Kategoriarkiv: Events

– Bekrefter vår høye kvalitet

KLASSE: Sett på lyden og lytt til Elverum Mannskors framføring som ga topplasseringen.

– Tidligere har ikke konkurranse for kor vært noe tema, men vi ønsket nå å få en profesjonell og habil bedømmelse av vårt kunstneriske nivå. Det fikk vi, sier den nyvalgte presidenten for det høyt dekorerte og nå også prisvinnende internasjonalt anerkjente Elverum Mannskor, president 1. tenor Nyberg.

PRIS: President 1. tenor Nyberg og stedfortredene kunstneriske leder og tidligere president 1. tenor Mellom mottar den prestisjefylte prisen av dommer Trym Ramlo Ystad.

Det var til sammen 11 påmeldte kor til helgas Tretten KorCup. Hvert av korene fikk framføre to sanger og det var de to nasjonale korkapasitetene, Paula Margrethe Strand og Trym Ramlo Ystad, som skulle bedømme korene. Korene ble vurdert etter intonasjon, klang, interpretasjon (fortolkning) og formidling.

Se video fra dommerens ærlige tilbakemelding nederst i saken

Hyggelig

Det halvprofesjonelle ungdomskoret Defrost Youth Choir, under ledelse av Thomas Caplin, var det som ventet ingen som kunne måle seg mot. Koret deltok vel i realiteten mer som inspirasjon enn som deltaker i selve konkurransen. På plassen etter endte Elverum Mannskor. Det ble altså pokal på første forsøk for den nyvalgte, president 1. tenor Nyberg.

BEVISET: Sammen med en pen slump penger, er diplomet det synlige beviset for kunstnerisk kvalitet.

Her er den endelige resultatlista:

1. Defrost Youth Choir
2. Elverum Mannskor
3. VOX Vaala
4. Solheimkoret
4. Ad Cantus
5. Lesja og Lesjaskog sangkor
6. Skjåk Songlag
7. Ilseng Sangforening
8. Ranglarkampen Kamferkor
9. SangKam
9. Leirets Damer 

STOLTE: President 1. tenor Nyberg og stedfortredende kunstneriske leder og tidligere president 1. tenor Mellum etter prisutdelingen.

– Kanskje var det mer hyggelig enn direkte overraskende. For oss går nemlig kameratskap og respekt hånd i hånd med kunstnerisk profesjonalitet. Vi har oppnådd mye i forhold til visjonene våre, dette var en bekreftelse på at vi også ligger innenfor i forhold til profesjonalitet, sier den helt enstemmige og svært hardtarbeidende presidenten med den glassklare tenorstemmen.

I kortoppen

Vinnerkoret var først ute med sine bidrag, Elverum Mannskor avsluttet. Kanskje ikke helt tilfeldig. Å legge høydepunktene i hver sin ende av en forestilling, er Ikke et ukjent grep for å skape en god helhetsopplevelse for publikum.

– Egentlig ikke noe vi la vekt på. Vi framførte våre bidrag «Olav Trygvasson» og «Nessun Dorma» helt uavhengig av tid og sted egentlig. Elverum Mannskor kom så godt forberedt vi kunne, med så mange av medlemmene som hadde anledning til å delta og vi leverte vårt beste der og da. Det er godt å vite at det plasserer oss helt i kortoppen, sier den nyvalgte presidenten.

Nivåforskjell

NIVÅ: Visepresident 2. tenor Søgaard stusser litt over nivåforskjellen konkurransen dokumenterte.

Visepresidenten med ansvar for det korpolitiske og korstrategiske arbeidet i det på mange måter veldige koret, 2. tenor Søgaard, sier i en kort kommentar at konkurransen viser korets kunstneriske nivå og at dette kan legges til grunn når nye prosjekter skal planlegges.

– Det som kanskje overrasker er at det er så stor nivåforskjell mellom topp og bunn. Husk at de aller fleste av disse korene øver akkurat like mye; en gang i uka. Men jeg har ikke fått sett bak resultatene og kan ikke si noe om vår fremste styrke ligger i formidling, intonasjon, klang eller interpretasjon. Når det er sagt ville vi neppe havne i toppen uten høy kvalitet innen alle fire områdene, sier en stolt og glad visepresident.  

PRIS: Se de fantastiske bildene fra selve prisutdelingen.

Fulle hus og kanskje egen Stasforvalter

STORMENDE JUBEL: Elverum Mannskor med stor suksess med forestillingen «Skreddersydd i 125 år».

To fullsatte kulturhus med stormende jubel. Elverum Mannskor med sine gode musikalske venner landet trygt og godt med sin storsatsing «Skreddersydd i 125 år». På toppen av all suksess, er det mulig koret får sin egen Stasforvalter.

– Mange snakker om at koronatida, krigen i Ukraina med løpske priser og mindre penger blant folk, holder folk hjemme fra kulturopplevelser. Vår forestilling «Skreddersydd i 125 år» viser at så lenge konsept og kvalitet er på plass, kommer de store massene, sier en av talspersonene for det opp mot eventyrlige prosjektet, 2. tenor Madsbu.

Stolt og glad

2. tenoren kan ikke få fullrost mannskorets samarbeidspartnerne; Ole Paus, Sturla Stålsett, Odd Grundt og The Husband. Sammen med 51 mann og sjefsdirigent Inger-Pernille Stramrud, lagde disse et eventyr av en forestilling for å markere det veldige korets 125 årsjubileum. Den nesten bestandig renstrøkne tenoren er også rask med å legge til at uten sponsorhjelp, særlig fra SpareBank1 Østlandet, hadde forestillingen ikke vært mulig å gjennomføre.

– Vi bestemte oss for at vi skulle vise at vårt kor har vært skreddersydd for enhver tid og at vi kan annet enn å stå rett opp og ned å synge mannskorslagere. Alt dette klarte vi. Skal vi dømme etter oppslutning og reaksjon fra salen, klarte vi det på en fortreffelig måte. Jeg er stolt og glad, sier talsperson 2. tenor Madsbu.

Store ting på gang

Og store ting skjedde på banketten. Burgunder-Nytt var ikke invitert til den lukkede feiringen, men har likevel fått kjennskap til at kveldens hovedtaler, Statsforvalter i Innlandet og leder av Forsvarskommisjonen, Knut Storberget, holdt en rørende tale til sine burgunderrøde venner.

NY ROLLE: Statsforvalteren ønsker å være Stasforvalter også.

Han skal ha avsluttet talen med en søknad om å få bli tatt opp som Elverum Mannskors offisielle Stasforvalter. Det finnes jo fra før finans- og noteforvaltere i koret og den tidligere statsråden mente tiden var inne til også å sørge for en trygg forvaltning av alt det staslige rundt det internasjonalt anerkjente og høyt dekorerte koret.

– Jeg har så langt ingen kommentar til saken annet enn at flere ting vurderes etter det storslåtte jubileet. Det er slik at utviklingen av et mannskor med skreddersydde jakker aldri står stille. Vi er med i tiden, ja ofte skrittet før. Du kan være sikker på en ting; det vil komme nye grensesprengende tiltak og påfunn fra dette koret, sier president 2. bass Lange i en kort kommentar.

Jubileumsraketten har tatt av

SJEFER: Sjef for promosjonen 1. bass Tangen (t.v) og selveste president 2. bass Lange. Til høyre har nyslått ridder 1.bass Halvorsen også kommet med på bildet.

Det høyt dekorerte og internasjonalt anerkjente Elverum Mannskor er som kjent 125 år. Raketten med minst tre trinn er avfyrt. – Fest sikkerhetsbeltene, vi er bare i startgropa, sier PR-ansvarlig for jubileumsmarkeringen, 2. tenor Bjøntegaard til Burgunder-Nytt.

Det hele startet på selve stiftelsesdatoen 11. november. Det over 50 mann store koret markerte formelt 125-årsjubileet med en såkalt ordenspromosjon. En indremedisinsk seremoni der trofaste sangere hedres for lang og ikke minst tro tjeneste i korets rekker.

– En tradisjonsrik og svært viktig markering der det blir satt fokus på både koret og korets medlemmer. Høytid og hygge går hånd i hånd, sier den lyriske 2. tenoren og presidentskapsmedlemmet med ansvar for PR-opplegget rundt jubileumsåret.

IKKE TILFELDIG: PR-ansvarlig for 125 årsjubileet 2. tenor Bjøntegaard, har liten tro på tilfeldigheter.

Den godt empatisk utviklede og noen ganger renstrøkne 2. tenoren, sier videre at det også var artig å registrere at Elverum Mannskor hadde en så direkte påvirkning på Kirkerådets valg av ny biskop på Hamar.

– Ja. Den nye biskopen, Ole Kristian Bonden, er jo fra Elverum og han ble utnevnt akkurat på dagen 125 år etter at koret vårt ble stiftet. Når det videre er slik at navnet på vannhullet vi pleier å fukte strupene våre på, når vi besøker vennskapskoret vårt Sångföreningen Manhem i Karlstad, er Bishop Arms, ja så er vi vel langt forbi det som kan forklares med rene tilfeldigheter, sier presidentskapsmedlem 2. tenor Bjøntegaard.

Ellers forteller den glade tenoren om både stands på byens kjøpesentra for å markere jubileet og styrke korets fra før solide merkevare. Her kan tilfeldige få et innblikk i både historien og dagens omfattende virksomhet.

BLIR STEMNING: 24. november er det klart for et musikalsk eventyr på Central Scene.

– Vi gjør også kjent våre neste trinn i raketten. Først konserten Jazz i Burgunder som går av stabelen torsdag 24. november. Det er en tradisjon vi har hatt i mange år, bare stoppet av koronapandemien. En konsert sammen med Christianfjeld Jazzorchester. Denne gangen blir konserten avholdt på Central Scene. Her møtes gladjazz og malmfull mannskor til et musikalsk eventyr som folk i alle aldre bør få med seg, sier 2. tenoren som håper på skikkelig trøkk.

Billetter er å få kjøpt i døra, eller ved å følge denne linken.

MED PAUS: Ole Paus og Elverum Mannskor serverer forestillingen «Skreddersydd i 125 år».

Jubileet avsluttes i januar med en gedigen kunstnerisk satsing. Elverum Mannskor inntar kulturhuset 13. og 14. januar sammen med Ole Paus, operastørrelsen Odd Grundt, Elverums egen rockestjerne Morten Wærhaug og eget band.

– Det blir stort med forestillingen «Skreddersydd i 125 år». Her vil vi sammen med gode venner bevise for publikum at vi kler alle mulige musikksjangre. Jeg kan garantere at slik som vi vil framstå under denne jubileumsforestillingen, har du aldri før sett et mannskor, sier en litt hemmelighetsfull, men veldig spent og stolt, 2. tenor Bjøntegaard.

Billetter til forestillingene får du ved å følge linkene under.

Fredag 13. januar

Lørdag 14. januar

Damer hyller det burgunderrøde

Uansett hvor skeiv ei dame kan bli, så vil hun ikke kunne bli medlem av Elverum Mannskor. Likevel mener sentrale aktører i Elverum Mannskor at det er morsomt å se at høytstående lesper trives i det burgunderrøde og slik sett beriker det burgunderrøde fellesskapet.

STILIG: Brita Møystad Engseth (t.v) og Anette Trettebergstuen, hyller det burgunderrøde alternativet.

– Som vel alle vet, uniformerer vi oss i skreddersydde burgunderrøde jakker. I vårt jubileumsår, som vi nå er inne i, skal vi til og med skifte ut hele garderoben. Men det er sjølsagt ikke vært noe tema å skifte til en annen farge. Vårt merke assosieres så tydelig og sterkt til det burguderrøde og de verdiene vi har tillagt vårt kor, at det vil være utenkelig å skifte, sier den alltid svært veltalende, populære, folkekjære og gjennomsubstansielle presidenten for det på stadig flere måter veldige koret, 2. bass Lange.

Det var i Dagens Næringslivs helgemagasin D2 at to av vår regions mest synlige kvinnelige ambassadører, Anette Trettebergstuen fra Hamar og Brita Møystad Engseth fra Elverum, lot seg intervjue om dressmoter. Felles for dem begge er at de er sterkt inspirert av det burgunderrøde og lot seg avbilde i helt fargekorrekte dressjakker.

– Vår visjon er tuftet på å sprenge grenser og legger videre vekt på respekt, engasjement og synlighet i all vår virksomhet. Disse to damene er ypperlige representanter for vårt kors grunnverdier, selv om vi altså er et mannskor, sier den alltid godt opplagte merkevareforvalteren og presidentskapsmedlem med særlig ansvar for oppmerksomhet og markedsføring i det høyt dekorerte Elverum Mannskor, 2. tenor Bjøntegaard i en kort kommentar til Burgunder-Nytt.

Presidenten selv, 2. bass Lange, sier at kulturministeren uansett ville vært en helt naturlig gjest i forbindelse med det store jubileet koret skal feire i midten av januar, men innrømmer gjerne at magasinoppslaget har aktualisert innbydelsen.

– Som stadig regjeringsnevnt, internasjonalt anerkjent og høyt dekorert kor, regner vi det jo som helt selvsagt at kulturstatsråd Trettebergstuen er godt kjent med vår veldige og svært omfattende virksomhet. Det er selvsagt ikke tilfeldig at burgunderrødt blir valgt, snarere ser jeg på det som svært bevisst og nærmest som en rop om å bli husket når invitasjonene skal skrives til jubileet, sier den folkelige og helt enstemmig valgte presidenten, 2. bass Lange.

Inntar den akademiske verden

Elverum Mannskors eventyrlige suksess de senere åra er så spesiell at historien blir del av pensumet til hundretusenvis av studenter på verdens største og mest prestisjetunge universiteter fra høsten av.

STOLT: President 2. bass Lange og Elverum Mannskors strategiske arbeid blir pensum ved verdens største universiteter..
MANUS: Burgunder-Nytt har lest kapittelet som tar for seg Elverum Mannskors eventyrlige suksess.

Det er Palgrave Macmillian forlag, med avdelinger i London, New York og Shanghai, som i løpet av kort tid vil utgi boka The Palgrave Handbook of Service Management. Et helt kapittel er viet Burgunderjakkenes måte å bygge suksess på ved hjelp av merkevarebygging og korstrategisk nytenkning. «The Renaissance of the Elverum Male Choire» er overskriften på den delen av lærerboka som går i dybden og analyserer Elverum Mannskors virksomhet de siste åra.

Det verdensomspennende forlaget er kjent for å publiserer prisvinnende forskning som forandrer verden på tvers av humaniora, samfunnsvitenskap og næringsliv for akademikere, fagfolk og bibliotekarer. Boka er ifølge forlaget en nyskapende og grundig oversikt over temaet tjenesteadministrasjon. Videre heter det i presentasjonen at boka er ført i pennen av en imponerende internasjonal gruppe av ledende forskere som tilbyr et globalt perspektiv, utforsker aktuell litteratur og legger til rette for fremtidig forskning.

– Boka handler vel i bunn og grunn om å muliggjøre og realisere verdiskapning gjennom tjeneste. I Elverum Mannskor kaller vi dette for den triple bunnlinjetenkningen. Denne internasjonalt oppsiktsvekkende korpolitiske grunntanken, går på at vi i all vår virksomhet skal styrke koret enten kunstnerisk, omdømmemessig eller sosialt. Nå skal altså studenter over hele kloden ta lærdom av vår tenkning og vårt arbeid før de skal ut i verden og endre den. Klart det er rørende og ikke minst inspirerende. En anerkjennelse for vårt arbeid og noe vi virkelig kan være stolte av, sier president 2. bass Lange, som selv sier han har flere års utdannelse.

Kapittelet bruker særlig måten Elverum Mannskor strategisk og praktisk gjennomførte operasatsingen i 2016 som et bilde på den korstrategiske tekningen. Det oppsummeres med at ferdighetssettene som genererte de positive endringen er kjente: nettverk, fornying, øving, ta hensyn til stil og være strategisk når det gjelder markedsføring.

I følge Burgunder-Nytts kilder, tett på forfattergruppen, vil boka komme ut i løpet av sommeren. Burgunder-Nytt vil følge saken og komme med oppdateringer.

Korona-beretningen er offentlig

Som eneste nettsted kan Burgunder-Nytt presentere filmatiseringen av 2.tenor Madsbus presentasjon av Korona-beretningen for årsmøte 2022. HUSK LYD

Burgunder-Nytt har fått eksklusiv enerett til den mye omtalte «Korona-beretningen», en dokumentasjon på Elverum Mannskors virksomhet i koronatiden.

– Beretningen representerer egentlig slutten på Gjenåpningskommisjonens arbeid. Vi har jobbet under mandatet å sørge for at Elverum Mannskor skal komme styrket ut av tiden med korona og nå var vi altså tiden kommet til å dokumentere resultatet, sier Gjenåpningskommisjonens leder, den høyt utdannede og alltid akademisk innstilte 2. tenor Madsbu.

President 2. bass Lange, sier at selv om beretningen trolig inneholder momenter av korstrategisk sensitivt materiale, er det full enighet om dele den i det offentlige rom.

– Vi har hatt som tradisjon å offentliggjøre våre årsberetninger etter årsmøtets godkjenning. Selv om denne «Korona-beretningen» skiller seg fra de tradisjonelle beretningene, både i form og innhold, ser vi ingen aktverdig grunn til å unnlate den fra offentligheten. Dersom andre kor eller bevegelser kan finne gode tips om hvordan lykkes, er det bare til fellesskapets beste. I en ideell verden er det jo slik at fremskritt kommer som resultat av å omdanne nye tanker til normale handlingsmønstre. Det er jo nok av eksempler på at du ikke må være oppfinneren av kruttet for å bruke det, sier en tenkende og uvanlig substansiell president for det høyt dekorerte og internasjonalt anerkjente koret.

Blandede fibre?

– Eh, det står «blandede fibre» på lappen. Men er ikke jakkene våre kjempefine, da? Er det ikke ekte thaisilke? Korpsjakker, sa du? Spørsmålene var mange, likevel fikk presidentskapet årsmøtets velsignelse til å jobbe videre med å bytte ut de vemodig vakre og viden kjente korjakkene.

Årsmøteforhandlinger med heder, ære og klarsignal for nye korjakker.

Det var knyttet stor spenning til saken om korjakkene da det høyt dekorerte og internasjonalt anerkjente Elverum Mannskor nylig var samlet til årsmøteforhandlinger med påfølgende bankett. Til tross for et imponerende grundig saksfremlegg, møtte forslaget noen nøling fra flere hold. Men etter en oppklaringsrunde ga årsmøtet klarsignal i denne helt virksomhetskritiske saken. Kor-Europa venter spent på neste kapittel.

En uvanlig beretning ble lagt fram.

Ellers var årsmøteforhandlingene fulle av høydepunkter som lå korpolitisk og korstrategisk på internasjonalt toppnivå. Mange av de drøyt 30 frammøtte vil nok særlig huske gjenåpningskommisjonens leder 2. tenor Madsbus gjennomgang av koronatiden. Burgunder-Nytt jobber med å få rettigheter til presentasjonen og håper å kunne servere den i sin helhet. Presentasjonen dokumenterer korets store aktivitet til tross for pandemiens herjinger med livene våre de to siste åra.

Gjennåpningskommisjonsmedlem 2.tenor Østmoe, la på vegne av kommisjonen, fram planene for korets neste store prosjekt. Store deler av denne presentasjonen ble holdt for lukkede dører, men Burgunder-Nytt vet at det planlegges et større arrangement med korets 125-årsjubileum som tema. Vi har også fått bekreftet at prosjektet fikk årsmøtets tilslutning.

Årsmøtet fikk videre bekreftet at økonomien er solid i koret og fremlegget viste også full finansiell kontroll. Kontroll er også stikkordet når det snakkes om 2022s aktivitetsplan som ble banket gjennom uten bemerkninger. Bemerkninger fikk heller ikke valgkomiteens leder 2. bass Hofgaard som foreslo gjenvalg over hele linja

Årsmøtet fikk en hyggeligst mulig avslutning da presidentskapsmedlem 2.tenor Bjøntegaard overraskende tok ordet og ba den svært høyt dekorerte og helt uvanlig aktede 2.bass Hagebakken om å komme fram. Etter vakre ord mottok den lojale og burgunderglade bassen sin diplom for 40 års virke i korbevegelsen. Etter noen fikling med spisse nåler, fikk medaljen også sin plass på den stolte veteranens korjakke. Applausen var selvsagt stående. .

Applaus fikk også presidentskapsmedlem Søgaard som på banketten fikk utdelt President Mellums burgunderrøde ærespris. Prisen, som krever ekstraordinær innsats på minst to av korets virksomhetsområder i året som har gått, fikk tenoren for sin innsats som korets smittevernansvarlig og for sitt arbeide med produksjon av øvingsfiler.

Tipsflom etter sjokkrykte

Etter sjokk-ryktene om et snarlig korjakkebytte i Elverum Mannskor, har Burgunder-Nytt-redaksjonen fått en mengde tips til forslag på nye modeller. Fortrinnsvis velmenende.

TIPS: Burgunder-Nytt har sendt inn bilder til inspirasjon dersom det stemmer at Elverum Mannskor virkelig skal bytte ut sine høyt skattede korjakker. Her et lite utvalg.

Det var flere ikke navngitte kilder som før helga sprengte bomben med at det skal foreligge planer om å bytte ut dagens høyprofilerte korjakker i det høyt dekorerte og internasjonalt anerkjente koret. Burgunder-Nytt har uten nevneverdig resultat jobbet gjennom hele helga med å få kilder i, eller nært på, koret til å bekrefte eller avkrefte de aldeles spinnville ryktene.

Det er imidlertid svært mye som tyder på at korjakkene skal heises opp som sak under årsmøteforhandlingene som skal finne sted 28. januar. Kommunikasjonsekspertisen som Burgunder-Nytt har vært i kontakt med, sier at tausheten virker strategisk planlagt og kan av den grunn ikke være et resultat av ville rykter.

– I en så virksomhetskritisk sak, vil det rent korpolitisk være liten gevinst å hente med total taushet i en såkalt ikke-sak. Elverum Mannskor er kjent for sin åpne triple bunnlinjetenkning og sin grunnleggende og korstrategisk bunnsolide kommunikasjonsplan og det må derfor være en konkret årsak til tausheten. Det kan umulig være at det ikke ligger snev av virkelighet i opplysningene. Snarere må det være av politiske, strategiske eller rent forretningsmessige årsaker, sier en av ekspertene på virksomhetskommunikasjon som Burgunder-Nytt har vært i kontakt med.

At saken engasjerer langt ut over de innerste korkretser er imidlertid sikkert. Burgunder-Nytt har gjennom helga fått mange innspill og forslag til nye korjakker dersom de gamle skal byttes ut. Alle disse vil også være anonyme i frykt for rett og slett dumme seg ut dersom det skulle vise seg å ikke ligge noe i ryktene. Burgunder-Nytt har likevel valgt å legge ut et lite knippe av forslag.

Burgunder-Nytt jobber med saken og vil komme med mer.

– Vi er ikke umusikalske

– Vi kunne nok tatt fram metermålet, munnbindene og håndspriten og gjennomført noe av den planlagte aktiviteten før jul, men presidentskapet mener det kunne blitt oppfattet som direkte umusikalsk. I en helt overført betydning da, selvsagt, sier president 2.bass Lange i det høyt profilerte og dekorerte Elverum Mannskor.

VANLIG: Det er slik de fleste er vant til å se Elverum Mannskor; mannsterke, samstemte og i godt lag med gode venner. Slik ble det ikke denne førjulstiden.

Kremkake med presidentens tale, sang på Kremmertorget, julesang i kirka og pubkveld som avslutning på sesongen. Det var planen, men så måtte samfunnet sette på bremsene igjen. Og selvsagt følger koret med den internasjonalt oppsiktsvekkende korpolitiske triple bunnlinjentenkningen opp myndighetenes oppfordring om å begrense antallet nærkontakter.

– Et kor på vår størrelse og kraft er toneangivende på de aller fleste måter. Vi har derfor brukt noe tid på å diskutere hvordan vi skal forvalte dette ansvaret best mulig. Det er nemlig et ansvar å være toneangivende. Forbilderollen må forvaltes riktig, vi gjør det med å vise lojalitet og ansvar. I en situasjon med pandemi handler det om å være på den sikre siden heller enn å presse gjennom aktiviteter og tøye maksgrensene i alle retninger. Ja, koret er viktigere enn hvert enkelt medlem, men ikke viktigere enn selve livet, sier den grundige og uvanlig stødige presidenten for det på stadig flere måter veldige mannskoret i de velsittende og derfor helt åpenbart skreddersydde korjakkene i den vemodig vakre burgunderrøde fargen.

Vakkert digitalt kor og etter den vakre sangen, kommer presidentens tale til folket før julen i fjor.

På grunn av den brå avslutningen før jul, rakk ikke koret å produsere noen julegave til folket som kompensasjon for ulike offentlige og planlagte opptredener. Men presidentskapsmedlem med ansvar for markedsføring og merkevarebygging, 2. tenor Bjøntegaard, sier at fjorårets førjulsgave har holdt seg godt.

Fra korets besøk i den norske ambassaden i Stockholm

En digital innspilling av klassikeren «Jul, jul, strålande jul» kan gi trøst og håp til de mange som savner koret i disse førjulstider. Også den svært vakre versjonen av «Nordnorsk Julesalme» som koret framførte i den norske ambassaden i Stockholm for en tid tilbake er å anbefale.

– Vi vet det er mange som sliter der ute. Som hadde forventninger om endelig å høre oss live igjen. Til disse vil jeg si at det kommer lysere tider. Behold troen og håpet, ta ned tempoet, gled dere til jul og lytt til det som finnes av skatter fra Elverum Mannskor på ulike digitale plattformer, sier den noen ganger til og med taktfaste 2.-tenoren.

USIKKERT: Kringlehenter 1.bass Halvorsen holder koret i åndeløs spenning.

Grunnet omikronvariantens inntog har det oppstått forvirring om kringlehenter og tidligere gymnasielærer 1.bass Halvorsens framtidige roller. Rett før de siste koronatiltakene trådte inn og koret måtte ta en tidlig juleferie, ble superbassens behov for avløsning fra den svært virksomhetskritiske ukentlige oppgaven å hente og dele opp kaffekringla luftet i plenum. Ingen tok umiddelbart på seg oppdraget og korets medlemmer ble oppfordret til å tenke gjennom egen situasjon og muligheter. Det som har skapt forvirring, er at noen mente at tausheten som oppsto, måtte tolkes som en tillit til kringlehenter Halvorsen og at det kunne trekkes i retning av at han fortsetter. Nå har Burgunder-Nytt i tillegg fått bekreftet fra enkelte tett på 1.bass-miljøet at Halvorsen skal ha nikket bekreftende da denne påståtte antydningen falt, og det er igjen blitt tolket dithen at han på en måte tar gjenvalg. Burgunder-Nytt har ikke fått bekreftet noe i sakens anledning, men vil naturligvis følge opp saken.

Nye tider med stødig kurs

Elverum Mannskor har gjenåpnet Elverum direkte på NRK Dagsrevyen og har hatt besøk av landets statsminister i forbindelse med sin innsats i kampen mot korona. Mandag var det tid for intern markering.

HØYTID: Visepresident 2. tenor Søgaard overlater smitteverneffektene til materialforvalter 1. bass Spjeldnæs. (Foto: Burgunder-Nytt)

Det var nemlig høytid da en av mannskor-Europas aller mest smittekompetente visepresidenter, visepresident 2. tenor Søgaard, overlot overskuddslageret av smittevernutstyr til materialforvalter 1. bass Spjednæs mandag kveld.

– I posen er det sprit, munnbind og andre smitteverneffekter jeg håper vi kan oppbevare lengst inn i vårt rikholdig lager. Og så er det dette metermålet. Det er jo slik at det viser noe om hvor langt lyset går, sa visepresidenten for å minne forsamlingen på at det er smittevern han har spesialisert seg på, ikke slik som lysets hastighet per sekund. 1. bass Spjeldnæs lot seg selvsagt ikke vippe av enmeterspinnen, tok imot og takket med både håndtrykk og klem.

Ellers kan Burgunder-Nytt melde om at koret ligger i intense forberedelser til Korvake på Røros i starten av november. Som vanlig ønsker ikke korets øverste kunstneriske ledelse å gå ut med hva det høyt dekorerte, riksdekkende og internasjonalt anerkjente koret skal presentere i Bergstaden. Men flere kilder tett på den kunstneriske ledelsen nevner korets eget verk «Korona-Meny» som en sannsynlig kandidat. Se Korona-Meny her

MESTERMØTE: Statsminister Erna Solberg møtte Elverum Mannskor og president 2. bass Lange. (Foto: Østlendingen).

Burgunder-Nytt vet også at koret fortsetter sitt tette samarbeid med statsministerens kontor og landets regjering. Særlig skal gavebrevet som koret overrakte Erna Solberg, som landets sittende statsminister, være av interesse. På direkte spørsmål om samarbeidet med statsministerinstituttet og den nye regjeringen, svarer president 2.bass Lange følgende på epost til Burgunder-Nytt-redaksjonen.

«Mange har spurt hvorfor ikke Burgunderjakkene spesielt er nevnt i Hurdalsplattformen. Til dem kan jeg berolige med å si at jeg kjenner meg godt igjen allerede i Hurdalsplattformens innledning. Det er særlig to setninger som viser for hele verden at Elverum Mannskor har satt sine spor og vil være med også de fire neste årene. I plattformen heter det nemlig: Det er ved å bygge på det beste med landet vårt at vi får folk med på store samfunnsløft. Folk stiller opp for fellesskapet når fellesskapet stiller opp for dem. Dette kunne vært tatt direkte fra et av våre strategidokumenter og viser at våre tanker når fram til landets øverste ledelse».

DNA: Toppledelsen i det veldige Elverum Mannskor mener korets DNA er tydelig i regjeringens nye politiske plattform.

Også leder i Elverum Mannskors gjenåpningskommisjon, 2. tenor Madsbu, sier han er svært fornøyd både med kommisjonens arbeid, men også med at den nye regjeringsplattformen har et så tydelig burgunderrødt DNA i seg.

– Kommisjonens arbeid er på det nærmeste ferdig. Nå handler det om korpolitisk etterbruk av det vi har bygget opp. Slik sett er det betryggende at Jonas Gahr Støre tar opp hansken etter Erna Solberg og fortsetter det gode samarbeidet med oss, sier den høyt utdannede og noen ganger også bort imot renstrøkne tenoren rett ut.