Månedlige arkiver: mai 2012

Bot for nærhet

Presis 1.bass ikke presis nok

Hadde 1.bass Hoseth vært fire hundredels sekund for tidlig i en korsats, ville nok flere hevet på øyenbrynene. Reaksjonen ville dog ikke ha kostet skjorta.

Lokalavisa Østlendingen slo stort opp at et kormedlem fra Elverum Mannskor hadde vært upresis.

Kjell Holseth er vant til små marginer i sitt virke som 1.bass blant de burgunderrøde guttene i det på mange måter veldige og høyt dekorerte koret med den internasjonalt anerkjente grunntonen og mer lokalt aksepterte klangen – Elverum Mannskor. Men for trafikkpolitiet er selv ikke Holseth presis nok. Fire hundredels sekund for nære bilen foran var den svært solide 1.bassen. 5.200 kroner mente politiet var en passelig reaksjon for overtredelsen. Den muntre 1.bassen er kjent for sin presise og særlig taktfulle framtoning både musikalsk og verbalt. Et godt eksempel er hans innsats i den svært krevende rollen som sterke Adolf i det CD-aktuelle og høyt skattede korets elleville suksess og helt utsolgte gigantoppsetning ”Kalas” høsten 2007. Men altså; ikke presis nok.
– Ja, hva skal man si. Selv om fire hundredels sekund er en evighet i korsammenheng, så virker dette veldig spesielt. Det virker ekstra rart fordi 1.bassene egentlig har en tendens til heller å sakke tempoet enn å øke det, sier en forundret sjefsdirigent og kunstnerisk leder samt muligens professor i Elverum mannskor, Per Kjelland i en kort kommentar.

Spennende rekkefølge
Kor-Hedmark har også den siste tiden vært svært opptatt av i hvilken rekkefølge de offisielle og i realiteten eneste leverandørene av ”Elverumssangen” og de kongelige hoffleverandørene av ”Gamle Norge” skal fremføre sine sanger under det kommende korstevnet på Koppang i juni.
– Av åpenbare kortaktiske årsaker pleier vi ikke å gå ut med rekkefølgen før dagen før stevnet, men vi gjør et unntak fordi trykket etter hvert er blitt vanskelig å håndtere.  Vi vil starte med ”Så skimrande var aldrig havet”, fortsette med ”Brudefærden i Hardanger” og avslutte med den legendariske ”Sommarpsalm”, skriver visepresident med særlig ansvar for merkevarebygging og markedsføring samt generalsekretær i korets blytunge Kunstneriske Utvalg, 2.tenor Gunnar Østmoe i en pressemelding utsendt i sakens anledning.

1.tenor Skjæret tok med seg premien hjem igjen.

1.bass Morten med premien og vinnerkula.

Vinlotteri som før
Som vanlig er det full splittelse og stor harme rundt de evinnelige vinlotteriene i det på stadig flere måter veldige koret. Den systemkritiske, innsmiskende, presidentskapskåte og til tider brautende, breiale men samtidig enkelte ganger substansielle, ryddige og morsomme presidentskapsutnevne stemmekoordinatoren med billigskoene, 2.tenor Bjørge ”roten til alt ondt rundt sko-sjikane-skandalen” Furuheim, peprer Burgunder-Nytt-redaksjonen  med bilder og kommentarer. Det er den samme plata om korrupsjon i form av forhåndsbestilte trekninger med premiering til utvalgte i kretsen rundt Gunnar presidentskapsmedlem og 2.bass Gunnar “I-Fare-For-Snart-Å-Bli-Som-Silvio-Berlusconi” Hofgaard, med ansvar for arrangementer og gjennom det leder av den mye omtalte gruppen som står bak de etter hvert så skandaleomsuste vintrekningene som kalles gjennomkorrupt og serverer resultater som synes tvers gjennom bestilte hver eneste mandag kveld. Vi nøyer oss denne gangen med å publisere bildene av de to siste vinnerene av fellesskapets edle dråper; tidligere presidentskapsmedlem og, i følge Furuheim,  svært pampevennlige 1.bass Morten og trekningssjefen selv, den alltid pampebordplasserte 1.tenor og stemmekoordinatorkollega av dissident og 2.tenor Furuheim, Frode Skjæret.