Archive for the ‘Nyheter’ Category

På utenrikskorpolitisk oppdrag i Sverige


2018
10.16

Briefes av ambassaden

LEDER: 2. bass Lange leder de burgunderrødes frammarsj østover med Stockholm som mål.

Våre naboer i øst, Sverige, er midt oppe i en konstitusjonell krise. Derfor er Stockholm et naturlig reisemål for det veldige mannskoret med de skreddersydde korjakkene og den presise visjonen.

Fredag morgen setter 47 svært godt opplagte mannskorsangere kursen mot den svenske hovedstaden. Oppholdet har en tredelt målsetning; Burgunderjakkenes internasjonale initiativ må befestes og dyrkes, den pågående strategiprosessen skal aktualiseres og det unike kameratskapet skal pleies og videreutvikles.

- Ja. Det ligger som vanlig en trippel bunnlinjetenkning bak programmet. Men det er ikke til å stikke under en stol at denne gangen er destinasjonen valgt med bakgrunn i de store politiske flokene vårt naboland sliter med om dagen. Vi er invitert til den norske ambassaden akkurat for å få et nærmere innblikk i problemene. Selvsagt med utgangspunkt i det rent korpolitiske, sier 2. bass Odd-Erling ”Birkebeineren er for kort og det er egentlig Marcialonga også” Lange sentralt plassert i den presidentskapsutnevnte reisekomiteen.

Lange er varsom med å komme med konkrete løsningsforslag etter kaosvalget våre naboer i øst nylig har vært vitne til. Han mener det ikke er kompatibelt med hans fremskutte rolle som 2. bass i et kor som bærer velsittende og helt opplagt skreddersydde korjakker i en så vemodig vakker burgunderrød farge.

- Vi er engasjert på bakgrunn av urolighetene og ønsker å være forberedt på eventuelle korpolitiske konsekvenser. Dette som et ledd i vårt generelle utenrikskorpolitiske engasjement. Til gjengjeld skal vi framføre solid norsk mannskorsang i den norske ambassaden fredag ettermiddag, sier Lange.

Det presidentskapsutnevnte komitemedlemmet er ellers forsiktig med å røpe detaljer i programmet, men sier det blir samkvem med et av Stockholms mest anerkjente mannskor, busksang i Gamla stan og ellers et program for både hygge og nytte.

Et æresmedlem er borte


2018
08.13

l

l

l

l

l

l

l

l

Minneord

Per Hulbækdal (1927 – 2018)

En bauta i Elverum Mannskor er gått bort. Vår trofaste sanger og
Elverum Mannskors mangeårige og tidligere dirigent, Per Hulbækdal,
har forlatt oss. Han sovnet stille inn i sitt hjem fredag 10.august, vel 91 år gammel.

Han viet store deler av sitt liv til korbevegelsen og korsang. Han var både dirigent
og sanger. I perioden fra 1966 til 1986 var han dirigent og koret
hadde en god og stabil 20-års periode med en topp midt på 70-tallet med
rundt 50 medlemmer. På 90-tallet, da koret var inne i en vanskelig periode,
var Per en av de viktigste driverne som bragte koret videre til tross for
svært laber oppslutning og rekruttering. I forhold til «den nye generasjonen»,
som kom til utover 2000-tallet, viste han stor åpenhet
og raushet og var en god mentor.

Han var alltid positiv og imøtekommende til nye ting,
selv om det var mannskorklassikerne som stod hans hjerte nærmest.
For sin innsats i korbevegelsen var han hedret som æresmedlem
i Elverum Mannskor og Norges Korforbund Østerdalen.

Per Hulbækdal hadde et behagelig vesen og alltid godt humør
og de gode replikkene hans satt løs. I tillegg til hans kunstneriske
kvaliteter både som dirigent og sanger, var han en svært samlende
person for koret, også som menneske. Både han og hans kone Astrid var
svært varme mennesker som spredte både latter, liv og glede rundt seg.
De brydde seg begge om andre og gav av seg selv i alle sammenhenger,
tuftet på solide og tidløse verdier hentet fra Nord-Østerdal.

Per Hulbækdal var aktivt med som sanger helt til det siste,
sangerstevnet i Elverum 8.-10. juni i år. Under korets 120-årsjubileum,
11. november 2017, dirigerte han koret med den største selvfølgelighet.
Han har vært en bauta i Elverum Mannskor og har satt spor etter seg
og vil bli husket for alt han har gjort både som dirigent og sanger.

For Elverum Mannskor

Jan Eirik Krey
President

Burgunderjakkene på hjemmebane


2018
08.09

Skal kaste glans over VM-finalen

Slagkraftige Robert Paulsbyen fyller Terningen Arena når det skal kjempes om VM-tittel. Burgunderjakkene vil støtte hjemmefavoritten med solid mannskorsang.

Elverum Mannskor, det toneangivende og ikke minst grensesprengende koret med de skreddersydde korjakkene, er naturlige bidragsytere når Elverums egen Robert Paulsbyen skal gå VM kamp på hjemmebane.

Det er duket for Fight Night og et fullsatt Terningen Arena 8. september. Kickbokseren Robert Paulsbyen skal ut i 12 runders VM-kamp mot kroatiske Bojan Mišković. Arrangørene melder om full pakke i Terningen Arena med ring midt på gulvet, lyd- og lysshow, servering av mat og drikke og en minnerik ramme rundt kampen.

- Terningen Arena er på mange måter også Elverum Mannskors hjemmebane. Etter en rekke opptredener i byens storstue, er vi blitt ordentlig husvarme og trives godt i de flotte omgivelsene. Og som bærere mannlig styrke, gjennom vårt internasjonalt anerkjente klangrom, hører vi hjemme når verdensbegivenheter skal skje i byen vår, sier burgunderjakkenes markeds- og merkevareansvarlige, 1. tenor Trond «Tulle-Trond» Bjøntegaard i en knapp, men uvanlig presis uttalelse til Burgundernytt.

Merkevaresjefen for de høyt dekorerte og helt uvanlig anerkjente medlemmene av koret med den internasjonalt oppsiktsvekkende triple bunnlinjetenkningen, sier at det ennå ikke er helt spikret hva koret skal levere kunstnerisk, men at det selvsagt er snakk om å toppe kvelden med solid avlevering av klassisk mannskorsang.

- Etter at avtalen med arrangørene var ferdigforhandlet, har vårt kunstneriske utvalg satt i gang arbeidet med å sette sammen et passende utvalg av korsang som passer for et slikt arrangement. Som vanlig har jeg full tillit til at dette arbeidet gjøres på best mulig måte, avslutter 1. tenoren selv er utrustet med en uvanlig stødige tenorstemme.

Festspillene 2018


2018
08.05

Dobbelt takk til burgunderjakkene

Tom Steinar Lund åpnet Festspillene bak det mange kaller Nord-Europas heftigste bakteppe. (Foto: Østlendingen).

Festspillene i Elverum er i gang og som vanlig ble den store åpningen sterkt preget av byens opp mot eventyrlige mannskor. Ordføreren takket i sin åpningstale alle som gjør en innsats for Festspillene, aller mest takket han det høyt dekorerte og prisbelønte Elverum Mannskor.

I en årrekke har koret med den internasjonalt oppsiktsvekkende triple bunnlinjetenkningen og det gjennomsubstansielle strategiske planverket, vært en kunstnerisk sikkerhet under den høytidelige åpningskonserten. Som bidragsytere før konserten med variert og presis sang til publikum på veg inn og selvsagt som stødige leverandører av Elverumssangen, selve rosinen i åpningskonsertpølsa for svært mange.

Styreleder, daglig leder, kunstnerisk ledelse, Festspillenes venner og sponsorer ble som vanlig takket av byens ordfører Erik Hanstad da han holdt sin tale til Festspill-publikummet. Og så kom høydepunktet for mange; han takket Elverum Mannskor to ganger. Først for at han hadde glemt det i fjor og så selvsagt for årets innsats. Ja, glemte det. Under åpningen i 2017 var det mange som så seg rundt med spørrende blikk da Hanstad avsluttet sin tale uten å ha takket byens kulturkjæledegger, Elverum Mannskor. Det ble spekulert i om ordføreren hadde begynt å bli glemsk, eller om det skulle takkes på en annen måte senere i programmet. Med en form for pris eller annen belønning. Så skjedde ikke og Festspillpublikummet gikk forvirret hjem. I år ble det altså tatt tak i med en høytidelig dobbelt takk.

- Ja. Vi reagerte i fjor, men regner dette som en ren glipp fra ordførerens side og er takknemlig for at fadesen ble rettet opp i år, sier 1, tenor og ansvarlig for merkevare og markedsføring i det svært betydelige Elverum Mannskor, Trond «Tulle-Trond» Bjøntegaard, i en knapp kommentar til Burguhder-Nytt.

Sangerstevnet 2018


2018
06.11

Burgunderjakkene leverte fra øverste hylle

Elverum Mannskor leverte et suverent korstevne i helga. Også kunstnerisk lå som vanlig det veldige mannskoret i de vakre korjakkene helt i øverste kategori.

Lovordene hagler etter årets forbundsstevne. Det høyt dekorerte Elverum Mannskor arrangerte et stevne som mange vil huske som kanskje et av historiens aller beste i skog- og mannskorhovedstaden Elverum.

Allerede fredag kveld ble stemningen satt med uhøytidelig korbedømming og intern lagbygging gjennom bli-kjent-samling i rådhusets festsal. Arrangøren melder om stor stemning – helt på grensen til hæla-i-taket.

De nærmere 600 deltakerne stilte lørdag formiddag til finpuss av Vidar Sandbeck-arrangementer som de 22 deltagende korene i forkant hadde øvd på. Så oppmarsj, offisiell åpning og ikke minst avsynging av de tidligere nevnte Sandbeck-sangene på Rådhusplassen. Selvsagt etter at det stadig mer veldige Elverum Mannskor hadde åpnet seremonien med sin firstemte versjon av Elverumssangen. Som bare de burgunderrøde kulturambassadørene kan.

Rapporter fra den gedigne sangermiddagen lørdag kveld er utelukkende positive. God mat, godt drikke og selvsagt mye sangerglede preget timene i Elverumshallen denne lune lørdagskvelden.

Kanonstevnets siste dag var viet til Glomdalsmuseet for en svært spesiell og minnerik vandring i det strålende sommerværet. Korene leverte sangprestasjoner på de ulike tun etter geografisk tilknytning. Alt ledet av en svært godt opplagt Per Kjelland. Både sangere og publikum fikk en opplevelse de svært sent vil glemme.

Avslutningen er nok det som mange vil huske aller best. Elverum Mannskor i full bredde avleverte fanen etter det mektige verket Fanevagt.

Fold dig ud, vort gamle Mærke, evigunge Sanger flag!
Gjør de veke Viljer sterke, naar du løftes for vor Sag!

Slitne, men stolte av egen innsats, lot det rundt 50 mann store koret ordene runge utover Elverumstunet. Lettet etter all planlegging og ikke minst solide gjennomføring av «The best forbundsstevne for Norges Korforbund Østerdalen ever».

Lovordene hagler etter årets forbundsstevne. De høyt dekorerte Elverum Mannskor arrangerte et stevne i det som mange vil huske som kanskje et av historiens aller beste i skog- og mannskorhovedstaden Elverum.

Allerede fredag kveld ble stemningen satt med uhøytidelig korbedømming og intern lagbygging gjennom bli-kjent-samling i rådhusets festsal. Arrangøren melder om stor stemning – helt på grensen til hæla-i-taket.

De nærmere 600 deltakerne stilte lørdag formiddag til finpussing på Vidar Sandbeck-arrangementer som de 22 deltagende korene i forkant hadde øvd på. Så oppmarsj, offisiell åpning og ikke minst avsynging av de tidligere nevnte Sandbeck-sangene på Rådhusplassen. Selvsagt etter at det stadig mer veldige Elverum Mannskor hadde åpnet seremonien med sin firstemte versjon av Elverumssangen. Som bare de burgunderrøde kulturambassadørene kan.

Rapporter fra den gedigne sangermiddagen lørdag kveld er utelukkende positive. God mat, godt drikke og selvsagt mye sangerglede preget timene i Elverumshallen denne lune lørdagskvelden.

Kanonstevnets siste dag var viet til Glomdalsmuseet for en svært spesiell og minnerik vandring i det strålende sommerværet. Korene leverte sangprestasjoner på de ulike tun etter geografisk tilknytning. Alt ledet av en svært godt opplagt Per Kjelland. Både sangere og publikum fikk en opplevelse de svært sent vil glemme.

Avslutningen er nok det som mange vil huske aller best. Elverum Mannskor i full bredde avleverte fanen etter det mektige verket Fanevagt.

Fold dig ud, vort gamle Mærke, evigunge Sanger flag!
Gjør de veke Viljer sterke, naar du løftes for vor Sag!

Slitne, men stolte av egen innsats lot det rundt 50 mann store koret ordene runge utover Elverumstunet, stolte og glade etter all planlegging og ikke minst solide gjennomføring av «The best forbundsstevne for Norges Korforbund Østerdalen ever».

Sangerstevnet 2018


2018
06.01

Like før det braker løs

President Krey og hans burgunderrøde styrker er klare for den store korfesten i Elverum.

Om nøyaktig en uke braker det løs med korstevne i Elverum. I Sandbecks ånd, som arrangøren, det veldige Elverum Mannskor, så treffende har valgt som overskrift. Lørdag formiddag i Leiret blir ett av mange høydepunkter.

Det har vært jobbet i lang tid for å få til et best mulig arrangement og burgunderjakkene er klare til å ta i mot nærmere 600 sangere til fest i Elverum fra 8. til 10. juni. Og det vil merkes i byen. Lørdag blir det oppmarsj og høytidelig åpning på Rådhusplassen. Her vil det bli framført Vidar Sandbeck-viser på en måte du aldri ført har opplevd. Blandakorene, damekorene og mannskorene vil ha hver sin avdeling. På ettermiddagen lørdag blir det konserter i både Elverum kirke, Festsalen i rådhuset og i aulaen på Folkvang.  22 kor er jevnt fordelt på de tre konsertstedene og her vil hvert kor servere fra øverste hylle. Konsertene er åpne for publikum og det blir billettsalg i døra.

Etter konsertene, på tur til den tradisjonelle sangermiddagen i Elverumshallen, kan det bli mulig for interesserte å få en smakebit av hva korene kan prestere på Lokket. Der er det nemlig lagt opp til såkalt busksang, altså kor med frie tøyler.

Søndag formiddag er stedet Glomdalsmuseet. I forhåpentligvis strålende sommervær skal flere av tunene benyttes. Geografisk vil korene bli plassert der «de hører hjemme» og det blir korsang i de flotte omgivelsene. Konsertene koster ikke noe og arrangøren regner med at alle i byen kjenner sin besøkelsestid.

Les det aller siste på stevnets egen hjemmeside

Sangerstevnet 2018


2018
04.05

600 sangere inntar Elverum

Elverum Mannskors 2. bass og profilerte tegner, Hallvard Skauge, har tegnet stevne-illustrasjonen.

Rundt 600 sangere fra til sammen 22 kor samles til sangerstevne i Elverum i dagene fra 8. til 10. juni. Elverum Mannskor arrangerer gigantstevnet der blant annet Vidar Sandbeck vil stå i fokus.

Hvert annet år samles korene i Norges Korforbund Østerdalen til forbundsstevne og i år er altså turen kommet til Elverum og Elverum Mannskor. Det høyt dekorerte koret med den internasjonalt anerkjente grunnklangen og den korpolitisk helt oppsiktsvekkende triple bunnlinjetenkningen, har i lang tid jobbet hardt med å skape en best mulig opplevelse for deltakerne og med å vise for hele byen og regionen bredden og kvaliteten i de ulike korene.

Ved siden av et klassisk sangerstevne med oppmarsj, konserter og busksang i gatene, vil 100-årsjubileet for Vidar Sandbecks fødsel markeres. Elverum Mannskor har engasjert Henning Sommerro og Henrik Ødegård til å arrangere Sandbeck-viser for mannskor, damekor og blandakor. Sangene vil blant annet bli framført under åpningen i Elvarheimsparken lørdag 9. juni.

Søndag 10. juni blir stedet Glomdalsmuseet. Deltakerkorene vil bidra med sang på ulike tun der de geografisk hører hjemme. Tynsettunet, Rendalstunet, Stor-Elvdalstunet og Elverumstunet vil bli benyttet. Nyheter og detaljert program finnes på stevnets egen hjemmeside.

Elverum Mannskor i søkelyset


2018
03.11

Bass i buss og jazz i burgunder

Nærmere 50 burgunderrøde mannskorsangere stilte til den minnerike konserten på selveste kvinnedagen.

Mannskor og gladjazz på kvinnedagen midt i Grundsetmart`n og tung presse rundt 1. bass Spjeldnæs sitt liv i buss og som bass. Det koker rundt det veldige Elverum Mannskor.

Christianfjeld Jazzorchester og de burgunderrøde og høyt dekorerte kulturambassadørene i Elverum Mannskor serverte litt av en konsert på kvinnedagen 8. mars. Konserten viste for de mange frammøtte at det befinner seg svært mye spennende og vakkert i rommet mellom mannskorsvisker, gladjazz og Vidar Sandbeck-viser. Blandingen ble elegant sydd sammen av kveldens to eminente konferansierer; trompetist Svein Carlsson og 1. tenor Trond «Tulle-Trond» Bjøntegaard.

Rapportene forteller om særlig tre minnerike episoder: urframførelsen av mannskorversjonen av Vidar Sandbecks «Et bittelite miniskjørt», det klassiske ekstranummeret «Bourbon Street» og ikke minst overrasket Elverum Mannskor både seg selv, publikum og dirigent med plutselig å slå over i en form for kanon med tredje og fjerde vers av selveste «Olav Trygvasson». Video-snutt fra konserten

Som vanlig gjør medlemmene av koret med den korpolitisk oppsiktsvekkende triple bunnlinjetenkningen seg også bemerket utenfor den mer faglig fokuserte korpressen. Sist ute er den bestandig stødige, sindige og svært substansielle 1. bass Spjeldnæs. I et rikt illustrert oppslag i regionavisa Østlendingen, snakker den burgunderkledte mannskorsangeren ut om både sine kunstneriske og yrkesmessige karrierevalg.

Link til artikkelen

Kvinnedagen og Grundset-mart`n


2018
03.06

Lover både gåsehud og ekstase

Mannskordirigent Nille Stramrud og gladjazz-sjef Svein Carlsson i intense forberedelser før det braker løs torsdag.

- Det er uvant, det er tøffe tak, men gutta liker det, sier en strålende opplagt markeds- og merkevaresjef i det høyt dekorerte Elverum Mannskor, 1. tenor Trond «Tulle-Trond» Bjøntegaard. Torsdag er det klart for årets mart`nsopplevelse.

Torsdag kveld møtes det smått legendariske gladjazz-bandet Christianfjeld Jazzorchester og Elverum Mannskor igjen til herlig musikalsk samklang. Det er fjerde gangen disse to kulturinstitusjonene går sammen for å lage stor kunst til glede for regionens mange musikkinteresserte.

- Det er like gøy hver eneste gang. Det er skuldrene ned og høy gåsehudfaktor som gjelder og det merker publikum. Ulike musikalske sjangere møtes i unik samklang og stor glede. Som vanlig er det i aulaen i kommunehuset Folkvang det skjer. Startskuddet går klokka 19.00, sier merkevaresjefen med sin solide stemme og stødige vesen.

Mandag var siste øvelse før den store konsertopplevelsen, kilder tett på Burgunderjakke-miljøet melder om til tider helt eksepsjonelle øyeblikk i rommet mellom ellevill jazz og tradisjonsrik mannskorsang.

Ta en kikk bak kulissene her

- Vi pleier aldri å gå ut i offentligheten med hva vi skal servere, men denne gangen gjør jeg et unntak. Mannskoret vil for aller første gang servere en av de spesialarrangerte Vidar Sandbeck-visene som kommer i forbindelse med Sandbecks 100 årsjubileum. Nemlig klassikeren «Et bittelite miniskjørt», sier en tydelig stolt merkevaresjef for koret med den oppsiktsvekkende triple bunnlinjetenkningen og de velsittende og helt opplagt skreddersydde korjakkene i den opp mot vemodig vakre burgunderrøde fargen.

8.mars-markering i burgunder


2018
02.16

Hyller kvinnene

SWINGENDE: Elverum Mannskor i fri dressur og Christianfjeld Jazzorchester, frontet av Svein Carlsson, vil entre scena på selveste 8. mars

Kvinnekamp og likestilling er viktig, også for mannfolk. Så viktig mener de høyt dekorerte Burgunderjakkene at kvinnedagen 8. mars er, at de sammen med Christianfjeld Jazzorchester like godt inviterer til stor konsert.

Presidenten for de alltid opplagte mannskorsangerne i koret med den oppsiktsvekkende triple bunnlinjetenkningen, den bestandig velformulerte 1. bass Krey, skriver i en pressemelding i forbindelse med arrangementet at her blir det swingende toner i anledning den store dagen. Et heftig møte mellom tradisjonell og samtidig banebrytende mannskorsang og gla`-jazz er nærmest blitt en tradisjon i Elverum på disse tider. Denne gangen er konserten lagt til aulaen på Folkvang.

- Vi starter klokka 19.00 og kan love en solid blanding av det aller beste fra de to musikalske kjempene som møtes på scena. Jeg kan røpe at Elverum Mannskor, i tillegg til kjent stoff, vil urframføre noen av sesongens nyheter. Det vil nok overraske og ikke minst glede mange, sier presidenten for koret med de velsittende og helt åpenbart skreddersydde korjakkene i den opp mot vemodig vakre burgunderrøde fargen.

Også markeds- og merkevareansvarlig 1. tenor Trond «Tulle-Trond» Bjøntegaard i det på stadig flere måter veldige koret, sier han håper begge kjønn kjenner sin besøkelsestid. Han sier det fortsatt er viktig å markere den internasjonale kvinnedagen.

- Nå er jo ikke likestilling lengst fram på agendaen i vår daglige drift av mannskoret vårt. Men det er viktig å være klar over det faktum at uten kvinner hadde det neppe eksistert mannskor her i verden. Menn må fødes, og der har kvinner en fryktelig viktig rolle, sier merkevaresjefen ettertenksomt og regner med fulle hus som vanlig da jazzorkester og mannskor møtes i Elverum.


WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera