 1814-koret er alle velkommen. Bare husk å melde deg på her.