Archive for september, 2012

Åpenhetslinje


2012
09.30

Avgraderer KU-referat

Etter dager med massive krav om åpenhet og fullt innsyn i alle korets besluttende ledd, har presidentskapet i det på stadig mer veldige Elverum Mannskor besluttet å offentliggjør graderte dokumenter fra korets KU-møte.

De meget omtalte referatene er avgradert av presidentskapet.

Kor-Europa har lenge spekulert i på hvilket nivå den kunstneriske lista legges for de offisielle og i realiteten eneste leverandørene av “Elverumssangen” og de kongelige hoffleverandørene av “Gamle Norge”. Tidligere har presidentskapet for koret med den triple bunnlinjetenkningen vært sparsomme med opplysninger lang tid i forkant av begivenhetene.

Åpenhetslinje
– Det er særlig to momenter som har vært avgjørende for presidentskapet. Først og fremst har vi bestemt oss for å ligge på en generell åpenhetslinje i organisasjonen vår og i tillegg har vi det massive presset som hersker i forhold til disse spesielle dokumentene. Vi ønsker i større grad å la det offentlige få innsyn i hva som ligger til grunn for våre vegvalg og beslutninger, sier en som vanlig svært godt forberedt og meget presis president og 1. tenor for de nesten bestandig CD-aktuelle kulturprisvinnerne og det toneangivende førstevalg, Elverum Mannskor, Einar Mellum.

Spennende høst
Dokumentet som offentligheten nå har fått innsyn i, er referatet fra siste møte i Elverum Mannskors Kunstneriske Utvalg (EMKU). Det blytunge utvalget har som mandat å sørge for korets kunstneriske innhold. Utvalget innstiller til presidentskapet som endelig iverksetter. Last ned det avgraderte referatet her
– Deler av dokumentet er sladdet. Dette er opplysninger som går direkte på korets og medlemmenes sikkerhet. Det er i tillegg enkelte opplysninger som, dersom de når offentligheten for tidlig, kan skade korets strategi, sier den svært empatisk godt utviklede presidenten Einar Mellum. Han streker under at enkelte opplysninger er gradert ut fra en totalvurdering av mengden opplysninger.

Kommentarer er skrudd av for Avgjørende arbeid

Avgjørende arbeid


2012
09.16

Kunstnerisk Utvalg i gang

Elverum Mannskors kunsteriske utvalg (EMKU) er konstituert og i full drift. Det prestisjetunge og blytunge utvalget består av Trond Våge, Tore Western, Frode Skjæret, Per Kjelland og Gunnar Østmoe.

Sjefsdirigent og kunstnerisk leder, Trond Våge, er sjølsagt sentralt plassert i korets kunstneriske utvalg.

Tirsdag har utvalget sitt første møte etter at mandatet er endelig godkjent av presidentskapet. Det har som vanlig vært knyttet stor interesse og spenning særlig om innholdet i årets svartebok. Selvsagt har det vært mange spekulasjoner rundt høstens jubileum og annet kunstnerisk opplegg. Det har også vært mange mange og til tider støyende diskusjoner rundt utvalgets endelige mandat. Mandatet kan i sin helhet lastes ned her

Ber om ro
– Ja. Vi skal ha vårt første møte tirsdag og ja, både svartbok og kunstnerisk innhold rundt jubileet står på saklista. Noe særlig mer ønsker jeg ikke å si annet enn at jeg ber om at utvalget får ro til å utføre sitt viktige arbeid, sier visepresident med særlig ansvar for merkevarebygging og markedsføring i det veldige koret med de velsittende og helt åpenbart skreddersydde korjakkene i den opp mot vemodig vakre burgunderrøde fargen, 2. tenor Gunnar Østmoe. Tenoren, med mer imponerende bart enn stemme, sier at han med arbeidsro mener fravær av interessert korpresse med stadige spørsmål og spekulasjoner som det tar mye tid å håndtere.

Positivt
– Vi har opplevd mye rart i forbindelse med vedtak om svartbok og kunstneriske satsinger. Som nesten bestandig CD-aktuelle og som åpenbare kulturprisvinnere med en internasjonalt anerkjent grunntone forstår vi sjølsagt at det er stor interesse rundt virksomheten vår. Vi er også glad for all den publisiteten vi får. Likevel er det enkelte prosesser det er nødvendig å ha ro rundt. En av dem er det krevende arbeidet i EMKU, avslutter den hardt arbeidende visepresidenten.

Kommentarer er skrudd av for Mannskoret i vinden

Mannskoret i vinden


2012
09.11

Sesongåpning med nesten-ulykke

Ny dirigent, flere nye medlemmer og nye lokaliteter. Det er mye nytt rundt de evigunge kulturambassadørene i Elverum Mannskor om dagen. Men noe er ved det samme; 2. tenor Bjørge Furuheims elleville adferd.

2. Tenor Furuheim er tydeligvis en like breial golfspiller som han er korsanger. Her er resuktatet av hans friske uttalelser til lokalavisa Østlendingen nylig.

Burgunder-Nytt kan melde om en svært vellykket sesongåpning. Pølser og akevitt ble som vanlig under sesongåpningen servert sammen med glade låter. Nye medlemmer ble selvsagt også ønsket velkommen. Presidentskapets nye verveansvarlig, Runar Hedenstad, melder om godt tilsig av nye medlemmer og håper alle vil finne seg til rette. Øvelsene foregår nå i Terningen Arena på tirsdager fra klokka 18.30 til 21.00. Det er plass til flere, melder 2. bass og presidentskapsmedlem Hedenstad.

Stort jubileum
Koret med de velsittende og helt åpenbart skreddersydde korjakkene i den opp mot vemodig vakre burgunderrøde fargen, er også i full gang med planleggingen av høstens aktiviteter. Korets gigantiske jubileumsfeiring vil være høydepunktet.
– Vi kommer tilbake til detaljene, sier en uvanlig ordknapp, men likevel svært imøtekommen og korrekt president og 1. tenor, Einar Mellum.

Dissident i livsfare
Ellers er det verdt å merke seg at den presidentskapsutnevnte, og altså ikke på noen måte årsmøtevalgte, stemmekoordinatoren for 2.tenorene, Bjørge «roten-til-alt-ondt-rundt-skoskandalen» Furheim gjør seg igjen bemerket gjennom ikke-korlig aktivitet.
Lokalavisen Østlendingen kunne nylig fortelle at den bestandig like breiale, til tider direkte brautende, men samtidig ikke helt humørløse dissidenten og systemkritikeren av en 2. tenor nesten skulle ha fått et fly i hodet under en tur på golfbanen nylig. Den bestandig like presidetskapskåte tenor-klovnen med enkelte treffende bemerkninger, fortalte selvsagt levende om episoden.

Litt typisk
Den substansielle, velformulerte, den uvanlig godt empatisk utviklede og svært kameratslige presidenten og 1. tenoren, Einar Mellum, ser ingen grunn til å utdype eller kommentere saken. Heller ikke presidentens nærmeste rådgiver, den årsmøtevalgte visepresidenten og 2. tenoren Gunnar Østmoe, for øvrig mer kjent for barten enn stemmen, føler mer for å kommentere stemmebror Furuheims nesten-ulykke.
– Man kan jo si dette er litt typisk Furuheim. Store ord, gir fete avistyper. Et gammelt jungelord, sier en ordknapp visepresident.


WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera