Archive for november, 2010

Stopper rykteflom


2010
11.30

Ingen tilknytning til Burgunderjakkene

– Korkassa vår er ikke tom. Saken som er blåst i en av løssalgsavisene har ingen tilknytning til Elverum Mannskor, heter det i en pressemelding .

Det var midt i forberedelsene før den så mye omtalte forestillingen ”Munthert Mannskor” at de burgunderrøde kulturkjæledeggene og det høyt dekorerte Elverum Mannskor mandag ble utsatt for en ondsinnet og massiv rykteflom. Utover dagen, ettermiddagen og kvelden mandag ble ryktene så voldsomme at presidentskapet for det toneangivende førstevalg og for koret med den internasjonalt anerkjente grunntonen og de skreddersydde og velsittende korjakkene med den nesten vemodig vakre fargen, Elverum Mannskor, måtte gå til det svært uvanlige skrittet å sende ut en pressemelding for å dementere.

Pressemeldingen
Burgunder-Nytt bringer her hele pressemeldingen:
”Etter at en av løssalgsavisene i dag har omtalt en underslagsak over store deler av sin førsteside, er det dukket opp spekulasjoner om saken kan ha tilknytning til Elverum Mannskors virksomhet. Det er satt ut rykter om at det faktisk er det høyt dekorerte koret og dets visepresident som er i sentrum for saken og grove påstander er kommet i kjølvannet av dette. Det er det ikke. Elverum Mannskors kasse er ikke tom. Saken har på ingen som helst måte tilknytning til vårt kor eller vår visepresident. Elverum presidentskap vil ikke kommentere vår egen kasses beholdning, men ser at summene det opereres med i det aktuelle oppslaget er helt i overkant og derfor heller ikke adekvat for vår virksomhet. Vi håper med dette at rykteflommen og spekulasjonene som har herjet vil opphøre”.

Kjøp billett
– Vi ønsker nå fullt fokus rundt vår store forestilling til helgen og har ikke rom for denne typen forstyrrelser. Mandag ble Elverum Kulturhus testet og prøvene vil fortsette hele uken før den store premieren fredag kveld. Jeg regner denne saken for ute av verden, sier en meget klar president og 1.tenor Einar Mellum. Presidenten med den glassklare tenorstemmen og den uvanlig empatiske og kameratslige væremåten legger til at det fortsatt er billetter igjen både til premieren fredag og forestillingen lørdag, men at folk nå må bestille billetter for å være på den sikre siden. Les mer om «Munthert Mannskor»

Munthre solister


2010
11.23

Solist-rollene er spikret

Det store deler av kor-Europa har ventet på, er nå endelig klart; Munthert Mannskors solister er pekt ut.

De burgunderrøde kulturkjæledeggene med den internasjonalt anerkjente grunntonen har  altså plukket ut sine solister til den gedigne forestilllingen ”Munthert Mannskor”. – Ja, det viktige arbeidet med å finne forestillingens spydspisser er nå over. Nå er det egentlig bare å glede seg. Vi er sikre på at riktige personer er valgt, men enkelt var det ikke, sier visepresident med særlig ansvar for markedsføring og merkevarebygging og kunstnerisk utvalgs forankring i presidentskapet i det på stadig flere måter veldige koret, Elverum Mannskor, 2.tenor Gunnar Østmoe.

Merkevaresjefen sier at i korkrakkene til koret med de skreddersydde og opp mot vemodig vakre korjakkene formelig bugner over av mulige solister. Koret, som er kjent både for sine kunstneriske og sosiale prestasjoner verden over, kunne fylt opp en langt mer omfattende solistrolleliste. – Et luksusproblem, slår merkevarebyggeren med den mer spesielle barten enn stemmen fast og ønsker alle velkommen til «Munthert Mannskor» og stor moro i Kulturhuset 3. og 4.desember. Mer om forestillingen her.

Skolegutt Per Ove Væråmoen

Skolegutt Odd-Erling Lange

Dukkemor Ola Norstrøm

Spennende Dukkemor
Reisekoordinator direkte underlagt presidentskapet og 2.bass Odd-Erling ”Birkebeineren er for kort og det er egentlig Marcialonga også” Lange og 2.tenor Per Ove Væråmoen er klare i rollene som skolebarn under nummeret Da klokka klang. Videre er 1.bass Ola Norstrøm selveste Dukkemor. – Sistnevnte er en dristig variant, Norstrøm er av våre nyere tilskudd. Likevel er jeg ikke i tvil om at dette ble rett person. Mannen har en kunstnerisk grunnbasis og et stort talent hva scenekunst angår, sier en uvanlig sikker Østmoe. Han legger til at da skolebarna ble plukket ut var det kombinasjonen av spennende grunntoner og sosial trygghet som ble utslagsgivende.

"Pappa" Jens Petter Madsbu i samtale med Arne Johan "Tulla" Hornmoen.

Tullas mamma, Bjørge Furuheim.

En uvanlig familie
En tulle med øyne blå kommer til å bli en av ”Munthert Mannskors” klassikere og helt sikkert et nummer publikum vil huske. Ikke overraskende ble den evigunge og helt uvanlig entusiastiske 1.tenor Arne Johan Hornmoen plukket ut til å være tulla med de blå øynene. Stemmekoordinator og 2.tenor, den alltid strebende og presist leverende Bjørge Furuheim er en like klar mamma. Arrangementskomite-medlem, i enkelte få anledninger stedfortredende merkevarebygger og nærmere presidentskapet enn noen gang, 1.tenor Jens Petter ”alltid tidlig og godt over skia” Madsbu stiller på kulturhus-scena som pappa.  – Her var det egentlig aldri noen tvil. Kroppsbygning, stemmer og glimt i øyet var kriterier som ble lagt til grunn i søket etter gode kandidater. Valget ga seg nesten selv, sier en meget tilfreds 2.tenor og visepresident Gunnar Østmoe.

Den sorte Hedenstad

Lysegrå Hagebakken

Lysegrå Mr. President

Gråpus Mikkelsen

Den hvite Pedersen

Lekne katter
Gråpus med sine fire små er et selvsagt innslag i den på mange måter veldige forestillingen. Pål-Otto Mikkelsen, med sin uvanlig kjælne væremåte og ikke minst sin silkemyke tenor, pekte seg tidlig ut til å ta selve Gråpus-rollen. De fire små, derimot, var vanskeligere. 1.bass Runar Hedenstad ble under tvil valgt ut til den tunge rollen som den sorte, den opprørske, men dog så forliksrelaterte og alltid tvers gjennom positivt innstilte 1.bassog korjakke-, sløyfe og korlueansvarlig Henning B. Pedersen stiller som den hvite, mens selveste presidenten, 1.tenor Einar Mellum og 2.bass og stemmekoordinator Jan Erik Hagebakken stiller som de to lysegrå. – Vanskelig valg, men jeg tror vi landet kattemykt med dette valget, sier en spøkefull merkevarebygger så uvanlig humoristisk treffende.

Medvind


2010
11.19

Det blir adventstid i burgunder

Aktiviteten er høy og det er overordentlig viktig for de burgunderrøde kulturambassadørene å ha flere tanker i hodet samtidig om dagen.

Det høyt dekorerte korets etter hvert så mye omtalte og svært anerkjente korpolitiske triple bunnlinje-tenkning blir virkelig satt på prøve om dagen. Aktivitetene er mange og intense både på det sosiale, kunstneriske og på det omdømmemessige plan i koret med de skreddersydde korjakkene i den opp mot vemodig vakre burgunderrøde fargen. Det går igjen mot en adventstid i burgunder.

Munthe-helaften
Som vel de fleste har fått med seg har kulturambassadørene, de offisielle leverandørene av ”Elverumssangen” og kongelige hoffleverandører av ”Gamle Norge”, fått æren av å sette punktum for feiringen av Margrethe Munthes 150-årsdag gjennom forestillingen «Munthert Mannskor». Innspurten er hektisk og ifølge kilder tett på koret, ser det hele svært lovende ut. – Ja, dette vil elverumsinger i alle aldre like. Som vanlig trekker vi med oss flere kulturkrefter og har dannet et kor av byens 7.klassinger. Sammen med vårt tallrike kor, vil publikum få oppleve en uvanlig stor bredde innen korsang. Og jeg kan også røpe at en del av korets medlemmer vil fremstå i til nå helt ukjente roller, sier en åpen og klar, dog noe hemmelighetsfull 2.tenor og visepresident med særlig ansvar for markedsføring og merkevarebygging, Gunnar Østmoe.

Elverum Mannskor brukes aktivt i markedsføringen av den internasjonale korfestivalen i Estland i 2012. Koret var først i verden til å melde seg på.

Først i verden
Permittert sjefsdirigent og kunstneriske leder samt muligens professor i Elverum Mannskor nå spesialrådgiver i internasjonale spørsmål direkte underlagt presidentskapet samt muligens professor i Elverum Mannskor, Per Kjelland stråler også om dagen. Han kan registrere at det utenrikskorpolitiske initiativet bærer frukter for koret med den internasjonalt anerkjente grunntonen. – Vi har satt fokus på den internasjonale dimensjonen også i vår strategiske tenkning og i virksomhetsplansammenheng. For å lykkes må også det utenrikskorpolitiske engasjementet være godt forankret på tvers i organisasjonen, sier Kjelland før han kommer til poenget; Elverum Mannskor er spesialinvitert til Nordic- Baltic Male Choir Festival i Estland. Det svært prestisjetunge gigantarrangementet går av stabelen i juni 2012 i byen Tartu og de burgunderrøde kulturkjæledeggene er det første koret i verden som er påmeldt.

Koordinator-glede
Også på det sosiale og organisasjonsmessige plan er tempoet høyt i det på stadig flere måter veldige koret. Den voldsomme debatten rundt stemmekoordinator-tittelen ser ut til å ha roet seg ned. Koordinatorene har funnet sin rolle og arbeidet virker både intensivt og presist til det beste for alle korets mange medlemmer. Den bestandig like ivrige og karrierebyggende 2.tenor Bjørge Furuheim, for eksempel, har utmerket seg med et særlig solid koordinatorarbeid. – Vi visste vel at dette med stemmekoordinator-tittel og litt uklare stillingsinstrukser ville føre til noe uro. Men vi er kommet styrket ut av konflikten. Kreativitet og eget initiativ er dyrket, stemmekoordinatorene har selv funnet meningsfylt innhold i stillingene. Slik bygges lag, sier presidenten med den kameratslige og uvanlig velutviklede empatiske væremåten, 1.tenor Einar Mellum.

Det blir julebord i år også.

Julebord-rusk
Presidenten med den glassklare tenorstemmen og den klart formulerte talemåten sier videre at det organisatoriske rusket som hersket rundt korets julebord også er ryddet av vegen. Som vanlig tok nemlig 1.tenor og nyutnevnt arrangementskomite-medlem Jens Petter ”alltid tidlig og godt over skia” Madsbu sats og distribuerte en rikt illustrert julebordsinvitasjon til sine tallrike korbrødre. I sort/hvitt og med feil dato. – Slik skjer, det er bedre å være overivrig enn ikke ivrig i en slik jobb. Det tok ikke mer enn en uke før den word-klippart-pregede invitasjonen forelå med riktig dato og i fire farger. Oppmøteprosenten viser at budskapet om julebord har nådd fram også denne gangen, smiler en overbærende president for det toneangivende førstevalg, Elverum Mannskor.

Mot ny suksess


2010
11.04

Både Munthert og mindre muntert

Det er to ting det fokuseres på i det høyt dekorerte og på mange måter veldige Elverum Mannskor om dagen; Margrethe Munthe og tittelbruk.

3. og 4.desember braker det løs i Elverum Kulturhus med den storslåtte og uvanlig påkostede forestillingen ”Munthert Mannskor”. Barnekor, musikere, mannskorfruer og selvsagt koret med de skreddersydde og opp mot vemodig vakre jakkene, de åpenbare kulturprisvinnerne og de offisielle leverandørene av Elverumssangen, Elverum Mannskor vil gi publikum en helaftens feiring av byens kjente forfatterinne Margrethe Munthe. Meldinger fra kilder som står koret nær bekrefter at det for tiden øves knallhardt på barnesanger i mannskordrakt. Et særdeles spennende kunstnerisk konsept er på gang.

Kan bli trangt om plassene
– Vi tar med denne storsatsingen det årsmøtevedtatte innovasjonsinitiativet på alvor.  Det er viktig for oss å framstå som et kor med tradisjoner, men som samtidig ikke frykter nye utfordringer i kampen for å videreutvikle korbevegelsen generelt og Elverum Mannskor spesielt, sier en uvanlig veltalende og sympatisk president Einar Mellum. Presidenten med den spesielt velutviklede empatiske og kameratslige væremåten og den renstrøkne 1.tenor-stemmen fortsetter med å si han regner med at publikum vil kjenne sin besøkelsestid og får med seg den spennende forestillingen. Han legger til at billettsalget er i full gang og at ting tyder på at det blir trangt om plassene. Mer om Munthe-forestillingen her

Visepresident Østmoe i hardt vær om dagen.

Problematisk utnevnelse
Som Burgunder-Nytt tidligere har omtalt har presidentskapet pusset støvet av den gamle stemmeforvalter-funksjonen. Nye ”stemmekoordinatorer” er utpekt. Disse skal fungere som stemmegruppenes organisatoriske tillitsmenn og sørge for at de taktfaste og samstemte guttene med den internasjonalt anerkjente grunntonen får diverse beskjeder av praktisk art. Klokkeslett, øvingssted, julebord og liknende ting. ”Utnevnelsen av personer og innføringen av ordningen har ikke vært uproblematisk”, heter det i et dekret fra selveste presidentskapet.
– Denne saken er av ren indremedisinsk art og egner seg ikke i den offentlige debatten. Det eneste jeg vil si er at dette vil gå seg til og at vi snakker om voksne og ansvarlige mennesker, sier visepresident med særlig ansvar for merkevarebygging og markedsføring og 2.tenor med mer spesiell bart enn stemme, Gunnar Østmoe.

En frustrert 2.tenor og stemmekoordinator Bjørge Furuheim

Frustrert Furuheim
Nyutnevnt stemmekoordinator for 2.tenorene, altså visepresidentens egen stemmegruppe, derimot, Bjørge Furuheim, er ikke uvillig til å uttale seg. Han er frustrert over at presidentskapet ikke har sørget for god nok informasjon i forkant av utnevnelsene.
– Vi har fått en ordning nærmest tredd ned over korluene. Verken ordningen eller tittelen er forankret i organisasjonen. Det ser ut til at den jobben er overlatt oss stemmekoordinatene, sier den frittalende 2.tenoren.  Han forteller at noen fortsatt tiltaler han som ”stemmeforstander” eller enda verre bare ”forstander”.  Furuheim sier at han forsøker å gjøre en seriøs organisatorisk jobb og ser på oppgaven som et steg på veien mot presidentskapet.
– Da er det veldig trist nærmest å bli ledd av. Det er blitt en flåsete tone rundt dette viktige vervet og jeg mener presidentskapet må ta det på alvor. Ingen mener vel det er greit å bli kalt for stemmesjef, stemmetulling, forvaltergjøk og den slags når det faktisk er snakk om en presidentskapsutnevnt stemmekoordinator-tittel, sier en frustrert men dog pliktoppfyllende og forventningsfull Bjørge Furuheim. Mer om utnevnelsene her


WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera