Månedlige arkiver: mai 2013

Årets sommerfest

Fristorp går i burgunder

Göran Fristorp, Elverum Mannskor, sommerkveld og korsang med søkelyset på svensk musikktradisjon. Det er duket for førsommerfest i burgunder.

Stedet er Norsk Skogmuseum og datoen er 14.juni. Elverum Mannskor, koret med den internasjonalt anerkjente grunntonen og de velsittende og helt åpenbart skreddersydde korjakkene med den opp mot vemodig vakre burgunderrøde fargen, har engasjert den svenske viselegenden Göran Fristorp og ønsker velkommen til en storslått koropplevelse.
– Vi holder en del konserter rundt om i ulike land, aller helst i Europa, men denne gangen hadde vi igjen lyst til å gjøre noe på hjemmebane. Artig å kunne trekke en svensk artist til byen og lage en svensk aften ut av det hele. Som byens kanskje mest åpenbare kulturprisvinnere er vi selvsagt også opptatt å levere på hjemmebane, sier en oppglødd president Einar Mellum til Burgunder-Nytt.

Kjøp billett
Konsertens salgsansvarlige, 2. bass, presidentskapsmedlem og fotballproff-bosatt-i-Burgunderstrasse-pappa, den alltid positivt innstilte og uvanlig lune Runar Hedenstad sier at billettsalget har gått over all forventning. Bare basert på jungeltelegrafen er det nesten solgt fult hus.
– Vi har lagt ut to typer billetter. VIP-billetter med vorspiel i museets paviljong der ost, kjeks og vin serveres. Her vil selv kaste glans over selskapet og det blir presentasjon av konserten ved sjefsdirigent og kunstnerisk leder Trond Våge samt innføring i svensk korsang av æresmedlem, 2. tenor og muligens professor i Elverum Mannskor, Per Kjelland. Det er plass til 100 gjester i VIP-sonen. I tillegg er det lagt ut 150 ordinære billetter, sier Hedenstad.

Han sier det er mulig å sikre seg billetter av begge slag, men det begynner å haste. Han ber om at interesserte tar kontakt med han personlig på telefon 992 80 367 eller en annen av korets mange oppegående medlemmer. Salgsplakaten ser du her

Folkehavet som møtte guttene på denne så spesielle dagen i mai.

En god tradisjon
Vi passer også på å fortelle at også i år kom tusenvis ut i gatene i finstasen og med flagg for å se Elverum Mannskor gå i tog og synge i Leiret 17. mai. Guttene var i år helt ekstraordinært godt opplagte og det ble etter hvert også mange som gikk sammen med de burgunderrøde kulturprisvinnerne i tog denne dagen. Særlig var det morsomt for de nesten bestandig CD-aktuelle korguttene at så mange unge ropte hurra og fikk is i anledning mannskorets opptreden. Presidentskapet mener denne årlige tradisjonen kan være med å bygge merkevaren og ikke minst sikre rekrutteringen. Presidenten og 1. tenoren med den strøkne stemmen og den empatiske og uvanlig kameratslige væremåten, Einar Mellum, går så langt som å si denne mai-tradisjonen er viktig i forhold til korets oppsiktsvekkende triple bunnlinjetenkning.