Archive for august, 2010

Febertall


2010
08.30

Over 10.000 sidevisninger

Brev er sendt til Festspillene i Elverum og møte er berammet.

Nettstedet for koret med den vakre og internasjonalt anerkjente grunntonen, Elverum Mannskor, har nå hatt godt over 10.000 sidevisninger. Interessen rundt det veldige koret har eksplodert.

Trafikktallene for det etter hvert svært anerkjente nettstedet viser at 10.000-grensa for antall sidevisninger er nådd med god margin. Og hver eneste dag genererer sidene nye besøk. Presidenten og 1.tenoren med den vakre stemmen og den overmåtelig kameratslige og empatiske væremåten, Einar Mellum, skriver i en pressemelding at besøkstallet er som koret; på stadig flere måter veldig. Presidenten forklarer trafikken med at nettstedet er aktuelt og på flere måter nyhetsledende. Både nasjonalt og internasjonalt, helt i tråd med korets planverk. Presidenten for de bestandig like velklingende kulturambassadørene i de skreddersydde og vemodig vakre og burgunderrøde korjakkene skriver videre at rundt 1.000 forskjellige brukere fra hele verden har besøkt det velrenomerte nettstedet www.burgunderjakkene.no – Veldig morsomt og gir inspirasjon for videre nett-satsing, skriver president Mellum i pressemeldingen.

I dialog med Festspillene
En av sakene som har gitt flest besøk på det alltid så aktuelle nettstedet har vært diskusjonene rundt avsynging av ”Elverumssangen” og åpningen av årets Festspillene i Elverum. Blant mange bare kalt Festspill-fadesen. – Trafikktallene viser at denne saken har interessert og opprørt mange av våre lesere. Engasjementet har vært stort, fortvilelsen over mannskorets fravær likeså. Det er en alvorlig sak for Elverums befolkning og vi har tatt det opp med ledelsen i Festspillene i brevs form. Nå skal vi i dialog, sier den alltid like klarttalende men dog diplomatiske visepresidenten med særlig ansvar for markedsføring og merkevarebygging, Gunnar Østmoe. Han bekrefter at det er avtalt møte med Festspill-ledelsen, men vil på ingen måte utdype innholdet eller hva det kan komme ut av et slikt møte. – Til det er saken for betent og feiltolkninger av utspill kan få alvorlige konsekvenser for det videre samarbeidet, sier en ordknapp men klar visepresident.

Ny sesong
Like ordknapp er han ikke rundt årets sesongstart i det toneangivende førstevalg, Elverum Mannskor. Som vanlig ble sesongen startet opp med pølser, øl og akevitt mandag 16.august. Gamle og nye medlemmer av det høyt dekorerte og internasjonalt anerkjente koret stilte til ny dyst. Nye planer ble presentert og presidentskapets opplegg skapte som vanlig begeistring. – Vi vil selvsagt komme tilbake til både nye turneplaner og nye prosjekter. Det jeg kan si er at vi også kommende sesong vil ha aktiviteter som er i tråd med våre langsiktige planverk og vedtatte retninger, sier visepresident Østmoe avslutningsvis. Les mer om korets mål HER

Festspill-avslutning


2010
08.15

Parodien bare fortsatte

Da det ikke var noe å ta bilde av under årets Festspill-avslutning, er illustrasjonen hentet fra den veldige banketten i etterkant. President Mellum får overrakt en i overkant veldig lommelerke med estisk vodka.

Det som bare er blitt kalt Festspill-fadesen fikk sitt endelige punktum lørdag kveld. Som hele historien; i parodiens og ubehjelpelighetens tegn.

Etter den uvanlig klønete og tvers gjennom lite elegante måten Festspill-ledelsen har taklet saken på, var det selvfølgelig avsyngingen av Elverumssangen som var på alles lepper under avslutningskonserten for årets Festspill i Elverum. Og det ble slett ikke mindre snakk om saken etter at det hele var over i Elverumshallen sent lørdag kveld.

Utvannet
For ikke nok med at Elverumssangen og Elverum Mannskor var tatt av programmet under årets åpning og var skjøvet til avslutningsseremonien sammen med ymse kor i byen, de elegante skreddersydde jakkene i den nesten vemodig vakre fargen var faktisk ikke å se. Den burgunderrøde fargen og den særdeles empatiske og internasjonalt anerkjente grunntonen i det på stadig flere og flere måter veldige koret er nemlig blitt selve Festspillene for mange. Denne gangen var konseptet kraftig vannet ut.

Hoderystende
– Det ble nesten komisk. Da det gikk opp for enkelte i de andre av byens kor at det er noe som heter uniformering, ble det bestemt at ingen skulle stille i korantrekk. Da vi skulle være vertskap for et av våre mange internasjonale vennskapskor umiddelbart etter konserten, måtte vi likevel stille i de burgunderrøde jakkene. Så det endte med at vi tok av oss jakkene før vi reiste oss for å synge Elverumssangen. Parodien var på alle måter fullendt. Vi så noe slik som 700 måpende ansikter imot oss,  sier en uvanlig kritisk president for det toneangivende førstevalg og de åpenbare kulturprisvinnerne, Einar Mellum. 1.tenoren med den konsensusbaserte og tvers gjennom redelige væremåten sier også at han faktisk ikke trodde hva han hørte da det kom reaksjoner på at Elverum Mannskor hadde tenkt å stille i sine vakre uniformer. – Ordet utenomkroppslig er tidligere brukt om følelser folk har sittet igjen med etter årets Festspill. Jeg vet hva de snakker om, for å si det slik, sier en kraftig hoderystende president.

Vellykket bankett
Men banketten med det internasjonalt anerkjente Estiske Vitenskapsakademis Mannskor ble et godt plaster på såret for de sanglade, uvanlig empatiske og særlig trivelige guttene i Elverum Mannskor. – Vi måtte bruke noe tid på å forklare Elverumssangen-saken for våre etsiske venner. Det er vanskelig nok å forklare noe slikt på norsk, tenk hvordan det er på engelsk eller tysk, sier en sliten visepresident med særlig ansvar for merkevarebygging og markedsføring av mannskoret med stor M, Elverum Mannskor, Gunnar Østmoe. Merkevarebyggeren forteller videre at guttene i burgunderrødt ristet av seg parodi-preget, børstet jakkene og skapte en stor kveld for seg selv og de vitenskapsakademiske hurraguttene fra Tallin. – Vi har faktisk som sak i neste presidentskapsmøte hva vi skal bruke de gamle uniformene våre til. Vi har jo akkurat skiftet. Jeg vil tro det kommer forslag om å donere dem bort til andre kor i byen som rett og slett ikke har vært i stand til å skaffe seg antrekk. Det vil i tilfelle havne under avdelingen for utviklingshjelp, sier 2.tenoren med mer spesiell bart enn stemme. Lytt og lag din egen avslutningsseremoni HER

Endelig


2010
08.13

Klart for Elverumssangen

Koret som kler Elverum Mannskor så godt; Det estlandske vitenskapsakademis mannskor (ETAM).

Takket være Elverum Mannskor er nå alt duket for en verdig avslutning av årets Festspill i Elverum.

For det første har guttene i de skreddersydde, uvanlig velsittende og vemodig vakre korjakkenes nitidige internasjonale initiativ høstet gode kunstneriske frukter. Elverum Mannskors vennskapskor, det internasjonalt anerkjente og høyt dekorerte Det Estlandske Vitenskapsakademis Mannskor (ETAM), gjester nemlig Elverum kirke lørdag ettermiddag.

Samarbeidskor
Koret, som regnes blant de fem beste i kornasjonen Estland, kommer til Elverum som et resultat av Elverum Mannskor spektakulære turne til Tallin høsten 2008. Her holdt det toneangivende førstevalg og de åpenbare kulturprisvinnerne med den empatiske og internasjonalt anerkjente grunntonen, Elverum Mannskor, konsert sammen med de vitenskapsakademiske gladguttene i det særlig korrekte og til dels høytidelige antrekket. Det var for øvrig også på denne turen at den etter hvert så kritikerroste og meget påkostede CD-innspillingen ”Absolute Burgunder vol1” offisielt ble sluppet.

Elverumssangen
– Videre er det jo endelig klart for avsynging av Elverumssangen. Det skjer som punktum for avslutningskonserten i Elverumshallen. Det er sagt og skrevet nok om årets helt hjelpeløse opplegg rundt Festspill-ledelsen og Elverumssangen. Men vi svikter ikke. Her er det snakk om å vise i praksis at det er mulig å vende det andre kinnet til, som det heter, sier en Elverumssang-klar president for de offisielle leverandørene av Elverumssangen og de kongelige hoffleverandører av Gamle Norge i Elverum Mannskor, den alltid så veltalende og konsise 1.tenoren med den overmåtelig kameratslige og tvers gjennom konsensusbaserte væremåten, Einar Mellum. Les mer om Festspill-fadesen HER

Bankett
Permittert sjefsdirigent og kunstnerisk leder samt muligens professor i Elverum Mannskor, nå spesialrådgiver i internasjonale spørsmål direkte underlagt presidentskapet samt muligens professor i Elverum Mannskor, 2.tenoren med det uvanlig godt utviklede kunstneriske og korpolitiske genet, Per Kjelland, sier i en kommentar at han er stolt og glad over at det høyt dekorerte koret fra Tallin er klare for Elverum og Festspillene. – Elverum Mannskor har satset på det internasjonale arbeidet. På å utvikle samhandlingsplattformer med et innovativt bakteppe og å skape korpolitiske miljøer for fremme av kortradisjoner generelt og mannskorsangen spesielt, sier en uvanlig opplagt Per Kjelland.
– Artig for Elverum som by, Festspill-publikummet og for oss som kor. Vi begynner med kirkekonsert, fortsetter med Festspill-avslutning og avslutter med bankett, sier stedfortredende merkevarebygger og glassklar 1.tenor Jens Petter ”alltid tidlig og godt over skia” Madsbu, i en noe kort og veldig prøvende kommentar. Han uttaler seg på vegne av korets offisielle merkevarebygger, visepresident med særlig ansvar for merkevarebygging og markedsføring, Gunnar Østmoe. 2.tenoren med den mer spesielle barten enn stemmen, var i går fullt opptatt med å ta hånd om pressen i forbindelse med de forestående begivenhetene.

Festspill-saka


2010
08.09

Plaster på Festspill-såret

Det kokte på Rådhusplassen da det burgunderrød-sugne publikummet endelig fikk et glimt av de alltid så taktfaste, kraftfulle og empatiske Elverum Mannskor

Med stuntopptreden fra deler av Elverum Mannskor og Vamp-konsert kom endelig Festspill-smilene fram.

Etter den så sjeldent treffende, totalt samstemte og særlig fortjente totalslakten av årets Festspill-åpning, kunne noe av den sedvanlige entusiasmen og tilfredsheten igjen merkes søndag kveld. To hendelser blir trukket fram som avgjørende for at inntrykket av årets Festspill ikke lenger er totalt helsvart.

Sug etter burgunder
Først entret deler av det toneangivende førstevalg og de åpenbare kulturprisvinnerne, Elverum Mannskor, scenen på Rådhusplassen for å kore rockelegendene Ompakaras ”Sangen om Morgan Kane” sent fredag kveld, så spilte Vamp med Ungdomssymfonikerne søndag kveld i Elverumshallen. Begge innslagene blir regnet som klare publikumsvinnere. – Etter Festspill-ledelsens fadese i forbindelse med åpningen var det helt klart at suget etter Elverum Mannskor var stort. Mange mener Burgunderjakkene er for Festspillene i Elverum litt som ribbe, pølse og akevitt er for julemiddagen; det blir liksom ikke det samme uten. Publikumsreaksjonene bare beviser at det har vært et stort vakuum og tomrom etter den helt tannløse, burgunderrødfrie og til dels flaue åpningen av årets Festspill. Rådhusplassen formelig kokte da vi helt spontant ble bedt om å entre scenen og kore Ompakara, sier den krystallklare presidenten og 1.tenoren med den kompromissløse stemmen og den alltid så kameratslige og tvers gjennom empatiske væremåten for de samstemte kulturambassadørene med den solide grunntonen og de skreddersydde og nesten vemodig vakre burgunderrøde korjakkene, Einar Mellum.

Per Kjelland er i full gang med å utrede mannskorsangens betydning for det svenske campinglivet. Her er spesialrådgiveren for internasjonale spørsmål direkte underlagt presidentskapet avfotografert i Sunne.

På oppdrag
Permittert sjefsdirigent, kunstnerrisk leder og muligens professor i Elverum Mannskor, nå 2.tenor og spesialrådgiver i internasjonale spørsmål, direkte underlagt presidentskapet og muligens professor i Elverum Mannskor, Per Kjelland, jobber som vanlig utenfor landets grenser med å knytte nye bånd, hente ny inspirasjon og bygge korpolitiske broer og korridorer på tvers av landegrenser og etniske ulikheter. – Selv om debatten raser hjemme i Elverum om mannskorets tilstedeværelse under Festspillene, er det viktig å se det hele i et noe større perspektiv, sier den bestandig så snakkesalige og uvanlig ordrike spesialrådgiveren med det høyt utviklede kunstneriske genet på en dårlig mobiltelefonlinje fra Sunne i Sverige der han kikker nærmere på mannkorsangens betydning for svensk campingliv før og nå. – Som et på stadig flere og flere måter veldig kor er vi er nødt til å kunne ha flere tanker i hodet samtidig. Selv om det som foregår nærmest oss i distanse ofte kan virke viktigst, må vi tenke langsiktig og ikke glemme at det er et liv etter Festspillene. Historisk sett vil vår innsats for å styrke det internasjonale arbeid og samarbeid være langt viktigere både for Elverum Mannskor spesielt og for korverdenen generelt, sier 2.tenor og visepresident med særlig ansvar for merkevarebygging og markedsføring, Gunnar Østmoe i en kort e-mail. Han begrunner knappheten med et voldsomt trykk rundt koret om dagen.

Les alt om Festspill-fadesen HER

Mer Festspillene


2010
08.06

President på barrikadene

I den presise og rikt illustrerte artikkelen i Østlendingen kommer sannheten om Elverum Mannskors fravær under årets Festspillene for første gang fram i offentligheten. (Faksimle fra Østlendingen 6.august).

Pressen har for alvor kastet seg over det som på folkemunne kalles Festspill-fadesen eller bare Elverumssang-skandalen.

I et stort og uvanlig godt illustrert oppslag i dagens utgave av lokalavisen Østlendingen blir det satt søkelys på Elverum Mannskors manglende deltakelse i forbindelse med årets Festspill-åpning. Presidenten med den uvanlig kameratslige og langt utviklet empatiske væremåten, 1.tenor Einar Mellum, svarer som vanlig godt og oppklarende. Og det var tvingende nødvendig.

Presidentskapssak
Spørsmålet nesten hele byens befolkning har stilt seg de siste dagene er nemlig; hvorfor? Hvorfor, hvorfor, hvorfor? I den uvanlig velformulerte og særlig presise artikkelen i Østlendingen kommer svaret. Elverum Mannskor, byens egne kulturkjæledegger, de åpenbare kulturprisvinnerne, det toneangivende førstevalg, de offisielle leverandørene av ”Elverumssangen”, de kongelige hoffleverandører av ”Gamle Norge”, de bestandig så velkledde og taktfaste, ble ikke spurt om å stille opp for å lage sin sedvanlige ramme rundt årets åpning. Med sin som alltid klokkeklare og meget presise måte kommenterer president Mellum skuffelsen, ryktene og prosessen rundt det å bli skjøvet ut i kulden av Festspill-ledelsen i Elverum på en solid måte. Kort sagt; guttene var rystet, men har ristet det hele av seg. Presidenten forteller til avisa at saken ble hastebehandlet i presidentskapet der man endte med å stille til avslutningsseremonien og ikke gjøre noe mer ut av det. Styreleder i Festspillene, Per-Gunnar Sveen, sier til avisa at neste åre er det tilbake til det vanlige igjen, altså med Burgunderjakkenes deltakelse. På den måten roer styrelederen gemyttene i den etter hvert svært betente saken.

Stort press
2.tenor og visepresident med særlig ansvar for merkevarebygging og markedsføring, den bestandig så klart formulerte Gunnar Østmoe, sier i en kommentar at saken viser at pressen fungerer som den skal i landet vårt. Mannen med den mer spesielle barten enn stemmen, snakker i store ord om pressens rolle som velferdsstatens vaktbikkje, ytringsfrihetens betydning for et godt fungerende demokrati og om maktarroganse og kunstneriske overgrep. – Vi skal være glade for at vi har en våken, fri og uavhengig presse som tar tak i slike saker. En presse som fører den lille manns sak mot de store makthaverne. Som kan være grasrotas talerør i kampen for at flertallet skal seire, sier en meget snakkesalig og ordrik visepresident. Han legger til at selve beviset jo er at neste år er det igjen folkets vilje som skal danne rammen rundt Festspill-åpningen. Suksessoppskriften skal igjen være en varm, samstemt og taktfast velkomst med koret i de skreddersydde og nesten vemodig vakre korjakkene og ikke minst avsynging av den kjære Elverumssangen med det på stadig flere og flere måter veldige koret med den internasjonalt anerkjente grunnklangen som forsangere.

Les om årets mangelfulle Festspill-åpning HER


Festspill-fadesen


2010
08.04

– Utenomkroppslig opplevelse

Som vanlig møtte Festspill-publikummet opp i god tid før onsdagens åpningskonsert i Elverumshallen for å få med seg den sedvanlige velkomsten med de kritikerroste guttene i Elverum Mannskor.

Bildet til venstre viser stemningen i forkant av årets Festspill i Elverum. Bildet til høyre slik det har vært de siste åra.

For mange endte det i hvileløs småsparking i asfalten, usikkerhet, fremtredende bekymringsrynker og spørsmål som; ”har vi kommet riktig?” og ”har de allerede flyttet til Terningen Arena?”. Det var nemlig på langt nær alle som hadde fått med seg den vanvittige avgjørelsen om at årets Festspill skulle åpnes uten en variert og empatisk velkomstkonsert av kulturambassadørene i de velsittende og skredderydde burgunderrøde jakkene og uten felles avsynging av den flotte bysangen, sangen som er god nok for NRK og Ole Paus men ikke for årets åpning av Festspillene i Elverum, nemlig Elverumssangen. – Jeg var ikke tilstede under årets Festspill-åpning. Vi hadde en runde i forkant der det ble bestemt at visepresident Østmoe skulle ta det tunge oppdraget, sier en uvanlig ordknapp president Einar Mellum. 1.tenoren med den klokkeklare røsten og den overordentlig empatiske væremåten ber oss vennligst ta kontakt med visepresidenten for ytterligere kommentarer.

Les og lytt til Ole Paus HER

Et sort hull

Bildet til venstre viser årets Festspill-åpning uten mannskoret som det berømte bakteppet. Til høyre slik publikum er blitt vant til de siste årene.

I minuttene før den offisielle åpningen hersket først full forvirring på den asfalterte plassen foran Elverumshallen, etter hvert gikk forvirringen over i fortvilelse. – Det gikk opp for folk at dette skulle bli en annerledes åpning, uten det mange var kommet for å få oppleve. For meg som visepresident med særlig ansvar for merkevarebygging og markedsføring av det på stadig flere og flere måter veldige koret var det en nær utenomkroppslig opplevelse det hele, sier Gunnar Østmoe. Visepresidenten og 2.tenoren sier at om det var annerledes og tomt i forkant utenfor hallen, ble det ikke særlig bedre da det hele braket løs. – For det braket liksom ikke løs. Når åpner Festspillene, liksom. Bak Ungdomssymfonikerne, der rundt 40 vemodig vakre burgunderjakker pleier å danne en vegg av byfølelse og vakker mannskorsang, hang nå et stort sort teppe. Nesten som et monument over tomheten og savnet, sier visepresident Østmoe i en kommentar sent onsdag kveld. 2.tenoren med den utpregede snurrebarten avslutter med å si at heldigvis har Festspill-ledelsen bestemt at alt skal tilbake til sedvanlig suksess i 2011. Med velkomstsang fra de tallrike og taktfaste guttene i Elverum Mannskor og med felles avsynging av den vakre Elverumssangen mot den etter hvert berømte veggen med burgunderrøde korister.

Lytt til Elverumssangen og lag din egen Festspill-åpning HER

Festspillåpning


2010
08.04

Treffsikkert om skivebom

Lokalavisen Østlendingen treffer godt med sin kommentar i dagens utgave.

Lokalavisen Østlendingen treffer uvanlig godt i sin Festspill-kommentar rundt det som av svært mange bare kalles ”Elverumssang-skandalen”.

Det er avisens høyst kompetente og meget anerkjente musikk-anmelder Bodvar Lotsberg som treffer innertier med sin kommentar ”Litt av en skivebom” i onsdagens utgave. Han er skuffet og mener det er ”en stor ripe i lakken til de som har regien” at Elverum Mannskor ikke skal synge den kjære bysangen sammen med Festspill-publikummet og Ungdomssymfonikerne. Musikkjenneren og ordkunstneren Bodvar Lotsberg mener det er helt uforklarlig at Elverumssangen ikke skal avsynges under kveldens åpningskonsert. – Dette har vært kjent lenge og vi har tidligere uttrykt vantro over Festspill-ledelsens valg. Men vi har fått forsikringer om at fra neste år av vil alt være som før igjen. Med aktiv og selvsagt deltakelse fra Elverum Mannskor, sier en glassklar og uvanlig godt opplagt president og 1.tenor i det på stadig flere og flere måter veldige mannskoret med de velsittende og skreddersydde jakkene i den nærmest vemodig vakre burgunderrøde fargen, Einar Mellum.

Les om Festspilledelsens forsikringer HER

Visepresident med særlig ansvar for merkevarebygging og markedsføring, 2.tenor Gunnar Østmoe går enda lengre i sin støtte til Østlendingen-kommentatoren. – Lotsberg er kanskje den i byen som kan Festspillene best rent kunstnerisk. Han har også hjerte for byen og god teft hva gjelder publikums ønsker og behov. Det er trist at ikke debatten kom på et tidligere tidspunkt slik at det kunne vært mulig å rette opp den åpenbare fadesen, sier en hoderystende visepresident. Men også Østmoe ser fram til neste års Festspill-åpning i Terningen Arena der de kritikerroste og høyt dekorerte burgunderrøde kulturambassadørene med den bunnsolide, taktfaste og helt uvanlig empatiske grunntonen igjen skal ha en nøkkelrolle i forbindelse med at den statsbudsjettfinansierte knutepunktfestivalen skal synges i gang.

Mer NRK


2010
08.02

Paus hyldet Burgunderjakkene

Ole Paus lager radio for statskanalen NRK. Selvsagt er Elverum Mannskor inne i varmen hos den folkekjære artisten. (Faksimile fra nrk.no)

– Elverum Mannskor og Rein Alexander framfører Elverumssangen akkurat slik den skal låte. En perfekt bysang, sa Ole Paus.

De langt fra overraskende, men likevel særdeles velvalgte og nøye gjennomtenkte ordene falt da den meget anerkjente og nesten hysterisk populære visekunstneren presenterte den vakre versjonen av bysangen hentet fra den  påkostede og anerkjente CD-produksjonen «Absolute Burgunder vol.1» i programmet «Pausposten» på NRK søndag ettermiddag. Til tross for sitt noe blandede forhold til Elverum, sa Ole Paus rett ut at Elverumssangen passer som hånd i hanske på Elverum by og advarte sterkt mot å endre noe som helst. Tusner på tusner av statskanal-lyttere fikk en god søndagsopplevelse da den for mange etterhvert velkjente lyden av de sjeldent empatiske burgunderrøde kulturambassadørene med den uvanlige vakre og solide grunntonen strømmet ut av høytalerne.

Presidenten stråler
En sommerglad president
for de høyt dekorerte og åpenbare kulturprisvinnerne i Elverum Mannskor sier i en kort kommentar at slike små drypp er god merkevarebygging og perfekt markedsføring. Helt i tråd med korets strategi og øvrige planverk. – Vi bygger stein for stein. Og det er helt åpenbart at sendetid i statskanalen NRK er viktig for koret, sier den bestandig korrekte, presise men samtidig særlig kameratslige og rause president og 1.tenor Einar Mellum. Han legger til at det ikke er ubetydlig hvem som gir de burgunderrøde kunstnerisk anerkjennelse; Ole Paus er jo også høyt dekorert, slik sett er vi i samme båt og tenker nok i mange sammenhenger likt, avslutter Mellum så korrekt.

Lytt til NRKs Pausposten HER

Tallin-guttene kommer
Visepresident med særlig ansvar for markedsføring og merkevarebygging av det på stadig flere og flere måter veldige koret, 2.tenoren med mer spesiell bart enn stemme, Gunnar Østmoe, ønsker ikke å kommentere Paus-saken ytterligere. Han mener presidentens ord er helt dekkende. Men 2.tenoren ønsker å slå et slag for de meget velkledde og korrekte vitenskapsakademiske korguttene fra Tallin som gjester Elverum Mannskor under Festspillene. – ETAM-koret består av Estlands ypperste korsangere og blir regnet som et elitekor. Slik sett passet det veldig bra at Elverum Mannskor fikk gleden av et kunstnerisk samarbeid med dem i forbindelse med vårt Tallin-opphold i 2008, sier den klartalte visepresidenten.  Han forteller videre at guttene vil levere korsang helt i europeisk toppklasse i Elverum kirke lørdag 14.august og at Elverum Mannskor skal holde en mottakelse i etterkant. – Det er å håpe at elverumspublikummet kjenner sin besøkelsestid og møter opp i kirka. Dette blir stor korsang, avslutter 2.tenor og visepresident Gunnar Østmoe.

Besøk også Medierommet for originalfilen av ElverumssangenWordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera