Månedlige arkiver: juli 2013

Ny skandale i 2.tenorrekka

Storhov ble Torshov

Storbonde og 2.tenor Peer Jacob Svenkerud er rystet etter at hans egen stemmekoordinator igjen har sviktet. Tiltak diskuteres fortløpende i følge kilder tett på presidentskapet.

SMS-meldingen fra 2.tenor Furuheim som skaper bølger og setter følelsene i sving.

Så har det altså skjedd igjen; den systemkritiske stemmekoordinatoren for 2.tenorene, den til tider helt  i overkant breiale, men dog med en rekke åpenbare positive sider, Bjørge ”roten-til-alt-ondt-rundt-skosjikanesaka Furuheim, er i hardt vær.

Fatal feil
Det blåser rundt den presidentskapsutnevnte koordinatoren etter at han bredt sendte ut en sms der han gjorde oppmerksom på at også kormedlemmenes bedre halvdeler er bedt på festen som skal foregå etter torsdagens åpning av Festspillene i Elverum. I sin omtrentlige omgang med fakta var gården hvor festen skal foregå, Storhov, omtalt som Torshov.

– Først ble jeg nummen i hele kroppen, så kom kaldsvetten. Så kom latteren, for jeg trodde jo det var en spøk, så kom tårene. For dette er bare trist. Og så til de grader fra sine egne man skal få det, da. Ord blir fattige, sier den svært skolerte og tvers gjennom redelige 2.tenoren Svenkerud.

RYSTET: 2.tenor og vert for den store Festspill-festen, Peer Jacob Svenkerud, er rystet av de seneste hendelsene.

Vanskelig
Elverum Mannskor, det nesten alltid CD-aktuelle koret med de velsittende og åpenbart skreddersydde korjakkene i den opp mot vemodig vakre burgunderrøde fargen og med den korpolitsik oppsiktsvekkende triple bunnlinjetenkningen, skal som vanlig åpne Festspillene i Elverum torsdag. I år er det lagt opp til sosialt samvær etter konserten. I den anledning har Svenkerud åpnet dørene til storgården sin i Heradsbygd, Storhov.
– Saken er ekstra vanskelig for meg personlig. Min far og Furuheims far var nære venner i oppveksten. Kanskje er det årsaken til at jeg ikke vil ta saken videre. Belastningen kan bli for stor, sier en tom 2.tenor og vert samt solide og dypt seriøst arbeidende Svenkerud.

Må se på helheten
– Det er klart at rekken av uheldigheter over svært lang tid tærer på tilliten og ikke minst troverdigheten rundt vedkommende stemmekoordinator. Seriøsitet er en nødvendighet i den viktige rollen han besitter. Jeg er aller mest skuffet over den veldig og helt groteskt tilfeldige omgangen med fakta. Her mangler alle triplene i bunnlinja, for å si det slik, uttaler den meget presise visepresidenten med særlig ansvar for merkevarebygging og markedsføring samt generalsekretær i det blytunge kunstneriske utvalget i det på stadig mer veldige mannskoret, 2.tenor Gunnar Østmoe. Han streker runder at han ikke har nevnt navnet på den han kaller «den svært upresise tillitsvalgte”.