Kategoriarkiv: Events

Tipsflom etter sjokkrykte

Etter sjokk-ryktene om et snarlig korjakkebytte i Elverum Mannskor, har Burgunder-Nytt-redaksjonen fått en mengde tips til forslag på nye modeller. Fortrinnsvis velmenende.

TIPS: Burgunder-Nytt har sendt inn bilder til inspirasjon dersom det stemmer at Elverum Mannskor virkelig skal bytte ut sine høyt skattede korjakker. Her et lite utvalg.

Det var flere ikke navngitte kilder som før helga sprengte bomben med at det skal foreligge planer om å bytte ut dagens høyprofilerte korjakker i det høyt dekorerte og internasjonalt anerkjente koret. Burgunder-Nytt har uten nevneverdig resultat jobbet gjennom hele helga med å få kilder i, eller nært på, koret til å bekrefte eller avkrefte de aldeles spinnville ryktene.

Det er imidlertid svært mye som tyder på at korjakkene skal heises opp som sak under årsmøteforhandlingene som skal finne sted 28. januar. Kommunikasjonsekspertisen som Burgunder-Nytt har vært i kontakt med, sier at tausheten virker strategisk planlagt og kan av den grunn ikke være et resultat av ville rykter.

– I en så virksomhetskritisk sak, vil det rent korpolitisk være liten gevinst å hente med total taushet i en såkalt ikke-sak. Elverum Mannskor er kjent for sin åpne triple bunnlinjetenkning og sin grunnleggende og korstrategisk bunnsolide kommunikasjonsplan og det må derfor være en konkret årsak til tausheten. Det kan umulig være at det ikke ligger snev av virkelighet i opplysningene. Snarere må det være av politiske, strategiske eller rent forretningsmessige årsaker, sier en av ekspertene på virksomhetskommunikasjon som Burgunder-Nytt har vært i kontakt med.

At saken engasjerer langt ut over de innerste korkretser er imidlertid sikkert. Burgunder-Nytt har gjennom helga fått mange innspill og forslag til nye korjakker dersom de gamle skal byttes ut. Alle disse vil også være anonyme i frykt for rett og slett dumme seg ut dersom det skulle vise seg å ikke ligge noe i ryktene. Burgunder-Nytt har likevel valgt å legge ut et lite knippe av forslag.

Burgunder-Nytt jobber med saken og vil komme med mer.

– Vi er ikke umusikalske

– Vi kunne nok tatt fram metermålet, munnbindene og håndspriten og gjennomført noe av den planlagte aktiviteten før jul, men presidentskapet mener det kunne blitt oppfattet som direkte umusikalsk. I en helt overført betydning da, selvsagt, sier president 2.bass Lange i det høyt profilerte og dekorerte Elverum Mannskor.

VANLIG: Det er slik de fleste er vant til å se Elverum Mannskor; mannsterke, samstemte og i godt lag med gode venner. Slik ble det ikke denne førjulstiden.

Kremkake med presidentens tale, sang på Kremmertorget, julesang i kirka og pubkveld som avslutning på sesongen. Det var planen, men så måtte samfunnet sette på bremsene igjen. Og selvsagt følger koret med den internasjonalt oppsiktsvekkende korpolitiske triple bunnlinjentenkningen opp myndighetenes oppfordring om å begrense antallet nærkontakter.

– Et kor på vår størrelse og kraft er toneangivende på de aller fleste måter. Vi har derfor brukt noe tid på å diskutere hvordan vi skal forvalte dette ansvaret best mulig. Det er nemlig et ansvar å være toneangivende. Forbilderollen må forvaltes riktig, vi gjør det med å vise lojalitet og ansvar. I en situasjon med pandemi handler det om å være på den sikre siden heller enn å presse gjennom aktiviteter og tøye maksgrensene i alle retninger. Ja, koret er viktigere enn hvert enkelt medlem, men ikke viktigere enn selve livet, sier den grundige og uvanlig stødige presidenten for det på stadig flere måter veldige mannskoret i de velsittende og derfor helt åpenbart skreddersydde korjakkene i den vemodig vakre burgunderrøde fargen.

Vakkert digitalt kor og etter den vakre sangen, kommer presidentens tale til folket før julen i fjor.

På grunn av den brå avslutningen før jul, rakk ikke koret å produsere noen julegave til folket som kompensasjon for ulike offentlige og planlagte opptredener. Men presidentskapsmedlem med ansvar for markedsføring og merkevarebygging, 2. tenor Bjøntegaard, sier at fjorårets førjulsgave har holdt seg godt.

Fra korets besøk i den norske ambassaden i Stockholm

En digital innspilling av klassikeren «Jul, jul, strålande jul» kan gi trøst og håp til de mange som savner koret i disse førjulstider. Også den svært vakre versjonen av «Nordnorsk Julesalme» som koret framførte i den norske ambassaden i Stockholm for en tid tilbake er å anbefale.

– Vi vet det er mange som sliter der ute. Som hadde forventninger om endelig å høre oss live igjen. Til disse vil jeg si at det kommer lysere tider. Behold troen og håpet, ta ned tempoet, gled dere til jul og lytt til det som finnes av skatter fra Elverum Mannskor på ulike digitale plattformer, sier den noen ganger til og med taktfaste 2.-tenoren.

USIKKERT: Kringlehenter 1.bass Halvorsen holder koret i åndeløs spenning.

Grunnet omikronvariantens inntog har det oppstått forvirring om kringlehenter og tidligere gymnasielærer 1.bass Halvorsens framtidige roller. Rett før de siste koronatiltakene trådte inn og koret måtte ta en tidlig juleferie, ble superbassens behov for avløsning fra den svært virksomhetskritiske ukentlige oppgaven å hente og dele opp kaffekringla luftet i plenum. Ingen tok umiddelbart på seg oppdraget og korets medlemmer ble oppfordret til å tenke gjennom egen situasjon og muligheter. Det som har skapt forvirring, er at noen mente at tausheten som oppsto, måtte tolkes som en tillit til kringlehenter Halvorsen og at det kunne trekkes i retning av at han fortsetter. Nå har Burgunder-Nytt i tillegg fått bekreftet fra enkelte tett på 1.bass-miljøet at Halvorsen skal ha nikket bekreftende da denne påståtte antydningen falt, og det er igjen blitt tolket dithen at han på en måte tar gjenvalg. Burgunder-Nytt har ikke fått bekreftet noe i sakens anledning, men vil naturligvis følge opp saken.

Nye tider med stødig kurs

Elverum Mannskor har gjenåpnet Elverum direkte på NRK Dagsrevyen og har hatt besøk av landets statsminister i forbindelse med sin innsats i kampen mot korona. Mandag var det tid for intern markering.

HØYTID: Visepresident 2. tenor Søgaard overlater smitteverneffektene til materialforvalter 1. bass Spjeldnæs. (Foto: Burgunder-Nytt)

Det var nemlig høytid da en av mannskor-Europas aller mest smittekompetente visepresidenter, visepresident 2. tenor Søgaard, overlot overskuddslageret av smittevernutstyr til materialforvalter 1. bass Spjednæs mandag kveld.

– I posen er det sprit, munnbind og andre smitteverneffekter jeg håper vi kan oppbevare lengst inn i vårt rikholdig lager. Og så er det dette metermålet. Det er jo slik at det viser noe om hvor langt lyset går, sa visepresidenten for å minne forsamlingen på at det er smittevern han har spesialisert seg på, ikke slik som lysets hastighet per sekund. 1. bass Spjeldnæs lot seg selvsagt ikke vippe av enmeterspinnen, tok imot og takket med både håndtrykk og klem.

Ellers kan Burgunder-Nytt melde om at koret ligger i intense forberedelser til Korvake på Røros i starten av november. Som vanlig ønsker ikke korets øverste kunstneriske ledelse å gå ut med hva det høyt dekorerte, riksdekkende og internasjonalt anerkjente koret skal presentere i Bergstaden. Men flere kilder tett på den kunstneriske ledelsen nevner korets eget verk «Korona-Meny» som en sannsynlig kandidat. Se Korona-Meny her

MESTERMØTE: Statsminister Erna Solberg møtte Elverum Mannskor og president 2. bass Lange. (Foto: Østlendingen).

Burgunder-Nytt vet også at koret fortsetter sitt tette samarbeid med statsministerens kontor og landets regjering. Særlig skal gavebrevet som koret overrakte Erna Solberg, som landets sittende statsminister, være av interesse. På direkte spørsmål om samarbeidet med statsministerinstituttet og den nye regjeringen, svarer president 2.bass Lange følgende på epost til Burgunder-Nytt-redaksjonen.

«Mange har spurt hvorfor ikke Burgunderjakkene spesielt er nevnt i Hurdalsplattformen. Til dem kan jeg berolige med å si at jeg kjenner meg godt igjen allerede i Hurdalsplattformens innledning. Det er særlig to setninger som viser for hele verden at Elverum Mannskor har satt sine spor og vil være med også de fire neste årene. I plattformen heter det nemlig: Det er ved å bygge på det beste med landet vårt at vi får folk med på store samfunnsløft. Folk stiller opp for fellesskapet når fellesskapet stiller opp for dem. Dette kunne vært tatt direkte fra et av våre strategidokumenter og viser at våre tanker når fram til landets øverste ledelse».

DNA: Toppledelsen i det veldige Elverum Mannskor mener korets DNA er tydelig i regjeringens nye politiske plattform.

Også leder i Elverum Mannskors gjenåpningskommisjon, 2. tenor Madsbu, sier han er svært fornøyd både med kommisjonens arbeid, men også med at den nye regjeringsplattformen har et så tydelig burgunderrødt DNA i seg.

– Kommisjonens arbeid er på det nærmeste ferdig. Nå handler det om korpolitisk etterbruk av det vi har bygget opp. Slik sett er det betryggende at Jonas Gahr Støre tar opp hansken etter Erna Solberg og fortsetter det gode samarbeidet med oss, sier den høyt utdannede og noen ganger også bort imot renstrøkne tenoren rett ut.

President Lange runder 60

SOLID: 60 år har det tatt å støpe dagens utgave av Elverum Mannskors helt ubestridte toppleder. Det får tankene til jubilanten til å gå i dybden. Foto: Burgunder-Nytt.

– Tid for ettertanke, på de store perspektivene, sammenhengene, hva som driver oss, påvirker oss og om vi er i stand til å gi næring god nok til våre indre parametere for å treffe gode valg. For fellesskapet. I en ideell verden er vi alle en del av alt.

Fredag rundet den overmåtelig populære og derfor enstemmig valgte presidenten for det høyt dekorerte Elverum Mannskor, 2. bass Lange, 60 år. Som de eneste har Burgunder-Nytt fått et eksklusivt intervju med jubilanten som har helt andre tanker enn kremkake, champagne og hurrarop i hodet på den store dagen.

– Å passere 60 år er en stor anledning. Alt for stor for å benyttes bare til trivielle markeringer. For meg skal merkedager benyttes til å tenke på de tiårene som er gått, hva som har vært og hva som kommer. Retningsgivende tankearbeid, kaller vi det i Elverum Mannskor. På mange måter et dekkende uttrykk, sier den jubilerende presidenten underfundig.

Og det er akkurat 60-åringens substansielle korpolitiske tanker og hans tunge vektlegging av det korstrategiske arbeidet i det internasjonalt anerkjente Elverum Mannskor, som har fått han helt til den øverste maktposisjonen innenfor den nasjonale mannskorbevegelsen. En nøkkelrolle, så å si.

– Tanker om korbrødrene og Elverum Mannskor er bestandig langt fremme. Også på en slik dag og kanskje særlig med de krevende omstendighetene vi lever i om dagen. Men selv om viruset hemmer oss, er det nyttig å stoppe opp og bruke tid på vår plass i det store bildet. Hva hver enkelt av oss kan gjøre på egenhånd, i en gruppe eller i en bevegelse. Dette er sammenhenger jeg tror blir helt avgjørende både for den enkelte sanger, for hvert enkelt kor og på sikt for et helt samfunn. Jeg er opptatt av at vi skal møte hverdagen som bedre korsangere og som et enda bedre kor. Og oppe i alt, så tror jeg at vi kommer til å lykkes. Vi har heldig vis et høyt faglig nivå i alle korets sentrale posisjoner, noe som er nødvendig i tiden vi er inne i, sier den rause og godt empatisk utviklede president 2. bass Lange.

Fra presidentskapet skal det ha vært planlagt forsøk på en større markering i anledning den dagen. Ubekreftede meldinger går ut på at den mye omtalte Rådhusplassen var tenkt som sted for en større hyldest av den burgunderrøde hærføreren.

– Jeg kan bekrefte at det var løse planer om en markering av presidentens runde år. Jeg holdt på å si det bare skulle mangle. Noen detaljer vil jeg ikke ut med, men det stemmer at frykten for at en slik markering ville samle store masser, var årsaken til at vi av helt åpenbare smittevernmessige årsaker fant det best å avlyse, sier presidentskapsmedlem med særlig ansvar for merkevare, omdømme, profilering, internkommunikasjon og den slags, samt nå også fungerende talsmann for samfunnskorpolitisk avdeling i Elverum Mannskor, 2.tenor Trond «Tulle-Trond» Bjøntegaard i en epost til Burgunder-Nytt.

– Mer enn et valg av president

FORSKJELLER: Valget av president i Elverum Mannskor kan ikke direkte sammenliknes med presidentvalget i USA, men det finnes grunnleggende likheter, mener president 2. bass Lange.

– Et presidentvalg skal samle og styrke, ikke splitte og svekke. Dette må ligge i bunnen av all tenkning hos alle som har en rolle i demokratiske valg. Like mye hos kandidatene som blant velgerne, sier president 2. bass Lange i en kommentar til det pågående presidentvalget i USA.

Presidenten for det høyt dekorerte og nesten nylig regjeringsnevnte koret med den korpolitisk oppsiktsvekkende triple bunnlinjetekningen, valgte i morgentimene onsdag å komme med en uttalelse etter at han, sammen med sine nærmeste rådgivere, hadde fulgt tett på nattens kappløp mellom demokraten Joseph Robinette Biden jr. og republikaneren Donald John Trump om presidentstolen i USA.

– Det blir helt feil av meg som valgt president for en gruppe «menn som har lyst og interesse for å synge i koret» som det heter i våre vedtekter, å velge partipolitisk side i et politisk valg, men føler likevel det er riktig å mene sterkt om hvordan vi forvalter demokratiet og hvor viktig disse grunnleggende prinsippene oppleves som overordnede når spenningen om de ulike kandidatenes oppslutning er som mest intens, sier den gjennomdemokratisk valgte presidenten for det stadig mer betydelige mannskoret.

President Lange sier at den amerikanske valgordningen ikke direkte kan sammenliknes med måten presidentvalget i Elverum Mannskor gjennomføres på, men mye er likt. En vesens forskjell er at Elverum Mannskors president blir direkte valgt, i USA gjennomføres et indirekte valg der valgmenn foretar det endelige valget. Men begge valgene et resultat av en nøye utvelgelse av mulige kandidater. I USA foregår utvelgelsen gjennom prosesser i de to partiene, det demokratiske og det republikanske. I Elverum Mannskor foregår prosessen i valgkomiteen.

– Ja. Det er en forskjell at i Elverum Mannskor er det i utgangspunktet bare en kandidat å velge i. Det gjør jo valget litt enklere å gjennomføre. Det er for eksempel sjeldent det blir noe spørsmål om hvem som ender som vinner på den måten. Videre har vi bare fire ulike stemmegrupper med forskjellige stemmer å forholde oss til og ikke en rekke delstater med ulik demografi, historie, religion og konfliktområder. I et såpass renstrøket kor, har vi for eksempel ingen rustne stemmer som kan være avgjørende i et presidentvalg slik som stemmer fra ruststatene kan være det i USA, sier en svært opplagt president 2. bass Lange som legger til at i en ideell verden ville alle presidentvalg vært en bekreftelse på et godt fungerende demokrati.  

Korrekt antrukket statsråd

KORREKT: Kulturminister Abid Q. Raja ankom søndagens direktesending helt etter boka. Foto: Åsmund Mæhle, Norges Korforbund

Søndag kveld var det duket for oppvarming til 17.mai. Det Norske Solistkor og blant annet kulturminister Abid Q. Raja var samlet til en landsdekkende direktesending. Statsråden stilte i stilrent burgunder.

– Litt vanskelig å se av de direktesendte bildene om statsrådens korjakke var skreddersydd og av silke fra Østen, slik som våre, men velsittende og vemodig vakker var den. Og selvsagt med sort tversoversløyfe, hvit skjorte og mørke benklær. Artig at vi er til inspirasjon også for våre regjeringsmedlemmer. På mange måter er det et naturlig valg av Raja. Det trolig ferskeste minne han har av et mannskor er nok Elverum Mannskors banebrytende opplæringsvideo som ble utarbeidet som et ledd i smittevernarbeidet før årets 17.mai-feiring. Den fikk vi en personlig takk for og har sannsynligvis vært et samtaletema i både den politiske og administrative ledelsen av departementet, sier presidentskapsmedlem og sekretær med særlig ansvar for merkevare, omdømme, profilering, internkommunikasjon og den slags i det høyt dekorerte, høyt dekorerte  og på stadig flere måter veldige og internasjonalt anerkjente koret, nå 2. tenor Trond «Tulle-Trond» Bjøntegaard. Se opplæringsvideoen her

MANUAL: Her fra Elverum Mannskors påkledningsveileder.

Den svært omgjengelige, alltid tilstedeværende og noen ganger helt klokkeklare tenoren sier videre at han er glad og stolt over at den burgunderrøde bølgen har nådd kulturstatsråden. Raja er jo kjent for sine mer spesielle kombinasjoner av dressjakker og tilbehør. Presidentskapsmedlem 2. tenor Bjøntegaard mener statsråden med sitt valg av antrekk søndag viser at det også for han går en grense.

– Uten å legge all verden i statsrådens antrekk, er det åpenbart ikke tilfeldig at han stiller i burgunder. Selvsagt handler ikke dette bare om valg av farge, det har en dypere mening. Med valget ligger også en anerkjennelse av korets grunnleggende verdier og ikke minst er dette en seier for den helt grunnleggende og altomfattende triple bunnlinjetenkningen som er så typisk og grunnleggende for vårt på stadig flere måter veldige kor. Jeg vil gå så langt som å si at dette er et nytt steg på vår veg fra å være et kor til å bli en bevegelse med alt det innebærer av ansvar og status, sier en uvanlig visjonær og presis 2. tenor Bjøntegaard.

Med egen opplæringsvideo

Se Burgunderjakkenes opplæringsvideo her.

Burgunder-Nytt var, som eneste representant fra medie-Norge, flue på veggen da Elverum Mannskor nylig forberedte 17.mai-feiring. Vi kan i dag presentere de helt unike bildene.

– Målet med denne kompetansesamlingen var å utforme en form for veileder vi har valgt å kalle «Veileder for smittevern for mannskor med burgunderrøde jakker i forbindelse med feiring av Grunnlovsdagen 2020». Den skal gi råd og føringer til mannskor med burgunderrøde jakker som ønsker å gjøre en opptreden under koronavirusutbruddet (covid-19) 17.mai 2020. Veilederen kommer selvsagt i tillegg til eksisterende, allmenne og for kor særskilte, regler og retningslinjer utarbeidet av Folkehelseinstituttet og andre, sier den uvanlig ansvarsfulle presidenten for det høyt dekorerte koret med den internasjonalt anerkjente grunntonen og den korpolitisk helt oppsiktsvekkende triple bunnlinjentenkningen, 2. bass Lange.

Som den eksklusive videoen viser, prøver og feiler kompetansegruppen og kommer frem til en fin mulighet for feiring til tross for den svært krevende situasjonen.

– Vi er kjent for vår tunge, brede og spisse kompetanse innenfor flere områder og føler slik sett et ansvar for å dele denne med hele kor-Norge i denne spesielle situasjonen. Vi håper mange vil studere videoinnslaget og det er selvsagt greit å benytte den i rent opplæringsøyemed, sier den svært populære og helt enstemmig årsmøtevalgte presidenten raust. Den velformulerte president 2. bass Lange legger også ved korets sekspunkters Korona-huskeliste han håer kan være til hjelp og nytte:

1. Hold avstand

2. Bruk hodet

3. Syng rett fram, ikke rett ut, ned eller til sidene

4. Beskytt deg med egnet smittevernutstyr

5. Tenk sikkerhet framfor kunstnerisk kvalitet

6. Vask hendene og ta av sangerlua inne

Søgaard ble visepresident

Presidentskapsmedlem 2.tenor Søgaard er utnevnt til visepresident i det på stadig flere måter veldige og høyt dekorerte Elverum Mannskor. – En gledelig nyhet i en ellers tung og for mange vanskelig tid, sier den empatisk svært velutviklede president 2.bass Lange.

VISEPRESIDENT: 2. tenor Sogaard er utnevnt til ny visepresident. Bildet er fra mandagens øvelse som ble gjennomført på nett via ZOOM.

Det var under siste presidentskapsmøte at den endelige utnevnelsen fant sted. Det har lenge vært spekulert i hvem av medlemmene i det tvers gjennom kompetente presidentskapet som skulle tre inn i det korstrategisk helt essensielle visepresident-embete. Mange har pekt på nettopp 2.tenor Søgaard som den mest brennhete kandidaten. Men enkelte, særlig fra det korpolitisk opposisjonelle miljøet, har antydet stor uenighet innad i den burgunderrøde eliten og har pekt på presidentskapets tidsbruk i forbindelse med utnevnelsen som et argument.

– Rent pølsevev, selvsagt. Koret har fungert operativt godt, jobbet mot vedtatte mål og strategier og det har vært viktig for oss å veilede de mange medlemmene våre i en vanskelig tid. Vi har hatt fokus på helse, beredskap, kunstneriske mål, den korpolitiske kursen og prosjektarbeid. I akkurat den rekkefølgen. Visepresidentutnevnelsen har ikke vært virksomhetskritisk, sier en svært tålmodig presidenten for det grensesprengende koret med den internasjonalt anerkjente triple bunnlinjetenkningen, 2.bass Lange.

Kilder tett på Lange-administrasjonen forteller at det mer har vært et spørsmål om anledningen, enn reelle diskusjoner om hvem som skal være presidentens nærmeste rådgiver. Søgaard innehar allerede rollen som presidentskapets saksordførende leder av det stadig voksende korets kunstneriske utvalg. Den svært frittenkende og til tider helt glassklare 2.tenoren er tidligere utpekt som ansvarlig redaktør for den nettbaserte suksessen Burgunder-Nytt, det frie og uavhengige nettstedet som ikke formelt er bundet av Vær Varsom-plakaten, men som har «Vi gjør så godt vi kan», som sin etiske rettesnor. Det kan forventes et økt trykk og fokus på det burgunderideologiske grunnsynet med den våkne og innovativt godt utviklede 2.tenor Søgaard i visepresidentrollen.

– Jeg skal heller ikke legge skjul på at Søgaard, gjennom sitt sivile virke, innehar tung kompetanse innen smittevern og helsepolitikk som vi ser nødvendigheten av. I situasjoner med dødelige epidemier ute av kontroll, er det viktig å ha ekspertise tett på presidentinstituttet. 2.tenor Søgaards banebrytende arbeid for mer gul saft under øvelsene, har også vært en egenskap vi har lagt stor vekt på. I tillegg er det også svært viktig at den nye visepresidenten er godt kjent med prinsippene i vår grunnleggende triple bunnlinjetenkning. Jeg tror ikke Elverum Mannskor noen gang har hatt en bedre rustet visepresident, sier en svært stolt president 2. bass Lange til Burgunder-Nytt.

Virus stopper febertilstander

AVLYST: Korona-viruset (innfelt, øverst) er årsaken til at president 2.bass Lange (innfelt, under) og resten av presidentskapet i Elverum Mannskor har avlyst torsdagens konsert med Christianfjeld Jazzorchester.

– En betydelig folkemengde, høy temperatur og feberstemning er ikke hensiktsmessig i disse Korona-tider. Derfor har vi sett det nødvendig å avlyse konserten torsdag kveld, sier en alvorspreget president 2.bass Lange.

Det var på Central Scene i Elverum det skulle skje torsdag kveld; Elverum Mannskor og Christianfjeld Jazzorchester i en herlig blanding av kraftfull mannskorsang og smektende jazztoner. Men konserten er altså avlyst, det var toppledelsen i det høyt dekorerte og internasjonalt anerkjente mannskoret som tok den endelige avgjørelsen sent tirsdag kveld.

– Vi har i flere dager fulgt den globale utviklingen av Korona-virusets spredning tett og har i tillegg hatt et uvanlig våkent øye på de nasjonale føringene knyttet til utviklingen. Da anbefalingen om å avlyse arrangementer med over 500 deltakere, gikk selvsagt alarmen fra gul til rød, sier den alltid velformulerte, populære og helt enstemmig årsmøtevalgte presidenten med den uvanlig omgjengelige omgangssformen.

Det stadig voksende mannskoret med sin omfattende virksomhet og økende popularitet, regner alltid med et antall besøkende på sine forestillinger som fullstendig ville sprenge Folkehelseinstituttets anbefalte grenser.

– Etter å ha tatt en vurdering internt i presidentskapet, der særlig vår helsefaglige og beredskapsmessig tunge kompetanse har stått sentralt, kontaktet vi kommunelegen for en vurdering. Her fikk vi gode føringer og nyttige innspill. Dette, sammen med det åpenbare samfunnsansvar vi har i form av vår betydelige status som toneangivende aktør i Innlandets kulturliv og forbilde for mange mannskor med burgunderrøde korjakker, gjorde at vi etter en samlet vurdering valgte å avlyse konserten, sier president 2. bass Lange.

Presidenten sier det ikke er bestemt om konserten skal settes opp senere, men sier at de som har kjøpt billetter i Central Scenes app vil få pengene tilbake.

Utskiftninger bekreftes

Det blir utskiftninger i Elverum Mannskors presidentskap, men Burgunder-Nytt har ikke vært i stand til å finne ut hvilke. Det er uvanlig få lekkasjer før årsmøteforhandlingene i det på stadig mer veldige og høyt dekorerte mannskoret.

HVEM SKAL UT: Det sittende presidentskapet avbildet under fjorårets årsmøteforhandlinger. Utskiftninger er bekreftet, men ikke hvilke.

Rykteflommen før fredagens viktige forhandlinger har vært uvanlig liten før de årlige forhandlingene i det internasjonalt anerkjente koret med de velsittende og helt åpenbart skreddersydde korjakkene i den vemodig vakre burgunderrøde fargen. Valgene har ofte vært det store samtaleemnet og grobunn for spekulasjoner, denne gangen er imidlertid lite bekreftet annet enn at det kommer til å bli utskiftninger i korets aller høyeste toppledersjikte, selveste presidentskapet. Hvor mange eller hvem er uklart.

Burgunder-Nytt har tatt en grundig gjennomgang og funnet ut at to av de sittende medlemmene er på valg.  Det er 1. tenor Mellum, som også kalles Robert fordi han er bror til en tidligere president og det var jo også Robert Kennedy, som fungerer som korets visepresident med særlig ansvar for konkretisering og oppfølging av strategiarbeidet. 1. tenor Granrud, som har ansvaret for økonomi, herunder finans og forvaltning, men som er fritatt fra det tunge budsjettansvaret, er også på valg.

Så langt vi har erfart, er verken sekretær med særlig ansvar for merkevare, omdømme, profilering, internkommunikasjon og den slags, nå 2. tenor Trond «Tulle-Trond» Bjøntegaard, sjefsideolog og leder av kunstnerisk utvalg og fast leverandør av gul saft, 2. tenor Søgaard eller korets øverste tekniske leder ved arrangementer og ansvarlig for korets generelle sikkerhet og beredskap, 1. bass Kjenstadbakk på valg. Den umåtelig populære og enstemmig valgte president 2. bass Langes kandidatur, stilles det selvsagt overhode ikke spørsmålstegn ved. Verken offisielt eller gjennom andre kilder.

KLASSISK: Buffet med lune karbonader blir som vanlig servert. ILLUSTRASJONSFOTO

Det Burgunder-Nytt faktisk har fått bekreftet er at koret, ved siden av de vanlige årsmøtesakene, skal vedta nye vedtekter. Det antydes videre at koret jobber med en nytt prosjekt. Om prosjektet eventuelt skal behandles som egen sak under årsmøteforhandlingene, er ikke kjent. Fra svært godt informerte kilder får vi bekreftet at årsmøteforhandlingene denne gangen skal åpnes med sang og at det etter forhandlingene åpnes for buffet med blant annet lys loff og lune karbonader. Det skal også være knyttet spenning til både den nyinnstiftede prisen for den stemmegruppe med beste oppmøte og det ryktes at presidenten selv skal dele ut priser til medlemmer som særlig har utmerket seg med gode initiativ og engasjement i løpet av året som har gått