Månedlige arkiver: april 2013

Festspillene

Festspillåpning blir på Terningen Arena hvor koret fremfører Elverums sangen med orkester og publikum. Koret sørger for at publikum får en hyggelig start på konserten gjennom «oppvarming» i foajeen og som vanlig er koret hovedbidragsyter under selve åpningsseremonien.

Vårkonsert

Det høyt dekorerte og nesten bestandig CD-aktuelle koret samler flere elverumskor til vårkonsert. Etter konserten blir det pubaften og mer sang. Canzona Nova, Leirets damer og Hernes Korforening deltar.

Nytt om mangt

Omfattende virksomhet

Det koker som vanlig rundt de svært godt opplagte Elverum Mannskor om dagen. Burgunderjakkene gjør seg gjeldende på stadig nye plattformer.

Stor stemning i Rådhuset. Følg den hvite pilen og finn byens meget opplagte ordfører hygge seg kraftig.

Koret med den internasjonalt anerkjente grunntonen og den korpolitisk oppsiktsvekkende triple bunnlinjetenkningen hadde for en tid tilbake konsert med Christianfjeld Jazzorchester. Ikke uventet en stor suksess og en såkalt publikumsinnertier. Rådhusfoajeen var sprengt og det ble servert en konsert full av vakre kontraster som begeistret både publikum og presse. Selvsagt var også byens ordfører begeistret til stede.
– Artig kunstnerisk stunt og viktig nettverksbygging mot nye miljøer, sier den gjennomsubstansielle og veltalende presidenten med den glassklare 1. tenoren, Einar Mellum i en kommentar.

Delegasjonen samlet foran stamstedet, puben "The Bishops Arms", i Karlstad.

Til Karlstad
En delegasjon av helt tilfeldig utvalgte sangere representerte det høyt dekorerte koret med de velsittende og helt opplagt skreddersydde korjakkene i den opp mot vemodig vakre burgunderrøde fargen i anledning våre sangerbrødre i Karlstads siste storoppsetning. Tenorene Næss Rustad og Langmyr samt bassene Hagen og Morten var til stede under Sangföreningen Manhems store Beatles-oppsetning. Korfaglige samtaler ble gjort med prosjektets toppledelse.
– Sosialt oppbyggende og faglig interessant og lærerikt, sier den bestandig grundige 2. tenor Næss Rustad om begivenheten.

Endelig ro rundt vintrekninger
Ellers har Burgunder-Nytt fått flere tips om medlemmers skotøy og ikke om minst om de tidligere skandeleomtalte vintrekningene på korets øvelser. Visepresidenten, som oftest benyttes som korets talerør utad, sier det er blitt mindre av de meningsløse mafiapåstandene. Uvisst av hvilken grunn.
– Selv har jeg vunnet to strake rødvinsflasker, svigerfar har vunnet en og nå sist var det han som foretok trekningen som fortjent nok fikk seg en velfortjent vinpremie. Når systemkritikerne ser at trekninger selvsagt er helt tilfeldige, stilner slik kritikk, sier den presise visepresidenten og 2. tenoren med den mer oppsiktsvekkende barten enn stemmen.

Dekan-utnevnelsen lagde selvsagt store presseoppslag. Her fra lokalavisen Østlendingens nettutgave.

Dekan og tenor
Høgskolestyret i Hedmark har, ikke uventet, søkt i korrekkene til de åpenbare kulturprisvinnerne og nesten bestandig CD-aktuelle Elverum Mannskor for å finne ny dekan på Campus Rena. Den bunnsolide og høyt kompetente og adekvate 2. tenoren, Peer Jacob Svenkerud ble foretrukket til stillingen.
– Ikke så rart dersom man tenker på rollene. Både som 2. tenor i Burgunderjakkene og som dekan ved høgskolen handler det på mange måter om kvalitet i kompetanseleveransene. Artig at koret vårt også kan være en base når spesialkompetanse skal hentes ut til nytte for resten av samfunnet, sier en glad og stolt visepresident med særlig ansvar for merkevarebygging og markedsføring av det på så mange måter veldige koret, Gunnar Østmoe.
Visepresidenten streker også under at Svenkerud gjorde en god omdømmemessig innsats i forbindelse med alle intervjuene som ble gjort etter utnevnelsen.
– Rett og slett forbilledlig. Mannskor generelt og Elverum Mannskor spesielt ble nevnt flere ganger i positive vendinger. Særlig som betydelig når godt lederskap i toppstillinger skal utøves. Helt etter Burgunderboka, dersom man kan få lov til å bruke et slik uttrykk, avslutter Østmoe.

Reportasje utenfra

VIP møtte VIPer

Naturligvis var den så vel lokalt, regionalt, nasjonalt og internasjonalt solid funderte kulturelle hjørnestensvirksomhet, det på alle måter klangfyldige og identitetsbyggende kulturprosjekt, Elverum Mannskor, representert under NM på ski nylig.

NM-VIP og visepresident i det på mange måter veldige Elverum Mannskor, Gunnar Østmoe.

Korets visepresident Gunnar Østmoe, med spesielt ansvar for merkevarebygging og markedsføring er her fotografert i VIP-teltet, hvor han, med for anledningen nyvokset og glinsende bart, kastet glans over arrangementet med rause godord, oppmuntrende betraktninger om det på alle måter vellykkede idrettsarrangementet, og der han gledet vertskapet enormt ved å innta rikelige mengder av de svært velsmakende lokale matretter, som brumunddalskokken Hai med den mest finstemte fingerspitzgefühl hadde tilberedt – til ære for blant andre den stolte og takknemlige mottaker av Elverum Mannskors første CD-utgivelse, Hans Majestet Kong Harald, og den tidligere omtalte CD-plates framtredende 2. tenor og visepresident med spesielt ansvar for merkevarebygging og markedføring samt generalsekretær i korets blytunge Kunsterisk utvalg  – og Østlendingen-redaktør- Gunnar Østmoe. Og den oppmerksomme tv-seer vil kanskje, i ettertankens oppklarende lys, kunne samstemme i at hurraropene i den spennende finishen på kvinnenes 15-kilometer, hadde en spesielt fyldig klang, som av – nettopp – en godt oppvarmet og topp motivert 2. tenor.

Artikkelen er skrevet av den meget oppegående og klart syngende 2. tenoren, Asbjørn Langmyr. Burgunder-Nytt-redaksjonen tar gjerne inn artikler som er velfunderte og godt gjennomarbeidet. Men dog utelukkende med innhold som gagner korets visjoner og mål. Red.