Månedlige arkiver: november 2011

Vinvinnerbombe

Trolig en ren glipp

Hvordan kunne det skje og hvorfor? Så meningsløst og urettferdig.  Så bortkastet. Uventet, ja rett fram fjernt og uvirkelig. Ikke til å forstå.

Systemkritiker Bjørge Furuheim med vinnerflasken.

Det er selvsagt snakk om det ukentlige vinlotteriet til de evigunge kulturambassadørene i det på mange måter veldige mannskoret med de velsittende og åpenbart skreddersydde korjakkene i den opp mot vemodig vakre burgunderrøde fargen, de CD-aktuelle og høyt dekorerte sangerne i det toneangivende førstevalg, Elverum Mannskor. Vantro blandet med skrekkblandet fryd preget først den velklingende og samstemte samlingen av utøvende mannskorsangere etter mandagens trekningsbombe. Men så slapp panikken taket i de fleste; vinneren var så aparte at forklaringen bare kan ligge i en ren glipp.

Medvind er ikke nok
Dog er det medvind for 2.tenorenes valgte stemmekoordinator, den ikke så rent lite rævsleikende og sjeldent presidentskapskåte, men også den tvers gjennom rause, ordentlige, pliktoppfyllende, empatisk velutstyrte og ryddige figuren dog uten plagsomt mye substansielt eller kultivert over væremåten eller med noe som helst fintfølende uttrykkregister gjennom den særdeles breiale kjeften med den glassklare og uvanlig stødig tenorstemmen, systemkritiker og dissident Bjørge ”roten til alt ondt rundt sko-sjikane-skandalen” Furuheim om dagen. For ikke nok med at det var han som fikk vinne mandagens vinflaske, så fremstår han som en slags krimhelt i lokalavisa Østlendingens krimserie på internett om dagen også. Men dette er momenter som åpenbart ikke kvalifiserer til å vinne vintrekningen.

Bildet som avslører 1.bass Halvorsens blankofullmakt av verste sort.

Blankofullmakt funnet
For som vanlig holder kretsen rundt presidentskapsmedlem og 2.bass Gunnar “I-Fare-For-Snart-Å-Bli-Som-Silvio-Berlusconi” Hofgaard, med ansvar for arrangementer og gjennom det leder av den mye omtalte gruppen som står bak de etter hvert så skandaleomsuste vintrekningene som kalles gjennomkorrupt og serverer resultater som synes tvers gjennom bestilte hver eneste mandag kveld, kortene tett til brystet. Den hemmelige og svært så lysskye virksomheten er likevel i ferd med å bli avslørt. Den uvanlig lojale pengetelleren som alltid svever i den innerste kretsen med sin åpenbart korrupte men likevel anonyme fremtreden, 1.bass Odd Henry Halvorsen, var nær ved å avsløre deler av spillet rundt vinflaskene nylig. På plassen hans ble det liggende igjen et avslørende dokument; et ferdigutfylt oppgjørsskjema. Underskrift og dato var påført, lenge før pengesummen var klar. En ren blankofullmakt altså. Burgunder-Nytt sitter på et bilde av dokumentet som nok helt bevisst er lekket ut.

– Ja. Vi har sett bildet, men ønsker ikke å uttale noe i sakens anledning, sier en meget ordknapp, men tydelig rystet president, den glassklare 1.tenoren med den uvanlig kameratslige væremåten, Einar Mellum. Og legger med det igjen et effektivt lokk på alle diskusjoner rundt korets vintrekninger.

Grenseløs CD-feiring

Tok Karlstad med storm

Med nysluppet CD og et finslepent repertoar i kofferten dro guttene i det på mange måter veldige Elverum Mannskor til stor konsert og gedigen feiring i Karlstad.

Elverum Mannskor på plakaten i Karlstad. Publikum kokte av begeistring.

De på alle måter meget godt opplagte mannskorsangerne med den internasjonalt anerkjente grunntonen og den mer lokalt aksepterte klangen, leverte som vanlig fra øverste hylle. Først på konserten sammen med det meget anerkjente, svært tallrike og ikke minst høyt dekorerte koret Sångföreningen Manhem, så på den veldige banketten som ble rigget opp i forbindelse de burgunderrødes besøk.

Høyt nivå
– Vi kom nær sagt rett fra en svært vellykket lansering av CD-produksjonen ”Absolute Burgunder vol.2” som jo skjedde den 11.11.11 kl.11.11 på Rådhusplassen. Guttene følte nok fortsatt medvinden for maken til kunstnerisk kvalitet er det lenge siden Elverum Mannskor har levert, sier en opprømt, glad og svært lettet president i koret med de velsittende og helt åpenbart skreddersydde korjakkene i den opp mot vemodig vakre burgunderrøde fargen og de offisielle og i realiteten eneste leverandørene av ”Elverumssangen” og de kongelige hoffleverandørene av ”Gamle Norge”, den alltid tvers gjennom trivelige og meget godt empatisk utviklede 1.tenoren med den renstrøkne stemmen, Einar Mellum i en kommentar. Han forteller at det meget krevende storverket «Olaf Trygvason» var av særlig høy kvalitet denne, for de svært mange frammøtte, opp mot helt magiske kvelden i Karlstad.
Og det var helt nødvendig at de høyt dekorerte burgunderjakkene leverte opp mot sitt beste. Konserten i de voldsomme lokalitetene var nemlig i samarbeid med det meget solide mannskoret Sångföreningen Manhem. Det ble en musikalsk opptur og en norsk/svensk mannskorforbrødring av sjelden høy klasse.

Legg merke til at det formelig lyser av øynene til 1.tenor Madsbu da han fikk æren av å sitte ved hedersbordet under banketten i Karlstad. Her hilser han på svenskenes leder.

Stor bankett
Samarbeidet med det svenske storkoret kom i stand etter at 1.tenor og stadig mer breial og korrupt vinlotterist, den åpenbart smiskende og svært presidentskapskåte, men samtidig høyt utdannede og av den grunn enkelte ganger treffsikker i væremåten, den til tider festlige og kameratslige men dog uten nevneverdig korpolitisk substans, Jens Petter ”alltid tidlig og godt over skia” Madsbu, hadde støtt på noen som visste om koret i løpet av sine måneder i den svenske byen i våres. Etter oppdrag fra et våkent presidentskap ble Madsbu derfor bedt om både å formidle kontakt med koret og å ringe hotellet for å innhente priser. Dette gjorde den meget rangorienterte 1.tenoren kvalifisert til plass ved hedersbordet under banketten. Sammen med presidenter og kunstneriske ledere fikk 1.tenoren sin velfortjente lønn for strevet under den meget vellykkede banketten.

11.11.11.kl.11.11

Et kok av forventning

Det formelig kokte på Rådhusplassen i Elverum 11.11.11 kl.11.11 og forventningene sto i taket da Elverum Mannskors sårt etterlengtede og meget påkostede CD-produksjon ”Absolute Burgunder vol.2” ble sluppet.

Det kokte med mennesker på Rådhusplassen. President Mellum var særlig glad for at så mange unge hadde tatt turen til CD-slippet.

Rådhusplassen var full av mennesker med ordfører, skolesjef og kultursjef i spissen da CD-platen kom fra oven på slaget kl.11.11 denne spesielle dagen. Den bestandig like opplagte og meget glassklare presidenten, 1.tenoren med den særlig empatiske og vennskapelige væremåte, Einar Mellum, skuet ut over folketrengselen og sa noen velvalgte ord før CD-produksjonen offisielt ble sluppet og et eksemplar av det kunstnerisk meget solide produktet ble overrakt ordføreren.

Mange unge
– Dette var et verdig slipp av vår nyeste CD-produksjon. Sist gjorde vi slippet i Estlands hovedstad Tallinn. Dette var for å tilfredsstille vårt internasjonale platepublikum. Denne gangen er det snakk om Margrethe Munthe-låter og da var det naturlig å slippe CDen på hjemmebane. På mange måter var det Elverum sin tur denne gangen, sier en særdeles opplagt president for det på mange måter veldige koret med de velsittende og helt åpenbart skreddersydde korjakkene i den opp mot vemodig vakre burgunderrøde fargen. Presidenten for de offisielle og i realiteten eneste leverandørene av ”Elverumssangen” og de kongelige hoffleverandørene av ”Gamle Norge” sier også at han er svært fornøyd med at så mange ungdommer var møtt opp. Det lover godt for rekrutteringen at byens unge viste en så enorm interesse for ”Absolute Burgunder vol.2”.

Bildet der Storberget kom i vegen for fotografen da denne skulle fotografere Elverum Mannskor.

Stor etterspørsel
Rundt 200 CD-plater ble revet vekk i minuttene etter slippet. Koret med den internasjonalt anerkjente grunntonen og den mer lokalt anerkjente klangen kjørte nemlig supertilbud i forbindelse med slippet. 111 kroner var prisen fram til klokka var slagen 12.00. Og mange benyttet anledningen.
Opplaget er begrenset, men nå blir CD-produksjonen lagt ut for ”normalt” salg. Prisen er 150 kroner og selges av mannskormedlemmene, Narvesen og Elverum Musikk.
Eneste skåret i CD-gleden var at en annen elverumsing stjal rikspressens oppmerksomhet da førstesidene var ryddet og klare for det store CD-slippet. Knut Storberget gikk nemlig av som justisminister.  – Jeg regner med at dette var helt tilfeldig og ikke tilsiktet på noen som helst måte. Vi har hatt en litt kjedelig kollisjon med Storberget tidligere. En 17.mai sto han litt i veien da pressen skulle ta bilde av oss, men også det var nok bare et uhell. Ikke noe kan overskygge dette fantastiske CD-slippet som vi har så mange å takke for, sier en ydmyk, lettet og svært glad president og tenker i særdeleshet på Elverum kommune som stilte opp og gjorde dette til en minneverdig begivenhet.

Lytt til klassikeren «Geitrams» fra CDen her

Statskanalen NRK var selvsagt på plass

Gedigent CD-slipp

11.11.11 kl.11.11 i 11rum

Elverum Mannskor lanser årets julegave, sin nye CD ”Absolute Burgunder vol.2 og byens 11-åringer hyller 11-rum. Alt skjer på Rådhusplassen fredag 11.11.11 kl.11.11.

Coveret på den svært etterlengtede CD-produksjonen som slippes 11.11.11 kl.11.11 i 11rum.

I 2010 var det 150 år siden Margrethe Munthes fødsel og Elverum by feiret bysbarnet sitt med brask og bram. Elverum Mannskor satte blant annet opp forestillingen ”Munthert Mannskor”.  I 2011 er det 100 år siden Margrethe Munthes kanskje mest kjente låt, ”Fødelsdagssangen”, ble skrevet. Samtidig har mange spurt om ikke noe av stoffet fra ”Munthert Mannskor” kan utgis på en CD.

Nå er den endelig her. 11 Munte-sanger arrangert for mannskor samt bonussporet, klassikeren ”Margrethe Munte Revivel” av Ole Paus. Dersom været holder, blir det litt av et slipp. Planen er at CDen skal komme i fallskjerm på slaget klokka 11.11.

Elverum kommune har utfordret byens 11-åringer til å komme med gode grunner til at Elverum er en god by å vokse opp i. Alle er invitert og vil overrekke sine innspill til byens ordfører Erik Hanstad. Det blir selvsagt mannskorsang, det blir servert smakebiter fra CDen og det blir holdt korte appeller fra president Einar Mellum, ordfører Erik Hanstad, skolesjef Tord Arnesen og kultursjef Line M. Rustad.

Den svært etterspurte CDen selges for latterlige 111 kroner fram tilklokka 12.00 på Rådhusplassen. Forutsetningen er at kundene betaler med akkurat 111 kroner, altså ingen veksel. Ellers er prisen 150 kroner. Det på mange måter veldige koret med den internasjonalt anerkjente grunntonen og mer lokalt aksepterte klangen i de åpenbart skreddersydde korjakkene i den opp mot vemodig vakre burgunderrøde fargen ønsker velkommen til en storslagen CD-fest!

Medieyndlingen Madsbu

Visdomsord om vinterlengsel

Til stadighet blir medlemmer av det høyt dekorerte og meget CD-aktuelle mannskoret med den internasjonalt anerkjente grunntonen brukt av media i deres jakt på kunnskap og gode historier.

Følg den sorte pilen og finn Madsbus sentrale plass i det rikt illustrerte oppslaget om lengselen etter vinter og snø i lokalavisa Østlendingen tirsdag.

Denne gangen er det leserne av lokalavisa Østlendingen som får gleden av den etter eget utsagn svært høyt utdannede og enkelte ganger nokså treffende og poengterte og ikke minst glassklare og kunstnerisk kompetente 1.tenoren, Jens Petter ”alltid tidlig og godt over skia” Madsbus eminente måte å ordlegge seg på.

Ord til ettertanke
På sin vanlige underfundige og akademiske måte forteller, det etter hvert faste medlemmet av det korrupsjonsanklagede pampebordet som blir mistenkt for å fikse de såkalte vintrekningene hver eneste mandag kveld, avisleserne  hvilken måte han savner snø og vinter på.  – Ja. Sommeren er over, og høsten er et tomrom, uttaler den glassklare og alltid godt kunstnerisk opplagte 1.tenoren til avisa.  – Et utsagn til ettertanke. I disse CD-slipp-tider for det på mange måter veldige koret, er det viktig at våre medlemmer står fram og viser ansikt. Slik sett er det av stor verdi at 1.tenor Madsbu står fram og forteller omverdenen akkurat hva han savner med vinteren.

Beveget visepresident
Og det var ikke slutt med dette. Den voldsomt engasjerte og til tider alt for presidentskapsinteresserte tenoren avslutter med et jungelord og en tankevekker som nok vil bli brukt i mange festtaler i Østerdalen framover: – Dessuten blir det lysere med snøen.
– Slik kan bare et høyt kompetent og meget substansielt mannskormedlem tilnærme seg en problemstilling på. Det oser av kvalitet og styrke. Her har leserne virkelig fått noe å fundere på i høstmørket. Jeg er både stolt og glad, avslutter en opprømt og tydelig beveget visepresident med særlig ansvar for markedsføring og merkevarebygging, 2.tenoren Gunnar Østmoe.