Archive for august, 2012

Festspillene 2012


2012
08.02

Ga publikum gåsehud

Igjen sikret Elverum Mannskor den rette Festspill-stemningen med sin elegante og kunstnerisk svært kompetente framførelse av Elverumssangen under åpningen på Terningen Arena onsdag.

”… så sang de så høyt at salen faktisk ble puslete. Men så pent var det at gåsehuden sto.”

Som vanlig sang det på stadig flere måter veldige Elverum Mannskor så gåsehuden sto og tårene spratt da Festspillene i Elverum ble åpnet. (Foto: Anita Høiby Gotehus, Østlendingen).

Slik beskrev lokalavisa Østlendingen Elverum Mannskors innsats under åpningen av årets Festspillene i Elverum i en uvanlig treffsikker artikkel. Som vanlig var det høyt dekorerte koret med de velsittende og helt åpenbart skreddersydde korjakkene i den vemodig vakre burgunderrøde fargen oppstilt sammen med sine kunstneriske venner og likemenn; Ungdomssymfonikerne. Det på mange måter veldige koret leverte Elverumssangen så tårene sprutet og gåsehuden sto.

En tradisjon
Den alltid meget godt forberedte og svært velformulerende presidenten for det nesten bestandig CD-aktuelle koret med den internasjonalt anerkjente grunntonen og det mer lokalt aksepterte klangbildet, president og 1.tenor, Einar Mellum, sier i en kommentar at åpningen av Festspillene er en hyggelig anledning for å vise fram koret og at dette er blitt en tradisjon han håper skal fortsette. Men han sier at korets innsats ikke må oppfattes som selvfølgelig. Det er nemlig en jobb som skal gjøres hvert eneste år, midt i ferietida, for å sikre kunstnerisk god kvalitet.
Tilbakemeldingene til de burgunderkledde kulturkjæledeggene og de åpenbare kulturprisvinnerne tyder på at dette må fortsette. Mange strømmet til med rosende ord til de offisielle og i realiteten eneste leverandørene av Elverumssangen, de burgunderrøde guttene i Elverum Mannskor.

Ny kunstnerisk leder og sjefsdirigent Trond Våge (t.v) og president Einar Mellum inspiserte de nye øvingslokalitetene i Terningen Arena.

Ny hjemmebane
Burgunder-Nytt kan, som den aller første, bringe nyheten om at Terningen Arena blir Elverum Mannskors nye hjemmebane. Korets president og påtroppende sjefsdirigent og kunstneriske leder var onsdag formiddag på befaring i nye øvingslokaler i det imponerende bygget.
– Her er jeg sikker på at vi vil trives utmerket. Både lokalet og bygget for øvrig kler Elverum Mannskor utmerket, sa en begeistret Trond Våge som tar over dirigentstokken i det anerkjente mannskoret ved oppstarten 21. august. Det gigantiske opplegget rundt 115-årsjubileet i oktober er forøvrig noe av det første den nye dirigenten skal ta fatt på.


WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera