Archive for the ‘Nyheter’ Category

Sangerstevnet 2018


2018
04.05

600 sangere inntar Elverum

Elverum Mannskors 2. bass og profilerte tegner, Hallvard Skauge, har tegnet stevne-illustrasjonen.

Rundt 600 sangere fra til sammen 22 kor samles til sangerstevne i Elverum i dagene fra 8. til 10. juni. Elverum Mannskor arrangerer gigantstevnet der blant annet Vidar Sandbeck vil stå i fokus.

Hvert annet år samles korene i Norges Korforbund Østerdalen til forbundsstevne og i år er altså turen kommet til Elverum og Elverum Mannskor. Det høyt dekorerte koret med den internasjonalt anerkjente grunnklangen og den korpolitisk helt oppsiktsvekkende triple bunnlinjetenkningen, har i lang tid jobbet hardt med å skape en best mulig opplevelse for deltakerne og med å vise for hele byen og regionen bredden og kvaliteten i de ulike korene.

Ved siden av et klassisk sangerstevne med oppmarsj, konserter og busksang i gatene, vil 100-årsjubileet for Vidar Sandbecks fødsel markeres. Elverum Mannskor har engasjert Henning Sommerro og Henrik Ødegård til å arrangere Sandbeck-viser for mannskor, damekor og blandakor. Sangene vil blant annet bli framført under åpningen i Elvarheimsparken lørdag 9. juni.

Søndag 10. juni blir stedet Glomdalsmuseet. Deltakerkorene vil bidra med sang på ulike tun der de geografisk hører hjemme. Tynsettunet, Rendalstunet, Stor-Elvdalstunet og Elverumstunet vil bli benyttet. Nyheter og detaljert program finnes på stevnets egen hjemmeside.

Elverum Mannskor i søkelyset


2018
03.11

Bass i buss og jazz i burgunder

Nærmere 50 burgunderrøde mannskorsangere stilte til den minnerike konserten på selveste kvinnedagen.

Mannskor og gladjazz på kvinnedagen midt i Grundsetmart`n og tung presse rundt 1. bass Spjeldnæs sitt liv i buss og som bass. Det koker rundt det veldige Elverum Mannskor.

Christianfjeld Jazzorchester og de burgunderrøde og høyt dekorerte kulturambassadørene i Elverum Mannskor serverte litt av en konsert på kvinnedagen 8. mars. Konserten viste for de mange frammøtte at det befinner seg svært mye spennende og vakkert i rommet mellom mannskorsvisker, gladjazz og Vidar Sandbeck-viser. Blandingen ble elegant sydd sammen av kveldens to eminente konferansierer; trompetist Svein Carlsson og 1. tenor Trond «Tulle-Trond» Bjøntegaard.

Rapportene forteller om særlig tre minnerike episoder: urframførelsen av mannskorversjonen av Vidar Sandbecks «Et bittelite miniskjørt», det klassiske ekstranummeret «Bourbon Street» og ikke minst overrasket Elverum Mannskor både seg selv, publikum og dirigent med plutselig å slå over i en form for kanon med tredje og fjerde vers av selveste «Olav Trygvasson». Video-snutt fra konserten

Som vanlig gjør medlemmene av koret med den korpolitisk oppsiktsvekkende triple bunnlinjetenkningen seg også bemerket utenfor den mer faglig fokuserte korpressen. Sist ute er den bestandig stødige, sindige og svært substansielle 1. bass Spjeldnæs. I et rikt illustrert oppslag i regionavisa Østlendingen, snakker den burgunderkledte mannskorsangeren ut om både sine kunstneriske og yrkesmessige karrierevalg.

Link til artikkelen

Kvinnedagen og Grundset-mart`n


2018
03.06

Lover både gåsehud og ekstase

Mannskordirigent Nille Stramrud og gladjazz-sjef Svein Carlsson i intense forberedelser før det braker løs torsdag.

- Det er uvant, det er tøffe tak, men gutta liker det, sier en strålende opplagt markeds- og merkevaresjef i det høyt dekorerte Elverum Mannskor, 1. tenor Trond «Tulle-Trond» Bjøntegaard. Torsdag er det klart for årets mart`nsopplevelse.

Torsdag kveld møtes det smått legendariske gladjazz-bandet Christianfjeld Jazzorchester og Elverum Mannskor igjen til herlig musikalsk samklang. Det er fjerde gangen disse to kulturinstitusjonene går sammen for å lage stor kunst til glede for regionens mange musikkinteresserte.

- Det er like gøy hver eneste gang. Det er skuldrene ned og høy gåsehudfaktor som gjelder og det merker publikum. Ulike musikalske sjangere møtes i unik samklang og stor glede. Som vanlig er det i aulaen i kommunehuset Folkvang det skjer. Startskuddet går klokka 19.00, sier merkevaresjefen med sin solide stemme og stødige vesen.

Mandag var siste øvelse før den store konsertopplevelsen, kilder tett på Burgunderjakke-miljøet melder om til tider helt eksepsjonelle øyeblikk i rommet mellom ellevill jazz og tradisjonsrik mannskorsang.

Ta en kikk bak kulissene her

- Vi pleier aldri å gå ut i offentligheten med hva vi skal servere, men denne gangen gjør jeg et unntak. Mannskoret vil for aller første gang servere en av de spesialarrangerte Vidar Sandbeck-visene som kommer i forbindelse med Sandbecks 100 årsjubileum. Nemlig klassikeren «Et bittelite miniskjørt», sier en tydelig stolt merkevaresjef for koret med den oppsiktsvekkende triple bunnlinjetenkningen og de velsittende og helt opplagt skreddersydde korjakkene i den opp mot vemodig vakre burgunderrøde fargen.

8.mars-markering i burgunder


2018
02.16

Hyller kvinnene

SWINGENDE: Elverum Mannskor i fri dressur og Christianfjeld Jazzorchester, frontet av Svein Carlsson, vil entre scena på selveste 8. mars

Kvinnekamp og likestilling er viktig, også for mannfolk. Så viktig mener de høyt dekorerte Burgunderjakkene at kvinnedagen 8. mars er, at de sammen med Christianfjeld Jazzorchester like godt inviterer til stor konsert.

Presidenten for de alltid opplagte mannskorsangerne i koret med den oppsiktsvekkende triple bunnlinjetenkningen, den bestandig velformulerte 1. bass Krey, skriver i en pressemelding i forbindelse med arrangementet at her blir det swingende toner i anledning den store dagen. Et heftig møte mellom tradisjonell og samtidig banebrytende mannskorsang og gla`-jazz er nærmest blitt en tradisjon i Elverum på disse tider. Denne gangen er konserten lagt til aulaen på Folkvang.

- Vi starter klokka 19.00 og kan love en solid blanding av det aller beste fra de to musikalske kjempene som møtes på scena. Jeg kan røpe at Elverum Mannskor, i tillegg til kjent stoff, vil urframføre noen av sesongens nyheter. Det vil nok overraske og ikke minst glede mange, sier presidenten for koret med de velsittende og helt åpenbart skreddersydde korjakkene i den opp mot vemodig vakre burgunderrøde fargen.

Også markeds- og merkevareansvarlig 1. tenor Trond «Tulle-Trond» Bjøntegaard i det på stadig flere måter veldige koret, sier han håper begge kjønn kjenner sin besøkelsestid. Han sier det fortsatt er viktig å markere den internasjonale kvinnedagen.

- Nå er jo ikke likestilling lengst fram på agendaen i vår daglige drift av mannskoret vårt. Men det er viktig å være klar over det faktum at uten kvinner hadde det neppe eksistert mannskor her i verden. Menn må fødes, og der har kvinner en fryktelig viktig rolle, sier merkevaresjefen ettertenksomt og regner med fulle hus som vanlig da jazzorkester og mannskor møtes i Elverum.

Endelig på norsk jord


2018
02.01

Ny burgunderrød innertier

Følg de sorte pilene og finn de svært burgunderrøde skjerfene. Artig hyldest til Elverum Mannskor fra de kongelige. Digital faksimile: Min Mote.

Både Mette-Marit og prins William stilte med matchende burgunderrøde skjerf da hertugparet fra England landet på Gardermoen militærflyplass i formiddag. Trolig en uttrykt anerkjennelse til de høyt dekorerte Burgunderjakkene.

Da bildene fra mottakelsen av prins William og hans Kate tikket inn, sto jubelen i taket i Burgunder-Nytts lokaler. Igjen en åpenbar hyldest av det burgunderrøde, og igjen slår merkevareansvarlig i koret med den internasjonalt anerkjente grunntonene og den korpolitisk oppsiktsvekkende triple bunnlinjetenkningen, 1. tenor Trond «Tulle-Trond» Bjøntegaard, fast at valget av burgunderrøde korjakker må betegnes som en historisk suksess.

- Ja. Første gangen koret trakk i burgunderrøde jakker var så tidlig som i 1976. Disse ble riktignok noe falmede og neste rosa etter hvert, men for all del, de gjorde sin misjon. De nye, velsittende og helt åpenbart skreddersydde, er av en helt annen kvalitet og viser seg å holde seg svært «hotte», for bruke et slikt uttrykk, sier den veltalende merkevaresjefen.

Bjøntegaard sier at ledelsen, denne gangen, ikke har jobbet spesielt mot at de kongelige skal hylle Elverum Mannskor i forkant, men han rister på tenorhodet da det insinueres at det jo kan være en tilfeldighet.

- Nei. Såpass framtredende som den burgunderrøde fargen er i det kongelige følget, er dette ikke snakk om noen tilfeldighet. Vi har jo som jeg har sagt før, sunget for svigerfaren til Mette Marit, kong Harald. Jeg vil tro det kommer derfra. Uansett er jeg både stolt og glad på en slik dag, sier en uvanlig opprømt 1. tenor.

1. bass hentet til toppjobb


2018
01.30

Blir ny brannslukkersjef

Oppslag i lokalavisa Østlendingen. 1. bass Kjendstadbakk blir ny brannsjef.

Den uvanlig solide, svært hardtarbeidende og ikke minst empatisk og kunstnerisk godt utviklede 1.bass Kjendstadbakk er utnevnt til ny brannsjef i regionen. – Ingen her er overrasket, uttaler president Krey i en kort kommentar.

Det var lokalavisa Østlendingen som var først med nyheten, men Burgunder-Nytt kan som den første innenfor den internasjonale korpressen melde om ansettelsen.

Når det letes etter spesialkompetanse, både til krevende lederstillinger i næringslivet og til tunge verv for øvrig i samfunnet, viser det seg ofte at rekrutteringsfirmaene først retter sin oppmerksomhet mot de burgunderrødes mangfoldige og høyt kompetente korrekker.

- Jeg har ikke direkte vært involvert i prosessen, men vi vet jo noe av hva som bor i den eminente 1.bass Kjendstadbakk. Han er forholdsvis fersk i våre rekker, men har allerede utmerket seg som en leder. Han hadde blant annet æren av å lede gruppen av 1.basser under det veldige 120-årsjubileet vårt. Deres hovedoppgave var å sørge for alle gjestene våre. Den nye brannmesteren mestret den oppgaven på en utmerket måte, sier den sedvanlig ordsikre presidenten for det høyt dekorerte koret med den internasjonalt anerkjente grunntonen og den korpolitisk helt oppsiktsvekkende triple bunnlinjetenkningen.

Også merkevareansvarlig 1. tenor Trond «Tulle-Trond» Bjøntegaard var tidlig ute for å kommentere nyheten. Han mener brannslukking og 1.bass-sanger kanskje ikke er så fjernt fra hverandre som en kanskje først kan tro.

- Generelt kan jeg si at 1.bassene ofte ikke skiller seg veldig ut i forhold til store kunstneriske prestasjoner, men det er selvsagt altfor hardt tatt i at det der ofte bedrives en form for kormessig brannslukking. Men helt spesielt vil jeg si at det er særlig gledelig at det denne gangen akkurat er en 1. bass som utmerker seg på utsiden av koret. Til de helt store vervene og toppjobbene er det nemlig ikke fra dette miljøet det rekrutteres oftest, sier Bjøntegaard og legger til at han ikke har noe statistisk fakta som underlag for påstanden. Det er mer er snakk om en magefølelse, avslutter 1. tenoren.

Årsmøtet 2018


2018
01.29

Spenning ble utløst av glede

2. Bass Lange mottok president Mellums burgunderrøde ærespris. Æreslegatsbestyrer 1. tenor Mellum sto selv for uttdelingen.

Et spennende nytt presidentskap, en velskrevet årsmelding. Budsjett under kontroll, enighet om videre strategiarbeid og ikke minst; en utrolig populær prisutdeling.

Det var bare glede å melde om da Elverum Mannskor møttes til årsmøteforhandlinger fredag kveld. I forkant var det  knyttet aller størst spenning rundt valget. Her ble spenningen utløst da det ble opplyst at hovedkasserer Thomasgaard og arrangementsansvarlig Hofgaard hadde takket nei til gjenvalg, mens markeds og merkevaresjef Bjøntegaard hadde meldt interesse for to nye år. Da var mye av kabalen lagt.

Valgkomiteleder Østmoe la fram valgkomiteens enstemmige innstilling der 1. tenor Granrud og 1. tenor Mellum (Rolf, som ofte kalles Robert fordi han er bror av en tidligere president og det var jo Robert Kennedy også) ble foreslått som nye presidentskapsmedlemmer og 2. tenor Søgaard som ny møtende varamann. Valget ble begrunnet nesten til det kjedsommelige av valgkomitelederen, men ble til slutt mottatt med stor applaus.

Ellers meldes det om en årsmelding av de absolutt bedre der jubileet selvsagt grundig ble omtalt. Burgunder-Nytt har som vanlig, av det åpne og inkluderende koret, fått tilgang til hele årsmeldingen som i sin vedtatte form er lagt inn i de burgunderrødes digitale arkiv.

Årsmeldingen finner du her

Et av de aller største høydepunktene under banketten er utdelingen av president Mellums burgunderrøde ærespris. En pris som ble innstiftet i forbindelse med president Mellums avgang som president under årsmøtet i 2015. I vedtaket fra den gang heter det at prisen ble:

«Innstiftet til fremme av allsidighet i forhold til Elverum Mannskors vedtatte verdigrunnlag. Utdeles årlig til den av korets medlemmer som på en fremragende måte har markert seg innenfor minst to av korets til enhver tid prioriterte satsingsområder. Med diplomet medfølger President Mellums Pokal».

Det var ingen som tvilte på at årets vinner, den smått legendariske 2. bass Lange,  er prisen verdig. Det har egentlig bare vært spørsmål om når bass-kjempen og korbyggeren skulle motta prisen, ikke om. Prisvinneren ble selvsagt bejublet av gode sangerbrødre. Ved siden av Mellum selv, har 2. tenor Østmoe og 2. bass Hofgaard tidligere mottatt prisen.

Les om prisen og prisvinnerne her

Bekreftet av valgkomiteen


2018
01.25

Bjøntegaard vil fortsette

Faksimile av pressemeldingen som ble sendt ut sendt i går kveld og 1. tenor Trond "Tulle-Trond" Bjøntegaard.

Markeds- og merkevareansvarlig 1. tenor Trond «Tulle-Trond» Bjøntegaard fortsetter i presidentskapet og det er riktig at presidentskapet blir tilført nye krefter. Dette kommer fram i en pressemelding fra valgkomiteen.

Det var sent i går kveld at valgkomiteens øverste leder, på vegne av komiteen, sende ut en pressemelding. Årsaken til at valgkomiteen ønsker å gå ut i offentligheten med opplysninger rundt prosessen med å finne nytt presidentskap, er i følge pressemeldingen: «Av hensyn til alle de som blir berørt av rykteflommen og de til tider ville spekulasjonene i forkant av fredagens årsmøte i Elverum Mannskor».

Les hele pressemeldingen her

- Vi forstår at spenningen er stor og det er svært gledelig at interessen er så intens rundt hvem som skal lede koret vårt framover. En konsekvens av å vokse seg store, er at det blir satt søkelys på virksomheten vår. Det tåler vi, og vi ser på det som en gledelig utfordring, sier valgkomiteleder og 2. tenor Østmoe som opprinnelig er mer kjent for snurrebarten enn tenorstemmen.

På spørsmål om hvorfor valgkomiteen først nå har kommet med klargjøringer rundt prosessen, svarer valgkomitelederen slik:

- Vi har ikke sett oss tjent med offentlighet rundt temaet før nå. Vi forsto imidlertid at det ble nødvendig da vi så at debatten fikk en så uønsket dreining. Mer ønsker jeg ikke å si om verken den saken eller andre saker.

Ved siden av at Bjøntegaard altså blir foreslått gjenvalgt, er det fortsatt uklart hvordan det nye presidentskapet endelig blir satt sammen. Men i følge pressemeldingen har enten 2. tenor Thomasgaard eller 2. bass Hofgaard, eller begge to, frasagt seg gjenvalg. Det har ikke vært mulig å finne ut noe mer verken av antall nye eller navn på eventuelle nye kandidater.

Kilder Burgunder-Nytt har vært i kontakt med etter at pressemeldingen ble sluppet, sier de egentlig ikke ble særlig mye klokere av utspillet, de regner med fortsatt uro og spekulasjoner. Det er fortsatt svært mange uklarheter å spekulere i, hevder en av dem.

Kilder til Burgunder-Nytt:


2018
01.24

To eller tre skiftes ut

Hvem forlater presidentskapet? Fra venstre: 2. bass Hofgaard, 1. tenor Bjøntegaard og 2. tenor Thomasgaard.

Burgunder-Nytt har fått bekreftet fra opp mot helt sikre kilder at «to eller tre» medlemmer av Elverum Mannskors presidentskap blir skiftet ut når det er duket for årsmøte fredag.

Kildene, som ønsker å være anonyme i frykt for eventuelle etterspill, kan ikke med hundre prosent sikkerhet si hvor store utskiftningene blir, men sier til Burgunder-Nytt at det er minimum en, og færre enn fire fra dagens presidentskap som skal ut.

Ut fra disse opplysningene har Burgunder-Nytt drevet gravejournalistikk på en helt fri og koruavhengig måte og har konkludert med at det er snakk om to eller tre nye medlemmer.

Bakgrunnen for å kunne være så presis, ligger i antallet presidentskapsmedlemmer som står på valg. Presidentskapet består av fem medlemmer; to av dem, 1. bassene Jan Eirik Krey og Erik Stenhammer står ikke på valg og fortsetter. 1. tenor Trond «Tulle-Trond» Bjøntegaard, 2. bass Gunnar Hofgaard og 2. tenor Olaf Johan Thomasgaard står alle på valg. Maks antall nye er altså tre.

Valgkomiteens øverste leder, 2. tenor Gunnar Østmoe, har tidligere bekreftet at det blir utskiftninger i presidentskapet. Legg merke til at flertallsform blir benyttet. Alt tyder på at det er snakk om flere utskiftninger, altså mer enn en. Mengden av arbeid som er lagt ned av valgkomiteen, som Østmoe beskrev for Burgunder-Nytts lesere tirsdag, tyder på at det må være snakk mer enn ett medlem som skal skiftes ut denne gangen. Det må være snakk om to eller tre nye medlemmer.

- Jeg gjentar; jeg vil ikke uttale meg verken om antall eller navn. Valgkomiteen har hele vegen brukt begrepet helhet i sin tenkning. Det blir helt feil å trekke frem enkelte personer eller spesiell kompetanse vi har vektlagt, sier valgkomitelederen for det høyt dekorerte koret med den internasjonalt anerkjente grunntonen og den korpolitisk oppsiktsvekkende triple bunnlinjentenkningen.

Kildene Burgunder-Nytt har på saken kan ikke med sikkerhet si hvem av de sittende i presidentskapet som har takket nei til gjenvalg. Men en, som sitter uvanlig tett på korets besluttende organ, kan bekrefte at valgkomiteens øverste leder, 2. tenor Østmoe, «har snakket med flere av dem – flere ganger».

Ellers forteller kilden at korets økonomi skal være under kontroll og at kunstneriske, organisatoriske og omdømmemessige mål skal være oppnådd for perioden. Dette skal komme godt fram i årsberetningen som det også er knyttet stor spenning til.

Årsmøtet 2018


2018
01.23

Trolig utskiftninger

Januar og årsmøtetid – og som vanlig kommer spekulasjoner og lekkasjer rundt de viktige årsmøteforhandlingene i koret med den triple bunnlinjetenkningen, Elverum Mannskor.

Klart for årsmøteforhandlinger i Elverum Mannskor.

Burgunder-Nytt har vært i kontakt med flere ulike kilder som påstås å sitte tett både på selve presidentskapet og andre nedsatte organer som har sentrale roller i forbindelse med det som skal foregå på årsmøtet fredag. Kildene hevder at flere skal skiftes ut i presidentskapet og at merkevaresjef i presidentskapet og 1. tenor Trond «Tulle-Trond» Bjøntegaards beretning skal være av det svært uortodokse slaget. Burgunder-Nytt har ikke fått bekreftet påstandene ytterligere.

Det er knyttet stor spenning til både årsberetningen, virksomhetsplanen og ordskiftet rundt regnskap og budsjett. Men som vanlig er valgkomiteens arbeid av særlig interesse for mange av korets tilhengere.

- Jeg uttaler meg utelukkende om prosessen vi har bak oss og bakgrunnen for valgkomiteens strategi i forhold til kompetansebehovene, sier valgkomiteens øverste leder, 2. tenor Gunnar Østmoe og legger til at hvem som til slutt velges i de ulike rollene, er helt opp til årsmøtet å bestemme. Tenoren sier at valgkomiteen startet sitt arbeid tidlig i høst og avsluttet denne uka med en enstemmig innstilling til årsmøtet.

- Store deler av arbeidet har bestått av den generelle kompetansegjennomgangen og en nødvendig gjennomgang av sittende presidentskap. Disse rapportene, sammen med neste års antatte aktiviteter og mål, danner grunnlaget for et styringsdokument vi har benyttet oss av i det videre arbeidet med å finne den riktige sammensetningen av presidentskapet, sier 2. tenoren med den mer spesielle barten enn stemmen. Østmoe bekrefter at det vil bli enkelte utskiftninger, men vil på ingen måte utdype med antall eller navn.

- Jeg kan si at vi har jobbet målbevisst og i perioder intenst med å finne et bredest og best mulig sammensatt presidentskap. Kandidatenes kompetanse, verdisyn, grunnholdninger og personlige egenskaper har vært avgjørende. Vi har lyktes, sier 2. tenor Østmoe som har hatt med seg 2. bass Hedenstad og tidligere president, 1. tenor Mellum, i det krevende valgkomitearbeidet.


WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera