Månedlige arkiver: oktober 2012

Burgunderjakkene runder 115

Inviterer til storslått jubileum

Mannskorperler på løpende bånd og høytidsstemte jubileumsgjester. Endelig er alt klart for Elverum Mannskors 115 årsjubileum.

Annonsen for den gedigne jubileumskonserten i Elverum kirke lørdag.

Det på stadig flere måter veldige koret med den internasjonale grunntonen og den mer lokalt aksepterte klangen, de åpenbare kulturprisvinnerne og nesten bestandig CD-aktuelle og alltid toneangivende koret med de velsittende og helt åpenbart skreddersydde korjakkene i den nær vemodig vakre burgunderrøde fargen, inviterer korvenner og publikum til storslagen feiring førstkommende lørdag.

Fra fjern og nær
– Over 130 mannskorsangere skal levere fra øverste hylle under konserten i Elverum kirke og over 200 gjester samles til en gedigen jubileumsfest i rådhusets festsal lørdag kveld. Dette er noe vi har forberedt og gledet oss til lenge, sier en svært feststemt president, den alltid like veltalende og presise 1. tenoren med den glassklare røsten og den kameratslige omgangstonen, Einar Mellum. Han forteller at mannskor fra Karlstad, Løten og Trysil gjester burgunderjakkene på jubileumslørdagen. Kirkekonserten står i mannskortradisjonens tegn og en mengde klassikere vil bli framført. Konserten starter klokken 17.00 og er selvsagt åpen for publikum. Jubileumskonserten vil bli ledet av Elverums egen sokneprest, Ole Kristian Bonden.

Mange gjester
– Vi har store forventninger både til egne prestasjoner og selvsagt  til våre gjesters. Hvert kor vil ha sin egen avdeling og i tillegg blir det uforglemmelige fellesnumre. Vi har, gjennom konserten, rett og slett et håp om å vise fram noe av hva som bor av kvalitet i mannskorbevegelsen. Selvsagt har vi også store forventninger til jubileumsfesten med både mannskorgjester og andre prominente gjester fra det offisielle Norge, sier presidenten for de jubilerende kulturkjæledeggeneog de kongelige hoffleverandørene av “Gamle Norge” samt de offisielle og i realiteten eneste leverandørene av “Elverumssangen” fra landets skoghovedstad. Han avslutter med at bare lederen av Norges Korforbund og kongens sendemann i Hedmark, fylkesmannnen, har takket nei til invitasjonen om å delta på jubileumsfesten. Som vanlig er president Mellum tilbakeholden med den offisielle gjestelisten.

Programmet for jubileumskonserten laster du ned her_

Taust presidentskap

Ny medieflause rammer

Midt i korets oppkjøring til den gedigne 115-års jubileumskonserten skjer det igjen; tenorklovn og systemkritiker, Bjørge “roten til alt ondt rundt skosjikane-saken” Furuheim begår nok et grovt mediemessig overtramp.

Det famøse oppslaget i lokalavisa Østlendingen.

Kilder nær presidentskapet i det på stadig flere måter veldige mannskoret med de velsittende og helt åpenbart skreddersydde korjakkene, kan fortelle at saken rundt Furuheims sleivete og nærmest premature kommentarer om korets uniformbruk og kotyme i et rikt illustrert oppslag i lokalavisa Østlendingen, har vært diskutert i korets aller høyeste organ.

Spørsmål rundt tillit

Det skal ha vært enighet om å legge saken død, men enkelte av presidentskapets medlemmer skal likevel ha ytret at Furuheim-ovetrampene nå snart må ses på som et mønster og ikke bare uheldige enkelthendelser.
– Jeg kommenterer selvsagt ikke hva presidentskapet har snakket om, men kan si at 2. tenor og stemmekoordinator Furuheim ikke har vanskjøttet sine verv, sier presidenten for de taktfaste, samstemte og høyt dekorerte guttene. Han avviser kategorisk spørsmål som dreier seg om fortsatt  tillit eller spørsmål rundt den presidentskapskåte Furuheims sjanser til å få et årsmøtevedtatt og ikke bare presidentskapsutnevnt verv i fremtiden.

Jubileum og gratulasjoner

Hilsen til fotballguttene.

Den alltid like velopplagte presidenten for de offisielle og i realiteten eneste leverandørene av Elverumssangen og de kongelige hoffleverandørene av Gamle Norge, de nesten bestandig CD-aktuelle kulturambassadørene og det toneangivende førstevalg, sier hans fokus nå ligger på korets jubileumsfeiring til helga. Presidenten holder fortsatt kortene tett, men sier brikkene er i ferd med å falle på plass.
– Jeg må helt til slutt få gratulere Elverums fotballgutter med 1. divisjonsspill neste år. I den anledning viser jeg til vårt gratulasjonstelegram, avslutter den meget empatisk godt utviklede presidenten og glassklare 1. tenoren.