Månedlige arkiver: juni 2013

Korrupsjonsanklager igjen

Ny pussig vintrekning

Blide fjes da dealen var fikset onsdag. Furuheim til venstre, 1.bass Busk til høyre. Legg merke til at 1.tenor Skjæret følger situasjonen svært tett.

Mafiapåstandene hagler igjen etter den veldige sesongavslutningen til det høyt dekorerte og nesten alltid CD-aktuelle koret med den korpolitisk oppsiktsvekkende triple bunnlinjetenkningen, Elverum Mannskor.

Burgunder-Nytt mottok sent onsdag kveld et anonymt tips om at Elverum Mannskors siste vintrekning før ferien gikk i den frittalende systemkritiker og presidentskapsutnevnte stemmekoordinator for 2. tenorene, Bjørge roten-til-alt-ondt-i-skosjikane-saka Furhueims, favør. Gevinsten skal, i følge ryktene, ha kommet etter omfattende triksing med tallkulene og som en ren gjenytelse. Tipseren, som av personlige årsaker ønsker anonymitet, sier han tilhører kretsen rundt presidentskapet og kan fortelle at trekningen er tatt opp med presidenten. Årsaken skal, i følge samme kilde, være den svært mafialiknende trekningsmåten som ble benyttet. Les om skosjikanesaka her.

– Jeg har ingen kommentar i sakens anledning annet enn at jeg observerte det som skjedde. Først trakk Furuheim ut en vinnerkule fra posen, så trakk vinneren ut Furuheims nummer. Slik vant Furuheim vinflaske nummer to til uvanlig spredt klapping fra en hoderystende og nærmest vantro forsamling, sier den nesten bestandig klarttenkende og presise visepresidenten med særlig ansvar for merkevarebygging og markedsføring samt generalsekretær i det på stadig flere måter veldige korets blytunge kunstneriske utvalget, 2.tenoren med mer oppsiktsvekkende bart enn stemme, Gunnar Østmoe. Han legger til at presidentskapet ikke vil gjøre noen verdens ting for å finne fram til kilden som har lekket til Burgunder-Nytt i sakens anledning.

Blågult og burgunderrødt

Ren feberstemning

Magisk med Elverum Mannskor og Göran Fristorp fredag kveld.

Det høyt dekorerte og nå stadig oftere tiljublede Elverum Mannskor leverte fra aller øverste hylle under fredagens storslagne konsert med Göran Fristorp.

Hver eneste billett var revet bort, sommerkvelden strålte og publikum var i festhumør da koret med den triple bunnlinjetenkningen og de velsittende og helt åpenbart skreddersydde korjakkene i den opp mot vemodig vakre burgunderrøde fargen trommet sammen til sommerkonserten “Fristorp går i burgunder” ved Norsk Skogmuseum fredag. Svensk visesang sto på programmet både under det uforglemmelige VIP-arrangementet i forkant og under den veldige konserten som ble ledet av dirigent og sjefsdirigent Trond Våge og med gjesteartist, den svenske visestørrelsen Göran Fristorp.

Presis presse
De mange frammøtte opplevde det på stadig flere måter veldige mannskoret med den internasjonale grunntonen og mer lokalt aksepterte klangen som mer samstemt og vel sammensatt enn noen gang. Mange undret seg høylytt over hvor langt dette koret egentlig kan nå. Tung presse fant også fram de virkelig store superlativene for å beskrive den nesten utenomjordiske koropplevelsen.

– Dette er vi strålende godt fornøyd med. Om det var i overkant av det forventede, skal være usagt, men at koret strakk seg opp mot det optimale tviler vel ingen på. Ved siden av det kunstneriske er jeg stolt og glad over at vi som gruppe er i stand til å gjennomføre et slikt gigantarrangement, sa presidenten for de offisielle og i realiteten eneste leverandørene av Elverumsangen og de kongelige hoffleverandører av Gamle Norge, 1. tenoren med den tvers gjennom empatiske væremåten, Einar Mellum.

Mange korpsmusikere kom for å bli servert av president Mellums menn.

Svært populære
Som en pekepinn på hvor økende populariteten til de burgunderrøde kulturambassadørene er, kan det nevnes at nesten 600 korpsmusikere møtte opp til middag på Terningen Arena lørdag kveld da det ble kjent at medlemmer fra Elverum Mannskor skulle står for serveringen.

– Det kom korps etter korps inn til de dekkede bordene. Det virket nesten som om de på forhånd hadde avtalt å møtes fordi det var toastmaster og forhåndsopptrykte sangtekster og taler. Ordføreren var også på plass, det samme var noen eldre korpsmedlemmer med ordensbånd. Artig uansett, sier president Mellum i en kommentar til Burgunder-Nytt sent søndag kveld.