Månedlige arkiver: oktober 2010

Feiring

Korbauta Tangen rundet 70 år

Korbautaen og mangeårig formann for de burgunderrøde kulturambassadørene i Elverum Mannskor, Paul Martin Tangen feiret 70 år lørdag.

Mangeårige formann for det høyt dekorerte Elverum Mannskor og 1.bass Paul Martin Tangen og frue feiret lørdag sine 70-årsdager.

Spente 1.bass-venner av jubilanten. Fra venstre Krey, Halvorsen og Evenstad.

Og selvsagt stilte de magiske burgunderrøde koristene opp for å kaste glans over arrangementet. Med sin alltid samstemthet og internasjonalt anerkjente grunntone, serverte de den feststemte forsamlingen en bukett vakker korsang.

Eliteserien
Selvsagt ble Margrethe Munthes ”Fødselsdagssang” servert som korsats før de burgunderkledte kulturambassadørene slo til med et par tradisjonelle mannskorsanger. Koret ble ledet av permittert sjefsdirigent og kunstneriske leder samt muligens professor i Elverum Mannskor nå spesialrådgiver i internasjonale spørsmål direkte underlagt presidentskapet samt muligens professor i Elverum Mannskor, Per Kjelland. Tale og blomsteroverrekkelse sto selvsagt president og 1.tenor med den særlige empatiske og kameratslige væremåten, Einar Mellum for. På sedvanlig vis meget treffende og presis. 1.bass Tangen ble takket for sine ti år i sjefstolen for det på stadig flere måter veldige mannskoret med de skreddersydde og opp mot vemodig vakre burgunderrøde korjakkene. Tangen er mannen som ledet Elverum Mannskor de spennende årene fra bedriftserienivå til det ypperste eliteserienivå, for å bruke idrettsterminologien. En innsats som for alltid vil stå tydelig som en av korets aller viktigste og vil være av stor betydning når historiebøkene skal skrives. Jubilanten selv tok imot den velfortjente hyldesten og stilte seg lojalt opp i korrekkene for på vanlig måte å løfte det kunstneriske nivået på 1.bassene.

Faksimile fra lokalavisen Hamar Arbeiderblad med sin treffende beskrivelse av Elverum Mannskor.

Multitalentet Kjelland
Det blåser ellers kraftig rundt det toneangivede førstevalg og de åpenbare kulturprisvinnerne i Elverum Mannskor. Den meget populære og særdeles inkluderende permittert sjefsdirigent og kunstneriske leder samt muligens professor i Elverum Mannskor nå spesialrådgiver i internasjonale spørsmål direkte underlagt presidentskapet samt muligens professor i Elverum Mannskor, Per Kjelland, er nemlig lånt ut til Teater Innlandet og hovedrollen i den kritikerroste forestillingen ”To mandel og en kers pink” som går på innlandets teaterscener om dagen. I den sammenheng ble Kjelland portrettintervjuet i lokalavisen Hamar Arbeiderblad lørdag.
I intervjuet ble leserne bedre kjent med multitalentet i burgunderrødt og hadde flere heldige vendinger. Burgunder-Nytt finner det riktig å fremheve særlig et sitat om Elverum Mannskor:
”Nå er de 50 aktive sangere, og er bedre enn noen gang. Dessuten er mannskoret blitt så populært at også damene i Elverum har laget sitt eget kor, for da kan de dra på tur med mannskoret”.
Ja, så presist går det altså an å formulere seg. Redaksjonen gratulerer både formann Tangen og Hamar Arbeiderblads journalist. Les resultatet av den Tangen-nedsatte Verdikommisjonens arbeid.

Jubileum

Korstørrelsen Mjelva ble feiret

Bak fra venstre 1.bass Ola Norstrøm, 1.tenor Arild Sveum og 1.tenor Frode Skjæret. Alle i burgunderrødt. Foran jubilanten sjefsdirigent og kunstnerisk leder, korstørrelsen Asmund Mjelva med en flaske gresk kulturutveksling; Ozo.

Det var i aller høyeste grad en internasjonal dimensjon over sjefsdirigent og kunstnerisk leder Aasmund Mjelvas 50-årsfeiring onsdag.

Burgunder-Nytt har fått tilsendt en pressemelding med bilde i anledning sjefsdirigent og kunstnerisk leder, korstørrelsen Aasmund Mjelvas 50-årsfest på hotell Afrodite på greske Lesvos onsdag kveld.

Fikk en flaske Ozo
På bildet er korstørrelsen og jubilanten Mjelva omkranset av delegater utsendt fra det på mange måter veldige Elverum Mannskor og det fortelles om at det var stor stemning rundt guttene med den internasjonalt anerkjente grunntonen og den særlig empatiske og vennligsinnede omgangsformen. Av pressemeldingen kommer det fram at sjefsdirigenten fikk overrakt lokal kultur i form av en flaske Ozo og før den meget høytidelige fotoseansen ble det servert utdrag fra det aller siste på de burgunderkleddes repertoir, nemlig Margrethe Munthes ”Fødselsdagssangen”.
Det ble en slags førpremiere på gresk jord av deler av oppsetningen ”Munthert Mannskor” som det høyt dekorerte koret med de skreddersydde korjakkene i den opp mot vemodig vakre burgunderrøde fargen skal servere på hjemmebane 3. og 4.desember i Elverum kulturhus. Pressemeldingen avsluttes med at utover kvelden tok den greske kulturen mer og mer over på alle vis.

Korpolitisk kotrrekt
– Dette er et nytt ypperlig eksempel på at vår korpolitiske strategi med den etter hvert så anerkjente triple bunnlinjen har slått rot. Vårt tydelige og godt forankrede internasjonale initiativet skal gi oss sosial, kunstnerisk og omdømmemessig gevinst, sier en uvanlig godt opplagt og spesielt presis president Einar Mellum. 1.tenoren med den glassklare stemmen og den godt utviklede mellommenneskelige omgangsformen ønsker avslutningsvis selvsagt på vegne av presidentskapet å utbringe et ”hipp-hipp, hurra-hurra-hurra” i anledning det store jubileet.

Organisasjon

Nye nøkkelfunksjoner er besatt

Innovasjon, effektivitet og samhandling i tråd med vedtatte verdier og mål er stikkord når presidentskapet i det på mange måter veldige Elverum Mannskor finpusser organisasjonen.

Nylig er justeringer gjort for i enda større grad kunne sikre fortsatt kunstnerisk og sosial utvikling for de burgunderrøde kulturambassadørene med den internasjonalt anerkjente grunntonen. Presidentskapet har børstet støvet av den gamle stemmeforvalter-funksjonen.

Tillitsmenn
For nok en gang å være i forkant av utviklingen er tittelen endret fra det gamle og noe vanskelige tilgjengelige ”forvalter”-begrepet til det langt mer moderne og innovative ”koordinator”.
– Muligens er dette for de mer interesserte, men ja, vi har utnevnt stemmekoordinatorer for hver av stemmegruppene. Oversatt til en ikke-korpolitisk term, er det snakk om valgte tillitsmenn for hver av de fire stemmegruppene. En slags klassens tillitsmann for dem som husker det fra skoledagene. Disse har rent praktiske oppgaver i forbindelse vår omfattende aktivitet, sier en som alltid meget opplagt president for de åpenbare kulturprisvinnerne i de skreddersydde og opp mot vemodig vakre korjakkene i burgunderrødt, Elverum Mannskor, 1.tenor Einar Mellum.
Tenoren med den vakre tenorstemmen og den uvanlig godt empatisk utviklede og særlig kameratslige væremåten forteller at stemmekoordinatoren for 1.tenorene er Frode Skjæret, for 1.bassene Erik Stenhammer, for 2.bassene Jan Erik Hagebakken og for 2.tenorene ble for mange overraskende nok Bjørge Furuheim valgt. Det er jo en stemmegruppe med tradisjonelt svært mange å velge mellom i slike anledninger.

Madsbu klatrer
Og Presidentskapet overrasket nok også mange med å utnevne 1.tenor og i enkelte få utvalgte sammenhenger stedfortredende merkevarebygger Jens Petter ”alltid tidlig og godt over skia” Madsbu til fast medlem av den velfungerende arrangementsstaben. Denne ledes av den bestandig lune og velvillige men likevel presise og velfunderte 2.bass og presidentskapsmedlem Gunnar Hofgaard. Bakgrunnen for utnevnelsen er at 2.bass Odd Nilsen har bedt om permisjon fra koret en periode.
– Dette var virkelig moro for meg og føler meg nå nærmere presidentskapet enn noen gang før, sa en opprømt Madsbu etter utnevnelsen sist mandag. Og på sedvanlig måte tok 1.tenoren kommandorollen umiddelbart og sto for trekningen av ukens vinflaske. Ikke overraskende tilfalt denne en av de andre i den nevnte arrangementsstaben og ryktene om korrupsjon fikk igjen bein å gå på. Les mer om alle presidentens menn her

Munthert Mannskor

Billettsalget er  i full gang

Den festlige plakaten er tegnet av korets gode venn og meget anerkjente Hallvard Skauge.

Så er tiden endelig kommet; billett-salget til den så lenge etterlengtede storforestillingen «Munthert Mannskor» kan starte.

Og det høyt dekorerte koret med den internasjonalt anerkjente grunntonen lover mer, mye, mye, mye mer enn munter mannskorsang. Som vanlig har de burgunderrøde fått med seg flere på laget når Margrethe Munthe-året skal avsluttes med brask og bram i Elverum Kulturhus 3. og 4.desember.

Mange med på laget
7.klassinger, plukket ut fra alle Elverums barneskoler og ledet av Anette Solberg skal danne barnekoret. Videre vil nøye utplukkede musikere akkompagnere, muntre korfruer vil servere forfriskninger og ikke minst skal korets egen 1.tenor, Geir Prøven, være vert for gigantfeiringen. Det gjør han gjennom skikkelsen som storebror og kunstmaler Gerhard Munthe. Gjennom barnesang, muntre fortellinger og maling (!) i Festsalens foaje, blir publikum ledet inn til kulturhusets storstue og Margrethe Munthe-sanger framført på en til nå helt ukjent måte. Alt arrangert av for tiden permitterte sjefsdirigent, kunstneriske lederog muligens professor i Elverum Mannskor, nå 2.tenor, Munthe-arrangør og muligens professor i Elverum Mannskor, Per Kjelland.

Stolt president
– Vi satser alt på at Munthert Mannskor skal bli et verdig punktum for et stort Margrethe Munthe-år i Elverum. Vi er stolte og glade for å kunne presentere en helaften der vår egen Margrethe Munthe skal feires og hylles
. Det er mange kulturelle krefter som har vært i sving i jubileumsåret og vi er trygge på at dette blir en avslutning som publikum vil huske, sier den veltalende presidenten med den vakre tenorstemmen og den særlig kameratslige og empatiske væremåten, 1.tenor Einar Mellum.

Guttene i NRK-studioet tidlig mandag morgen. Foto: NRK.

Direkte på NRK
Ikke før var nyheten om den påkostede og meget kunstnerisk høyt utviklede forestillingen på gata, før statskanalen NRK var etter guttene for å få en eksklusiv smakebit. Selvsagt stilte korister til studio på direkten for å gi det forventningsfulle radiopublikummet det de hadde skrudd på radioen for. Med president, visepresident, presidentskapsmedlem, sjefsdirigent og kunstnerisk leder, permittert sjefsdirigent og kunstnerisk leder nå spesialrådgiver i internasjonale spørsmål direkte underlagt presidentskapet og Margrethe Munthe-arrangør, reisekoordinator direkte underlagt presidentskapet, tidligere formann og stedfortredende merkevarebygger ble Munthe-toner levert helt presist og vemodig vakkert. Statskanalens innslag viser at guttene er på rett vei. Og nå handler det meste om å sikre seg billetter. Lytt til NRK-innslaget her