Månedlige arkiver: juni 2010

Ferietid

Spesialrådgiver på hemmelig sted

Per Kjelland har sendt redaksjonen et bilde fra sitt hemmelige burgunderrøde paradis.

Permittert sjefsdirigent og kunstnerisk leder, samt muligens professor i Elverum Mannskor, nå spesialrådgiver i internasjonale spørsmål direkte underlagt presidentskapet samt muligens professor i Elverum Mannskor, Per Kjelland, gjorde som det kongelige svenske brudeparet; dro til et hemmelig sted i varmere strøk for å få ro etter hektiske dager her hjemme. Og hva møtte den høyt dekorerte og mer og mer anerkjente koristen enn den burgunderrøde fargen. På sin første dag på stranda ble Kjelland nemlig overrumplet av solsenger med dyp burgunderrøde puter. – Et veldig overraskende og artig påfunn av turoperatøren og neppe noen tilfeldighet, kvitrer den renstrøkne 2.tenoren fra sin velbrukte mobiltelefon. Men hvor han ringer fra, vil han ikke ut med. – Nei. Jeg har, i samråd med familien, bestemt at denne gangen holder vi reisemålet for oss selv. Det har vært tung presse rundt Elverum Mannskor og til dels min person over en lang periode og nå ønsker jeg stillhet og ro, sier den dog alltid positive og velvillige spesialrådgiveren. – Det er moro å se at den tidligere litt utskjelte burgunderrøde fargen i korjakkene våre nå åpenbart har fått en ny vår. Men det har ikke kommet av seg selv. Presidentskapet har gjennom flere korpolitiske grep jobbet fram en anerkjennelse og stolthet over den vemodig vakre fargen, sier president og 1.tenor med den overordentlig kameratslige og empatiske væremåten, Einar Mellum. Den sjeldent glassklare 1.tenoren fortsetter med å si at merkevarearbeidet først bar frukter gjennom anerkjennelse lokalt blant guttene i koret, så i byen Elverum, så i hele Norge for øvrig og nå altså ute i den store verden.

Kongelig

I nesten lik lue som burgunderjakkene

Følg pilen og se den veldige likheten mellom Elverum Mannskors lue og den svenske kongens hodeplagg.

Elverum Mannskor fikk en overraskende stor plass i helgens store svenske bryllup.

Presidentskapet i Elverum Mannskor fulgte selvsagt sendingene fra de store bryllupsbegivenhetene i Stockholm i helgen. Både korpolitisk og rent kunstnerisk er slike happeninger viktige. Gleden var stor da brudens far, kong Carl Gustaf av Sverige, stilte i nesten slik lue som de burgunderkledde og høyt dekorerte guttene i Elverum Mannskor benytter seg av når det er høytid. Videre var det interessant at brudeparet hadde hentet flere av korinnslagene fra det på stadig flere måter veldige korets rikholdige repertoir.  – Vi skal ikke legge veldig mye vekt på slike utenomkorpolitiske hendelser. Men denne gangen var det for mange ”tilfeldigheter” til at vi kan la det gå helt upåaktet hen. Et av vårt store nummere gjennom en årrekke har jo vært ”Sommarpsalm” , den dannet en slags kjerne i minikonserten som ble holdt av det svenske korforbundet utenfor Slottet rett etter vielsen. Da kongen i tillegg viftet med den hvite lua og ba om hurra-rop fra folket, ja da var det vel egentlig bare Elverum Mannskor med permittert sjefsdirigent og kunstnerisk leder samt muligens professor i Elverum Mannskor, nå spesialrådgiver i internasjonale spørsmål direkte underlagt presidentskapet samt muligens professor i Elverum Mannskor, Per Kjelland, som manglet, sier en sommrerørt president og 1.tenor med den uvanlig trivelige væremåten og den glassklare 1.tenoren, Einar Mellum. Visepresident med ansvar for merkevarebygging og markedsføring. 2.tenor Gunnar Østmoe, er noe mer tilbakeholden i den direkte sammenligningen, men mener det neppe kan være helt tilfeldig at det kongelig svenske bryllupet fikk et så sterkt preg av Elverum Mannskor. Han har registrert flere klikk på burgunderjakkenes hjemmesider fra adresser på svensk side og utelukker ikke på noen måte at inspirasjonen kan ha kommet fra det toneangivende førstevalgs nettsted, www.burgunderjakkene.no.

Toppjobb

2.tenor blir ny skolesjef

Den uvanlig kompetente 2.tenor Tord Arnesen er tilbudt og har takket ja til jobben som Elverum kommunes nye skolesjef.

Igjen er Elverum Mannskor brukt som base for å finne rett kandidat til en toppjobb.

Ikke overraskende er det en 2.tenor i det toneangivende førstevalg, de burgunderrøde kulturambassadørene og det på stadig flere og mer merkbare måter det veldige koret, Elverum Mannskor, som har fått jobben som Elverum kommunes nye skolesjef. Den alltid så positivt innstilte, overmåtelig lojale og vennligsinnede Tord Arnesen har fått tilbud om den attraktive og viktige jobben.

Takker ja
Som første nyhetskanal på nett kan vi avsløre at Søbakken-rektoren med den skreddersydde velsittende korjakka og den kraftfulle, men likevel så følelsesladde og empatiske stemmen, 2.tenor Arnesen, vil takke ja til rådmannens tilbud. – Overrasket? Nei. Men både stolt og glad. Det er artig for koret at våre medlemmer til stadighet er et mål for hodejegere som er ute etter de aller skarpeste knivene i skuffen, sier en ordknapp og formell, men likevel særdeles presis og substansiell president og 1.tenor med den særlig glassklare stemmen og den på alle måter kameratslige og tvers gjennom reale væremåten, Einar Mellum. Han legger til at presidentskapet på alle måter vil gratulere Arnesen med utnevnelsen og vil ønske han til lykke med de spennende arbeidsoppgavene.

Gullrekka
Også visepresident med spesielt ansvar for merkevarebygging og markedsføring, 2.tenor Gunnar Østmoe, sier han på mange måter er stolt. Først og fremst på korets vegne, men også på 2.tenor-rekkas. Rekka som merkevarebyggeren med den langt mer spesielle barten enn stemmen bare kaller gullrekka. – Som hele korets visepresident er det selvsagt vanskelig og fremheve enkeltgrupper, men i dette tilfelle må det gjøres et unntak. 2.tenor-rekka er uvanlig tettpakket av korbrødre som viser seg å være svært attraktive også i næringslivet, sier en smårørt og stolt visepresident.

Riktig valg
Han fortsetter med å fortelle at de åpenbare kulturprisvinnerne med den internasjonalt anerkjente grunntonen, Elverum Mannskor, har klare rutiner når det gjelder forespørsler om medlemmenes jobbskifter og slike ting. – Det er blitt nødvendig for oss å ha en viss oversikt. Stadig er det miljøer som er ute etter enten vår korfaglige, korpolitiske eller det vi kaller sivile kompetanse. Vi ønsker å unngå at det oppstår uheldige situasjoner rundt disse kompetanseområdene, sier visepresidenten på sin konsise, men likevel noe uformelle måte. Han sier videre at i Arnesens tilfelle var det aldri tvil. – Byen trenger Arnesens omfattende sivile egenskaper og kompetanse, Elverum Mannskor trenger hans enorme korfaglige tyngde og særdeles hyggelige og på alle måter smittende væremåte, avslutter  2.tenor og visepresident med særlig ansvar for merkevarebygging og markedsføring, Gunnar Østmoe.

Forbundsstevne

Overveldende ros på Røros

Regnet satte nok en liten demper på stemningen under åpningsseremonien lørdag. Her 2.bass Nilsen (t.v), 2.tenor Svenkerud og 1.bass Rørhus.

Elverum Mannskor imponerte på alle måter da sangere i helga var samlet til stevne på Røros.

– Dette har på alle måter vært et strålende stevne. Både sosialt, kunstnerisk og omdømmemessig, sa en svært tilfreds president Einar Mellum etter at Burgunderjakkene trygt var tilbake i hjembyen etter forbundsstevnet på Røros.

Seierståre
Ikke overraskende satte de burgunderrøde kulturkjæledeggene sitt preg på det tre dager lange sangerstevnet. Tross de skyhøye forventningene, guttene med den empatiske og solide grunntonen innfridde på alle måter. Særlig ble dette et sosialt oppbyggende løft, men presidenten med den overordentlig kameratslige væremåten og på alle måter samlende og tvers gjennom populære lederstilen ønsker også å fremheve det kunstneriske nivået på det på stadig flere måter veldige koret. – Vi er i den øverste divisjonen, det er det liten tvil om. Responsen fra publikum etter det kunstneriske høydepunktet; profankonserten lørdag ettermiddag ga ikke rom for tvil. Et oppstemt, beveget og uvanlig begeistret publikum responderte med trampeklapp og ville tilrop etter vår sjeldent engasjerende framførelse av ”Kaffe og Te”, sier presidenten og tørker bort en aldri så liten seierståre.

Permittert sjefsdirigent, kunstnerisk leder og muligens professor i Elverum Mannskor, nå spesialrådgiver i internasjonale spørsmål direkte underlagt presidentskapet og muligens professor i Elverum Mannskor, Per Kjelland hygget seg hos Kristin Engzelius.

Bankettvinnere
Som vanlig var det lagt opp til en omfattende Burgunder-Quiz på bussturen til Røros fredag ettermiddag. Det var knyttet store forventninger den uformelle tevlingen burgunderjakkene imellom. Og det var presidenten selv, men den alltid like forberedte og godt opplagte 1.tenor Jens Petter ”alltid tidlig og godt over skia” Madsbu som stakk av med seieren. Særlig artig var det nok for Madsbu som gjennom seieren fikk en slags oppreisning etter de korpolitiske nedturene han er blitt påført de siste ukene. – Jeg er glad, lettet og ikke så rent lite stolt, sa sølvstrupen med det så treffende tilnavnet etter den store quizen. Etter innsjekking og sosial oppvarming var den veldige og svært burgunderrøde delegasjonen klare for å innta bli-kjent-festen. Det ble uttrykt stor tilfredshet fra andre deltagende kor over på en slik måte å få lov til å bli kjent med guttene i det høyt dekorerte og meget anerkjente koret med sine skreddersydde og velsittende korjakker.

1. tenor Jens Petter “alltid tidlig og godt over skia” Madsbu ser forundret på det noe rurale innslaget i bybildet, før han haster lett sjokkert etter resten av de Burgunderkledte guttene.

Møtt med hurrarop
Lørdag var det klart for opptog og offisiell åpning. Det faktum at den på alle måter korrekte fanen var innlåst i NSBs lokaler på Røros og det veldige regnværet la nok en liten demper på seremonien, men umiddelbart etterpå sto høydepunktene i kø. Guttene holdt en intimkonsert hjemme hos Kristin Engzelius, kvinnen som i sin tid var så framsynt å foreslå Elverum Mannskor som kulturprisvinnere i 2007. Festlig innslag for alle berørte. Så bar det til Røros sentrum og busksynging. Taket på Domus-bygget lettet nesten da guttene avsluttet med klassikeren ”Naar Fjordene Blaaner” på en måte som bare de åpenbare kulturprisvinnerne og det toneangivende førstevalget med den veldige klangen kan gjøre det. Profankonsert og sangermiddag gikk som tidligere nevnt helt på skinner. Guttene strålte om kapp med de mange hurrarop og anerkjennende klapp på skuldrene av kjente og ukjente sangervenner.

Fanen manglet og regnet høljet ned. men opptog ble det.

Stunt med Løten
Søndag var viet samarbeid og raushet fra Elverum Mannskors side. Under felleskonserten leverte det på stadig flere måter veldige koret to sanger sammen med Løiten Sangforening. – Som jeg tidligere har uttalt er slike ting mest oppbyggende for det omdømmemessige og det sosiale. Rent kunstnerisk er det vanskelig å hente ut de store gevinstene av et slikt stunt, men igjen er vel publikums reaksjon en god indikator. Røroshallen formelig kokte etter de to sangene, oppsummerer den alltid like veltalende og korrekte 1.tenor og president med den glassklare stemmen, Einar Mellum.
Presidenten oppsummerer med at stevnet ble på alle måter som forventet og den triple bunnlinjedimensjonen ble godt ivaretatt. Sosialt, kunstnerisk og omdømmemessig en ny innertier.

Forberedelser

1.tenor Mellem på rekognosering

Bildet viser 1.tenor Ove Mellem i Røros-området. Selv om han opptrådte strengt sivilt, benekter han at oppdraget fra Elverum Mannskor var hemmeligstemplet.

Ikke noe overlates til tilfeldighetene når Elverum Mannskor skal prestere. Vi kan i dag avsløre at det veldige koret i lengre tid har hatt egen fortropp på plass i Røros-området.

www.burgunderjakkene.no sitter på bildet som beviser at de burgunderrøde kulturambassadørene med den empatiske grunntonen har utført feltarbeid i forkant av forbundsstevnet på Røros som går av stabelen kommende helg. 1.tenor med foreløpig ansvar for atmosfærisk og humant feltarbeid, strengt og direkte underlagt presidentskapet, Ove Mellem, er nemlig denne uken observert i Røros-området.

Intet å skjule
Til tross for at han har opptrådt diskret og i sivilt antrekk, benekter hovedpersonen at det har vært snakk om et hemmelig oppdrag.  – Jeg har observert værutsiktene, målt luftfuktighet, lufttrykk og vindforhold. Videre har jeg vært generelt åpen for signaler fra omgivelsene. Oppdraget har gått på å ta pulsen på områder. Det går på hva de fastboende er interessert i om dagen, politiske strømninger og trender. Om jeg føler meg avslørt? På ingen måte. Jeg har operert rimelig åpent og har intet å skjule, sier 1.tenoren med den på alle måter og bestandig solide væremåten. Han legger til at han pussig nok ikke har møtt representanter fra andre deltagende kor i området. Men den alltid meget godt opplagte tenoren med den unormalt solide grunnklangen, vil ikke røpe noe hva gjelder resultater av arbeidet. – De overlates presidentskapet for videre gransking og vurdering. Vi snakker ikke om statshemmeligheter, men det ville være fullstendig galt av meg å gå ut med det meteorologiske og antropologiske tallmaterialet jeg har samlet inn, sier en uvanlig disiplinert og høyst korrekt Mellem.

Nødvendig arbeid
– Denne type arbeid er helt nødvendig i forhold til å prestere maksimalt. Det er tross alt seks år siden sist det var stevne på Røros, vi kan ikke ta sjansen på å basere oss på tallene fra den gang. Til det har trolig den globale oppvarmingen og Røros-samfunnet generelt utviklet seg for mye, sier den som alltid meget presist formulerte 1.tenoren og presidenten for det toneangivende førstevalg og de åpenbare kulturprisvinnerne i de vemodig vakre og skreddersydde korjakkene, Elverum Mannskor, Einar Mellum. Han fortsetter med å fortelle at det er blitt vanlig at det på stadig flere måter veldige mannskoret gjør grundig forarbeid før sine opptredener. Økt anerkjennelse skaper økte forventninger og korets omdømme har ikke lenger råd til å spille på tilfeldighetene. – Ved siden av rent kor- og stemmetekniske forhold som luftfuktighet og temperatur, er det åpenbart viktig for oss å kjenne lynnet på publikummet. Dette for å være helt sikker på å treffe i forhold til ting som rekkefølge og framførelse. Publikums samtaleemner, trender og generelle meningsytringer i forkant har selvsagt stor betydning i denne sammenhengen, avslutter president Mellum som på ingen måte vil offentliggjøre noe av det viktige tallmaterialet fra sin altoppofrende 1.tenorbror Ove Mellem. Les alt om Røros-stevnet her.

Verdens beste

Avisoppslag skapte forvirring

Faksimile fra Østlendingen som har skapt en del forvirring.

– At vi blir kalt verdens beste visste vi, men at vi skal hete Orphei Drängar er rent sludder, sier visepresident Østmoe i en kommentar til de siste dagers medieskapte forvirring.

Mange, opp mot svært mange, har reagert på det korfaglige kaoset som er blitt servert i lokalpressen den siste tida i forbindelse med forhåndsomtalen av Trysil Mandskors 150-årsjubileum neste år. Det har stått å lese at ”verdens beste kor” er bedt til Trysil og storslått jubileumsfeiring. Så langt alt vel; det er en helt naturlig handling å be mannskoret fra nabokommunen til en slik markering. De åpenbare kulturprisvinnerne og det toneangivende førstevalget i de velsittende og skreddersydde korjakkene i Elverum Mannskor, blir jo av stadig flere bare kalt ”verdens beste”. Det som forvirrer mange er at journalistene rett og slett må ha blandet navnet på koret med en av sangene på Elverum Mannskors repertoir.

Feil navn
– En helt merkelig sak, dette her. Representanter fra mannskoret i Trysil blir intervjuet og snakker varmt om neste års såkalte korfestival. Og om sine mannskorforbilder, verdens beste kor, som de ofte hører CD-opptak av i forkant av øvelsene. ”Orphei Drängar” blir så plutselig koret kalt. Alle som vet litt om mannskorsang generelt og Burgunderjakkene spesielt, vet jo at Orphei Drängar er en kjent svensk vise som vi har hatt stor suksess med og slettes ikke navnet på koret vårt, sier en hoderystende 2.tenor og visepresident med særlig ansvar for merkevarebygging og markedsføring i det på stadig flere måter veldige Elverum Mannskor, Gunnar Østmoe.

Mer Madsbu
Ellers kan visepresidenten fortelle om svært blandede reaksjoner etter at 1.tenoren med den bestandig like kameratslige og rause væremåten, Jens Petter ”alltid tidlig og godt over skia” Madsbu nylig fikk en kraftig irettesettelse fra selveste presidentskapet. – Ja, mottakelsen har vært blandet. Enkelte mener vi var unødvendig skarpe og lite humane i vår behandling av en lojal støttespiller. Man mener Madsbu gjorde en heroisk innsats da han, helt utrenet, ble kastet inn i mediesirkuset for å fronte korets trafikktall og derfor heller burde fått ros. Dette er en klassisk sammenblanding. En ting er hvordan vi gjør jobben vår, en annen ting er hvilke titler vi slenger rundt oss med. Her må nok presisjonsnivået ligge langt høyere enn hva Madsbu presterte med sin lefling av den meget permanent lydende tittelen ”assisterende merkevarebygger”, sier en uvanlig bestemt visepresident.
Også president og 1.tenor med den uvanlig glassklare stemmen og den ellers på alle måter umåtelig empatiske Einar Mellum kom på banen i Madsbu-saken i går ettermiddag og uttalte følgende gjennom sekretær og 1.bass Håkon Morten: Presidentskapet i Elverum Mannskor anser den såkalte Madsbu-saken for avsluttet. Saken vil ikke på noen som helst måte få fnugg av konsekvenser for noen av de mange involverte. Madsbu har for øvrig presidentskapets fulle tillit i framtidige oppgaver som ”stedfortredende merkevarebygger”, heter det i uttalelsen. Mer om Madsbu-saken her.

Kakeoppladning

Smurte tenoren med kremkake

1.tenor Jens Petter "alltid tidlig og godt over skia" Madsbu har fått korreks for å ha benyttet den ikke autoriserte tittelen "assisterende merkevarebygger". Men koser seg med kremkake, gjør han likevel.

Korattraksjonene i Elverum Mannskor tøyde mandag kveld ut med kremkake under den siste øvelsen før forbundsstevnet på Røros.

En av dem som selvsagt gjorde mest ablegøyer rundt den i utgangspunktet seremonielle kremkaken med marsipanlokk, var den helt selvutnevnte assisterende merkevarebygger og 1.tenor med den uvanlig glassklare stemmen og den særlig kameratslige og ikke minst tvers gjennom omsorgsfulle væremåten, Jens Petter ”alltid tidlig og godt over skia” Madsbu. – Vi benytter kremkake ved enkelte anledninger. Da i første rekke for å bygge opp guttene rent mentalt, sier den særdeles ordentlige og på alle måter trivelige presidentskapsmedlem med overordnet arrangementsansvar, 2.bass Gunnar Hofgaard. Bassen med sin vakre grunntone og rause væremåte, sier videre at kremkake sist ble benyttet i forkant av Burgunderjakkenes i ettertid kalt storslåtte og enestående innsats i forbindelse med å synge jula inn i Elverum Kirke. – Denne gangen var det for å markere to ting; at det var den siste offisielle øvelsen denne sesongen og fordi det nå bare er dager til Røros-stevnet, sier en presist formulert 2.bass Hofgaard. Se mer om stevnet her.

Ikke assisterende
Den tidligere nevnte kremkakespisende 1.tenor Jens Petter ”alltid tidlig og godt over skia” Madsbu har for øvrig fått så hatten passer av presidentskapet etter at han ved flere anledninger har benyttet den helt fremmede og ikke-presidentskapsgodkjente tittelen ”assisterende merkevarebygger” på seg selv. – Pussig. Riktignok henviste vi til 1.tenor Madsbu da trykket rundt Melodi Grand Prix var så omfattende at andre måtte fronte besøkstallene på nettsidene våre. Men at dette skulle oppfattes som noe i nærheten av permanent er uforståelig, sier visepresident med særlig ansvar for merkevarebygging og markedsføring av det på mange måter veldige koret med de burgunderrøde og skreddersydde korjakkene, Gunnar Østmoe. 2.tenoren med den fremtredende snurrebarten sier videre at Madsbu fikk den midlertidige tittelen ”stedfortredende merkevarebygger”, hvordan den mer storslåtte og vedvarende ”assisterende merkevarebygger” er kommet på banen, aner han ikke. Se saken der Madsbu opptrer som «stedfortredende merkevarebygger» her.

Fikk kraftig korreks
– Problemet er at tittelen “assisterende merkevarebygger” har ført til at en hel rekke tilhengere har henvendt seg til presidentskapet med flengende kritikk av det man kaller en overbyråkratisering av organisasjonen. Tittelen har altså gitt et inntrykk av noe konstant. Det har bekymret våre medlemmer og tilhengere, sier 2.tenor Østmoe og legger til at Madsbu har forstått alvoret og beklaget sin klønete opptreden. Slik sett er saken nå for lengst ute av verden. Visepresidenten med ansvar for merkevarebygging og markedsføring ser imidlertid ikke bort fra at de åpenbare kulturprisvinnerne og det toneangivende førstevalg, Elverum Mannskor, også i framtiden vil benytte seg av settefunksjoner når presset er som størst på de som sitter på årsmøtevalgte og godkjente ansvarsområder og titler.

Røros 2010

Guttene polerer Røros-repertoiret

Det blir sangeropptog under forbundsstevnet på Røros førstkommende helg. Her er den nesten vemodig vakre buketten med burgunderrøde korgutter som ble servert i et annet tog, nemlig det i Elverum by 17.mai.

Alt ser ut til å gå etter planen for guttene i Elverum Mannskor før forbundsstevnet i Røros.

Det er nemlig sjelden vakker klang, rene grunntoner og yrende framføring av repertoiret som de alltid velkledde og strålende opplagte guttene i det på stadig flere måter veldige koret har med i sin velfylte kunstneriske koffert til forbundsstevne på Røros førstkommende helg. De åpenbare kulturprisvinnerne og det nå på alle måter toneangivende førstevalg vil spille på hele sitt formidable spekter når korvenner treffes til stevne i Bergstaden. Som vanlig er spennet stort og lista høy både kunstnerisk og sosialt.

Mjelva og Dvořák
Det kunstneriske høydepunktet blir uten tvil profankonserten lørdag ettermiddag i kulturhuset. Det er allerede kjent at de burgunderrøde kulturstorhetene fra skoghovedstaden skal levere den nasjonalromantiske og særdeles klassiske ”I Midnattsolen”, Antonín Leopold Dvořáks ”Songs My Mother Taught Me” som er en del av hans ”Gypsy Songs cycle, B.104/4, Op.55/4 fra 1880. Hør Charlotte Churchs versjon under. http://www.youtube.com/watch?v=GEvpbXTvnh4&feature=related Videre skal guttene levere korstørrelsen, vikarierende sjefsdirigent og kunsnerisk leder Åsmund Mjelvas mannskorarragerte norske utgave av ”The java Jive”. En versjon av The Ink Spots fra 1940 kan du høre her I tillegg skal Elverum Mannskor som kjent levere to låter sammen med et mannskor som heter Løiten Sangforening. Det blir Astrid Lindgrens udødelige ”Fattig Bonddreng”, drengen Alfreds vise fra Emil i Lønneberget og Taube-klassikeren ”Vals på Ängön”. Lytt til lydklipp av låtene her.

Viktig å være tilstede
– Det er to årsaker til at vi velger å stille på forbundsstevner. Kunstnerisk og sosialt. Med årene er det kanskje blitt mindre kunstnerisk utfordrende for oss for vi har nok utviklet oss i overkant i forhold til snittet i Norges Korforbunds øvrige medlemmer generelt og Østerdalens spesielt. Likevel tar vi ikke på noen måte lett på oppgaven, for oss handler det om å levere, sier den alltid like imøtekommende og velformulerte presidenten og 1.tenoren med den uvanlig klokkeklare og stemningsfulle røsten, Einar Mellum. Hærføreren for den godt opplagte og empatisk godt utviklede horden av burgunderrøde kulturkjæledegger legger ikke skjul på at det sosiale også står i høysetet. Lang busstur med Burgunder-quiz som hovedaktivitet, bli-kjent-fest og stor sangermiddag er alle sosiale høydepunkter. – Samtidig benytter særlig presidentskapet tiden til å sondere muligheter for nye kontakter, finslipe omdømmet og ikke minst profilere koret og medlemmene på en korpolitisk forbilledlig måte. Selv om vi de siste årene har rettet vårt arbeid i en stadig mer internasjonal og korfaglig tyngre retning, er det viktig å skape gode relasjoner i det nære kormiljøet, sier den stødige og særdeles rause presidenten for de offisielle leverandørene av ”Elverumssangen” og de kongelige hoffleverandørene av ”Gamle Norge” i de skreddersydde og uvanlig velsittende korjakkene i den vemodig vakre burgunderrøde fargen. Programmet for stevnet finner du her.

Quiz

Omfattende Røros-quiz er produsert

Dette er førstesiden på det omfattende quiz-dokumentet som blir distribuert fredag 11.juni på bussturen til Røros.

Det legges opp til en voldsom og meget burgunderrød quiz til den lange turen fra Elverum til Røros fredag 11.juni.

Som bestandig når Burgunderjakkene skal på turne, er det knyttet enorm spenning til reisequizen. Spørsmål om det blir quiz, regler, premier og øvrig opplegg formelig hagler. Og vi kan nå slå fast at det blir quiz når de særlig opplagte og godt korfaglig forberedte burgunderrøde kulturambassadørene fredag 11.juni setter kursen mot Røros og forbundsstevne.

Omfattende quiz
Det på stadig flere og helt nye måter veldige mannskorets kanskje største korpolitiske brobygger og strateg, samt reisekoordinator direkte underlagt presidentskapet, 2.bass Odd-Erling ”Birkebeineren er for kort og det er egentlig Marcialonga også” Lange og visepresident med særlig ansvar for merkevarebygging og markedsføring, 2.tenor Gunnar Østmoe, står også denne gangen bak den uformelle men dog så merkevareoppbyggende og markedsføringsnyttige quizen. – Vi har denne gangen utelukkende konsentrert oss om faglige spørsmål rundt Elverum Mannskors historie og virksomhet. Ja, det er et veldig omfattende tema, men vi fant det likevel mulig ved å dele konkurransen inn i forskjellige virksomhetsområder, sier reisekoordinator direkte underlagt presidentskapet, 2.bass Odd-Erling ”Birkebeineren er for kort og det er egentlig Marcialonga også” Lange, i en kort kommentar.

Ingen detaljer
Den brummende 2.bassen vil ikke på noen måte utdype hva han mener med ”forskjellige virksomhetsområder” da han ved å røpe disse er redd for at den impulsive dimensjonen i konkurransen kan blir ødelagt av omfattende forberedelser. – Det blir lag som vi sitter på bussen – to og to. Lagene vil få utdelt 30 spørsmål fordelt på åtte ulike temaer som skal leveres skriftlig. Deretter blir det en muntlig finale på de tre beste lagene, sier visepresident Østmoe. Heller ikke han er villig til å dele detaljer om tema eller vanskelighetsgrad i quizen, men kan love flotte premier til lagene som har den mest omfattende allmennkunnskapen rundt Elverum Mannskors 113 år lange virksomhet. Les og lytt om det spennende samarbeidet Burgunderjakkene innleder på Røros her.

Glad laks

Spesialrådgiver på spesialoppdrag

Laksefiskeren med navnet Pål, er i følge spsialrådgiver Per Kjelland, mest sannsynlig en 2.tenor.

Det på stadig flere og flere måter veldige Elverum Mannskors spesialrådgiver i internasjonale spørsmål, Per Kjelland, har vært på nasjonalt oppdrag.

Om det var dirigent-kompetansen eller den omfattende internasjonale korfaglige tyngden som gjorde utslaget har vi ikke fått bekreftet. Men sikkert er det at permittert sjefsdirigent og kunstneriske leder samt muligens professor i Elverum Mannskor, nå spesialrådgiver i internasjonale spørsmål og muligens professor i Elverum Mannskor, 2. tenor Per Kjelland i noen dager nå nesten har hatt ansvaret for laksefisket i elva Gaula i Sør-Trøndelag.

Kunne selv tatt den
Rapportene forteller blant annet om en laks tatt av en Kjelland-kompis med navnet Pål. Men følgende melding tikket inn til redaksjonen fra spesialrådgiver Kjelland, som for øvrig bare kan nås per sms fra lakseelva, like etter at fisken var trygt på land: ”Kunne selv ha fått den, han gikk rett bak meg”.  Også under spesialoppdrag av denne typen, viser altså den stødige og uvanlig musikalske korlederen i den vemodig vakre burgunderrøde og skreddersydde korjakka raushet av sjeldent merke.

Trolig 2.tenor
– I koret vil Per bestandig korets beste, på laksefiske dyrker han gruppen av sportsfiskere. Det ligger mye av Elverum Mannskors grunnverdier i en slik væremåte, sier president og 1.tenor Einar Mellum i en kort skriftlig kommentar. Etter gjentatte forsøk på å nå spesialrådgiveren på tur, lyktes det redaksjonen sent i går kveld å få bekreftet at storfiskeren på bildet heter altså Pål og rent korfaglig skal han, i følge muligens professor i Elverum Mannskor Per Kjelland, trolig tilhøre 2.tenor-gruppen. Ikke overraskende i det hele tatt, da det er i denne stemmegruppen de fleste storfiskerne er å finne også i Elverum Mannskor. Dersom noen skulle være interessert; fisken på bildet veier 10, 5 kilo. Forsyn deg med en videosnutt eller lydfil fra øverste hylle.